ralu-78 a scris:
Nu pot spune ca e chiar ce mi-am dorit sa aud
Pai datoria e prescrisa, eu nu pot sa va inteleg reactia.
Cand ziceam ca problema e mai complicata decat atat, aveam in vedere alte aspecte. De exemplu faptul ca nu are nici cea mai mica relevanta ca d-voastra ati recunoscut telefonic datoria, deoarece se implinise termenul de prescriptie. De asemenea, mi se pare dubios ca niste avocati dupa bunul plac mai dau dovada de clementa, si mai reduc din datorie (poate pentru ca s-au gandit ca daca nu au sanse sa castige 6 milioane, macar sa ia 4, sub amenintarea ca daca nici asa nu sunteti de acord, ve-ti plati 30). La fel, orice somatie sau instiintare de plata nu este intrerupatoare de prescriptie, chiar de se va fi facut inauntrul termenului de 3 ani (cu conditia ca d-voastra sa nu fi semnat vreun angajament de plata). Mai precizez ca ar trebui luate masuri din partea d-voastra in doua directii: A) sa lamuriti existenta acestei datorii, putandu-va adresa chiar instantei de judecata in acest sens. B) ar trebui sa luati masuri spre incetarea hartuirii la care sunteti supusi din partea recuperatorilor.
Avand toate acestea in vedere, sunt de parerea ca discutia de pe forum nu are decat caracter orientativ, consultativ, iar daca doriti sa mergeti "la sigur" cu rezolvarea acestui litigiu, si tinand cont ca d-voastra nu aveti pregatire juridica ar trebui sa cereti ajutorul unui profesionist.