avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Probleme cu societatea de recuperare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Probleme cu societatea de recuperare

M-au contactat recent cei de la [SOCIETATE RECUPERARE] in legatura cu un debit pe care il am la [FURNIZOR] din anul 2000. Debitul principal este de 134,84 RON, penalizarile sunt de 337,05RON, iar taxa de reziliere este de 1029,89 RON. :(
Din cate stiu, dupa trei ani se prescriu datoriile. ma insel?
Daca initiaza procedura judecatoreasca impotriva mea au sanse de castig?
Din 2000 nu am mai primit nimic de la [FURNIZOR].
Ce ma sfatuiti sa fac?
Ultima modificare: Joi, 17 Martie 2011
ContSters20980, utilizator
Da, Adi, ai dreptate...
Din pacate, am vazut nu numai o data un debitor plecat din domiciliu si chemat in judecata ulterior... Asa ca eu am cam sarit peste chestiunea cu dreptul la actiune ca nu stiu, sincer, ce hartie e ceea ce domnul numeste somatie.
Repet: uneori, debitorul, daca vede un cuvant crede ca ala e esenta acelei hartii si... o califica asa cum considera!

Nu ar fi primul dosar in care o parte nu ar afla de existenta lui.
Nu am vrut sa spun nicio clipa ca un act ca somatia va intrerupe dreptul la actiune. :sticktongue:

Dar ai dreptate, m-am hazardat presupunand prea multe chestiuni, in lipsa de date concrete... :slap: si-am cam visat aiurea in tramvai... in baza a ceea ce i-a spus la telefon si a ceea ce-am vazut la astfel de firme.

Mi-a trebuit o gramada sa inteleg ce anume ai vrut sa-mi spui... :">
Buna seara.
Am citit intreg topicul si sper sa primesc si eu cateva sfaturi de la domnii sau doamnele avocat de pe forum.

Problema mea este urmatoarea:
Incepand cu luna mai 2008 am inceput sa primesc extrase de cont pe adresa mea de domiciliu de la la TBI Credit IFN SA (societate financiara nonbancara) prin care reiesea ca am de platit sumele aferente unui imprumut efectuat de pe un card de credit eliberat de ei.Nu am platit nimic pana acum pentru simplul motiv ca eu nu am solicitat niciodata un card de la ei si nu am avut nicio legatura cu ei.Nici macar nu auzisem de societatea respectiva pana sa imi trimita extrase de cont.I-am sesizat telefonic si le-am cerut sa investigheze acest caz si am solicitat sa ma anunte cand ajung la o concluzie.Bineinteles ca nu au facut acest lucru insa de curand am primit un plic de la EOS KSI care continea o notificare de plata.
Mi-ar fi de mare folos pareri de la persoane avizate ce ar fi de facut in aceasta situatie.Mentionez ca problema mea e mai complexa in sensul ca am mai primit extrase de cont de la inca 2 ifn-uri eu neavand niciodata contact cu ei,dar ele nu fac subiectul topicului, banuiesc,pentru ca nu au ajuns (inca) la EOS KSI.
hor a scris:

Am citit intreg topicul si sper sa primesc si eu cateva sfaturi de la domnii sau doamnele avocat de pe forum.

Eu NU sunt prea convins ca topicul a fost citit. Problema e tipica: cineva cere bani, altcineva zice ca nu are nici o datorie, sau daca are datorie, au trecut mai mult de 3 ani de la ultima scadenta. Drept urmare:
1. nu semnati nici un angajamen de plata
2. luati legatura cu pretinsa firma creditoare in vederea lamurii existentei debitului
3. eventual, puteti face si o plangere penala pt savarsirea infractiunii de inselaciune, sau mai bine zis o tentativa.
Situatia mea este urmatoarea: in noiembrie 2004 mi-am luat un calculator in rate pe 5 ani cu credit de la BCR. Am platit ratele pana in iulie 2005, dupa care, datorita unor imprejurari nefericite, nu am mai putut achita. In 2007 m-am casatorit si mi-am schimbat domiciliul. De curand am primit SMS de la KSI sa-i contactez pe un nr de telefon si am fost sunata pe mobil de 2 ori, insa le-am spus ca au gresit si ca nu sunt persoana pe care o cauta. Precizez ca de cand am incetat sa platesc ratele, nu am primit nicio instiintare de plata sau alt document de acest fel. As dori sa stiu ce trebuie sa fac in situatia asta???? Daca cei de la KSI ma suna tocmai acum, asta inseamna ca inca nu m-au dat in judecata, deci inca nu au un titlu executoriu?? Va multumesc din suflet pentru timpul acordat.
Daca se discuta despre O.G.nr.5/2001 privind procedura somatiei de plata, de acest act normativ uzeaza "recuperatorii" in general pentru a recupera creante de la datornici, atunci trebuie avute in vedere dispozitiile art.6 din actul normativ sus mentionat, care sunt incalcate, de regula de catre acestia. Pana la investirea sentintei cu formuloa executorie recuperatorul, instanta de judecata au obligatia sa trimita debitorului, daca nu a fost prezent la judecata, ordonanta care va contine somatia de plata, prin scisoare recomandata cu confirmare de primire. In general, aici este marea problema pentru ca foarte multi cetateni nu cunosc aceasta procedura, fiind indusi in eroare de catre "recuperatori"!

Alte discuții în legătură

Bun aziua horia33 horia33 Am avut un credit de consum la o banca din 1.10.2003, in valoare de 3500 Ron, si dupa atita ani EOS KSI m-au sunat azi acasa la ai mei, desi eu nu mai stau cu ... (vezi toată discuția)
Recuperare debit de catre societate recuperari creante dfd dfd Buna ziua, in anul 2005 am contractat un credit pt care s-au platit 10 rate. nu am mai avut loc de munca si m-am imbolnavit si nu am mai putut plati. cei de la ... (vezi toată discuția)
Nelamurire- prescriptie ContSters98165 ContSters98165 buna ziua. in 2003 am facut un imprumut la banca pe numele meu insa banii i-a folosit prietenul meu. A platit o parte din ei pana la inceputul lui 2004 si ... (vezi toată discuția)