:offtopic: Interventie moderator
pct. 3.3 din Regulamentul forumului prevede : Nu adresa aceeasi întrebare pe mai multe sectiuni ale forumului si nu deschide acelasi topic de mai multe ori. In acest caz topic-urile si/sau raspunsurile in plus vor fi sterse de administratori sau moderatori, utilizatorul urmand a fi avertizat, iar ulterior, in caz de nerespectare a avertismentului, va fi banat temporar sau defintiv.
Va multumesc.
Pai... avocatul ala munceste si pana la final... In primul rand, numai evaluarea actelor, relatiilor in ambele situatii dureaza vreo 2-3 zile de munca, dupa caz... cu analiza posibilitatii de dovada etc.
Si daca in urma celor cateva zie de munca el conchide ca nu aveti cum dovedi... a muncit degeaba?
In primul rand, e cam greut sa obtineti daune morale, e cam greu sa aratati vreun prejudiciui, care ar fi fost el?
Chestia cu faptul ca sunteti trecut in CRB ar fi mers, dar in cazul in care dv. sunteti trecut si din alta cauza... nu mai merge... caci fiecare parat poate suistine: "imi pare rau, si daca nu era trecut din cauza mea in CRB, tot nu putea lua credite!"
Aasa incat, cam greu sa obtineti daune, fie aici, fie in America...
Acolo oamenii obtine dauhne pentru ca platesc avocat inca de la inceputul unei tranzactii, pentru ca daca sufera o dauna morala o pot demonstra, pentru ca admit sa plateasca, daca ajung in situatii similare, macar o consultatie juridica.
In momentul in care puneti pret mici pe servicii, veti si obtine servicii proaste, la fel si aici, ca si in America... nu stiu tara dezvoltata in care un avocat platit prost sa faca treaba mai buna ca unul platit bine... in afara de filmele hollywoodiene...
Asta e peste tot.
Din pacate, situatia e destul de greu de evaluat asa, pe net, pentru ca nu avem contractul incheiat cu Altex, Raiffeisen etc. Si cat timp nu putem vedea la ce anume v-ati dat dv. acordul, nu putem aprecia in ce masura aveti dreptate...
Referitor la penalitati, vedeti daca in contract aveti clauza expresa prin care se permite ca penalitatile sa treaca de cuantumul principalului. Apoi nu am inteles pentru ce erau acei 16 lei, pentru ceea ce deja ati achitat in parte (cei 15 lei) sau erau pentru alte servicii, ce anume, se regaseste in contract etc.?
Da, nu amibteles mare lucru din mesajul dv... Adica am intrat in dreptul muncii asa, deodata... pana acum era vorba de civil, datorii... :-/ Ce legatura are salariul cu debitele despre care vorbeam anterior?
Cand ati platit cei 15 lei, ce vi s-a spus ca reprezinta? Ca intai se achita penalitatile, daca insa dv. aveti chitanta in care scrie de lichidare debit sau similar ok. Daca nu...
Instantele refuza administrarea de dovezi dupa cum le dicteaza procedura civila. Cu cat omul este mai nepregatit juridic, ci atat mai mult trebuie sa se astepte la refuzuri si aparente nedreptati. Nu pentru ca el chiar este nedreptatit, ci pentru ca nu intelege...
Nu e vorba ca traiti in America sau Romania, ideea e ca asa trebuie procedat si aici si acolo, altfel aveti de pierdut. Nu vad de ce anume aici e inutil avocatul fata de acolo... in plus, intr-o tara in tanzitie, cu o nebuloasa legislativa, avocatul este mai necesar decat intr-un sistem de drept stabil.
Parerea mea.