avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Probleme cu societatea de recuperare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Probleme cu societatea de recuperare

M-au contactat recent cei de la [SOCIETATE RECUPERARE] in legatura cu un debit pe care il am la [FURNIZOR] din anul 2000. Debitul principal este de 134,84 RON, penalizarile sunt de 337,05RON, iar taxa de reziliere este de 1029,89 RON. :(
Din cate stiu, dupa trei ani se prescriu datoriile. ma insel?
Daca initiaza procedura judecatoreasca impotriva mea au sanse de castig?
Din 2000 nu am mai primit nimic de la [FURNIZOR].
Ce ma sfatuiti sa fac?
Ultima modificare: Joi, 17 Martie 2011
ContSters20980, utilizator
Buna ziua.
Am si eu o mica-mare problema. Sotul meu este plecat pentru moment in Germania. Intruna din zilele lunii iunie, dupa ce sotul meu a plecat in Germania, am primit un telefon ..dupa NR PRIVAT...mi s a dat un alt nr la care sa sun 0213055476 ...mi s a spus ca sotul meu are o datori de 4000 lei ...deoarece a facut un credit de 3100 lei in anul 2006...mi s a mai spus k mi s a trimis o instiintare acasa..doar ca nu am primit nimic...Am sunat la acel nr si mi s a k daca nu platim acea suma, il vor da in judecata pe sotul meu...L am sunat, pentru k nu stiam despre ce era vorba, mi a spus ca el nu a facut nici un credit si sa nu platesc nimic...Binen ca am primit in continuare msg si telefoane de la acea firma de recuperatori...Au spus si ca pe adeverinta de salariat a sotului, care, se presupune k atunci ar fi fost agent comercial (meserie pe care sotul meu nu a avut o niciodata) , este semnatura sotului...A fost sunat si fratele lui, am fost sunata si eu si au fost sunati si ai mei, pentru ca au vrut sa ma ajute, pt k nu mai intelegeam nimic...La un moment dat, acu 2 sau 3 saptamani, l au sunat pe fratele sotului meu si vrand sa para amabili, i au spus ca daca va plati 1000 lei nu l vor da in judecata, sa si ajute fratele. Binenteles ca nu a facut asta.

Ce ma sfatuiti sa fac?

Multumesc!
Te sfatuiesc sa faci exact ce ai facut si pana acum, bineinteles daca intr-adevar sotul tau nu a facut creditul respectiv, adica sa nu platesti absolut nimic, sa nu trimiti in scris nimic si in plus, de cate ori sunteti sunati de la firma de recuperare creante sa-i amenintati cu o plangere pentru hartuire si crede-ma ca vor renunta subit si la telefoane si la pretinsul debit :D.
Multam frumos!
Buna seara,
Ma adresez dvs. in speranta ca imi veti putea da un raspuns. Din 1999 si pana prin primavara lui 2001 mama mea a avut un abonament la Dialog la care a renuntat. In vara lui 2001 s-a mutat intr-o alta localitate dar acelasi judet, unde primea mereu si corespondenta care tot venea la fosta adresa. Buun!!! Prin iunie 2007 a primit un tel. de la EOS prin care o instiinta ca are de plata 660 ron ce trebuie achitati in 48 de ore. De atunci a inceput calvarul! Initial nici nu ne mai aduceam aminte despre ce este vorba, dar sunand la Orange ni-sa confirmat ca este adevarat. Parintii mei s-au speriat, au vrut sa plateasca datoria insa neavand nicio hartie, cei de la banca nu au vrut sa primeasca banii. De ceva timp a reinceput asaltul telefonic(azi chiar foarte urat).
Vreau sa mentionez ca desi telefonic la un momentdat am recunoscut aceasta datorie, noi nu am primit niciodata vreo notificare de la Orange sau Eos. Ei au declarat la tel. (au nr. de tel. de la noua adresa de la o vecina!!!- asa au spus) ca au trimis n notificari si ca "personal vor inmana dosarul nostru av. care va deschide proces." As mai vrea sa amintesc ca de vreo 2 luni suma a scazut la vreo 400 ron pt. ca "avocatii au discutat si ca un semn de clementa au decis sa micsoreze datoria." Din cate am inteles daca in 24 de ore nu vom plati, mama va fi actionata in instanta si va plati 3000 ron!
Va rog din suflet sa-mi dati un raspuns. Parintii mei sunt pensionari(toate datoriile pe care le-au avut de platit in viata lor le-au platit pana la ultimul leu) si le vine foarte greu sa plateasca acum, chiar daca pt. unii 400 ron este mai nimic. In mod cert daca acea notificare ajungea in 2001 sau 2002 cand erau inca salariati, plateau dar acum este mult mai greu...
In speranta ca ma veti lamuri, astept de la dvs. un raspuns. De mai bine de un an parintii mei nu mai au liniste, telefonul sunand de 3-4-5 ori pe luna cu tot felul de amenintari. Va multumesc pentru rabdare.
Pentru a te putea obliga sa platesti, e nevoie de o hotarare definitiva pronuntata de o instanta de judecata.
Cea ce se intampla, e tipic pentru o firma de recuperatori: profitand de lipsa de pregatire juridica a populatiei, si chiar de frica unora de a "se judeca" recurg la o serie de amenintari ieftine.

Orice datorie se prescrie in termen de 3 ani. Din 2001 si pana in 2008, eu zic ca s-a cam implinit tremenul. Ei ar fi trebuit sa te cheme in judecata pana a trece 3 ani de la data scadentei facturii (ori, in aceasta perioada, debitorul sa fi recunoscut datoria). Oricum, problema poate fi mai complicata decat atat. Sfatul meu e sa consulti un avocat.

Alte discuții în legătură

Bun aziua horia33 horia33 Am avut un credit de consum la o banca din 1.10.2003, in valoare de 3500 Ron, si dupa atita ani EOS KSI m-au sunat azi acasa la ai mei, desi eu nu mai stau cu ... (vezi toată discuția)
Recuperare debit de catre societate recuperari creante dfd dfd Buna ziua, in anul 2005 am contractat un credit pt care s-au platit 10 rate. nu am mai avut loc de munca si m-am imbolnavit si nu am mai putut plati. cei de la ... (vezi toată discuția)
Nelamurire- prescriptie ContSters98165 ContSters98165 buna ziua. in 2003 am facut un imprumut la banca pe numele meu insa banii i-a folosit prietenul meu. A platit o parte din ei pana la inceputul lui 2004 si ... (vezi toată discuția)