avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1039 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Probleme cu societatea de recuperare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Probleme cu societatea de recuperare

M-au contactat recent cei de la [SOCIETATE RECUPERARE] in legatura cu un debit pe care il am la [FURNIZOR] din anul 2000. Debitul principal este de 134,84 RON, penalizarile sunt de 337,05RON, iar taxa de reziliere este de 1029,89 RON. :(
Din cate stiu, dupa trei ani se prescriu datoriile. ma insel?
Daca initiaza procedura judecatoreasca impotriva mea au sanse de castig?
Din 2000 nu am mai primit nimic de la [FURNIZOR].
Ce ma sfatuiti sa fac?
Ultima modificare: Joi, 17 Martie 2011
ContSters20980, utilizator
Am si eu o problema .Cumnatul meu a facut in 2006 un credit de nevoi personale la BCR in valoare de 180 mil,nu a platit decat 6 luni ,dupa care nu amai platit deloc pana in prezent.Am primit notificari si somatii de la firma KSI ROMANIA,pe adresa noastra ,cumnatul fiind plecat in Spania ,dar adresa ia ramas in Bucuresti.Cei de KSI ne-au spus ca daca afacut un contract cu titlu exacutoriu,si el nu detine nici un bun si nu plateste datoria se ajunge sa execute rudele de gradul intai.E posibil asa ceva? Nimeni din familie nu stia de creditul facut,nimeni nu a semnat ca girant,nu am semnat nimic,nici mama nici fratele .Ne-au spus ca este o lege care prevede asa ceva.va multumesc.va rog raspunde ti mi ,suntem disperati daca se adevereste a fi adevarat!
Nu sunt avocat dar parerea mea este: nu raspundeti voi in nici un fel daca este asa cum spui tu. NU semna nimic cu aia iti vor spune multe si te vor stresa. Ignora-i! Urmeaza-mi sfaturile dupa ce iti confirma aceste lucruri un avocat. Eu cred ca nici o lege nu poate executa rudele, daca ele nu au girat. Iar daca casa nu e pe numele cumatului dormiti linistiti si vedeti-va de viata. Cumnatului sa-i fie rusine, dar asta e problema lui. Bancile si mai ales recuperatorii, sa se obisnuiasa. Bancile mai iau si ele tepe ce sa-i faci, iar recuperatorii nu pot prosti pe toata lumea. Nu lua de bun nimic din ce iti spun acei stimabili, 99 la suta este fals. Iar la anul, cand se vor fi implinit 3 ani de cand cumnatul a achitat ultima rata, datoria este prescrisa. Numai sa nu faceti voi vreo plata in numele lui.
In sistemul de drept romanesc, "nimeni nu poate fi obligat prin fapta altei persoane".
Asa ca stai linisitita. Sunt simple amenintari (pacat ca nu le poti angaja raspunderea penala pentru savarsirea infractiunii de amenintare :D ).
va multumesc pt ajutor !multumesc mult .Am facut rost de o copie dupa acel contract si maine ma voi intalni cu un avocat ,desi am vb cu dansa si mi-a confirmat spusele dvs,sa vada contractu sa stau eu linistita.Multumesc frumos de raspunsuri.
Se vorbeste de un contract de creditare, care face obiectul unui imprumut, atat si nimic mai mult! Acolo sunt stipulate obligatiile fiecarei parti, creditor si imprumutat! Contractul va deveni executoriu numai atunci cand o instanta de judecata se va pronunta in acest litigiu, de natura comerciala! Cei de la EOS KSI fac frecvent abuzuri, ceea ce ar trebui sa conduca la sanctiuni penale impotriva acestora! Rudele debitorului nu au nicio legatura cu executarea acelui contract de creditare, in masura in care nu au semnat in vreo calitate pe respectivul contract.

Alte discuții în legătură

Bun aziua horia33 horia33 Am avut un credit de consum la o banca din 1.10.2003, in valoare de 3500 Ron, si dupa atita ani EOS KSI m-au sunat azi acasa la ai mei, desi eu nu mai stau cu ... (vezi toată discuția)
Recuperare debit de catre societate recuperari creante dfd dfd Buna ziua, in anul 2005 am contractat un credit pt care s-au platit 10 rate. nu am mai avut loc de munca si m-am imbolnavit si nu am mai putut plati. cei de la ... (vezi toată discuția)
Nelamurire- prescriptie ContSters98165 ContSters98165 buna ziua. in 2003 am facut un imprumut la banca pe numele meu insa banii i-a folosit prietenul meu. A platit o parte din ei pana la inceputul lui 2004 si ... (vezi toată discuția)