M-au contactat recent cei de la [SOCIETATE RECUPERARE] in legatura cu un debit pe care il am la [FURNIZOR] din anul 2000. Debitul principal este de 134,84 RON, penalizarile sunt de 337,05RON, iar taxa de reziliere este de 1029,89 RON. :(
Din cate stiu, dupa trei ani se prescriu datoriile. ma insel?
Daca initiaza procedura judecatoreasca impotriva mea au sanse de castig?
Din 2000 nu am mai primit nimic de la [FURNIZOR].
Ce ma sfatuiti sa fac?
Mie imi stranesc sentimente cei care au vrut sa achite si nu au putut din cauza jecmanelii bancilor.
Unii oameni stiu ca au de platit o suma si se trezesc ulterior ca au de dat o alta suma.
Termenul de prescritie este impersonal si daca bancile nu au facut demersuri in termenul legal pt recuperarea datoriei de ce ar trebui sa mai plateasca bietii oameni imprumutati.
Cat priveste apelarea prin telefon catre rau platnici este adevarat ca nu exista nicio lege care sa interzica acest lucru, dar nimic nu ii impiedica pe oameni sa ceara daune morale pentru deranjul si stresul cauzat ca urmare acestui abuz.:)
va relatez un mail trimis catre euroline pentru a intelege problema mea:
In 2004 am efectuat la Altex Ploiesti (magazin Omnia demisol, acea vreme) demersurile necesare achizitionarii a doua produse. In cateva zile, pana sa primesc OK-ul de la Altex, am primit prin posta de la d-voastra, Euroline, un card si un pliant.
In zilele urmatoare am hotarat sa nu mai cumpar nimic de la Altex(am gasit acele produse la METRO). AM RENUNTAT LA TRANZACTIA DE LA ALTEX. Le-am spus acest lucru, am dat cu subsemnatul.
Ulterior, la o distanta de cateva saptamani-luni de zile, am primit prin posta de la EUROLINE o factura de platit care facea referire la rate a produselor pe care eu NU le-am cumparat. V-am contactat telefonic si asa am aflat ca ALTEX nu v-ar fi trimis renuntarea la tranzactie, si ca pot sa pastrez cardul dar ca trebuie sa achit o taxa de procesae de 15 lei, lucru pe care l-am si facut. M-am deplasat la ALTEX iar ei v-au trimsi din nou respectiva hartie.
Cand mi-ati spus telefonic ca trebuie sa achit acea taxa nu v-ati referit si la un termen scadent. Am platit in cateva zile, insa apoi mi-ati trimsi o noua factura, care cuprindea suma de 16 lei, penalitati de plata cu intarziere a taxei de 15 lei pt procesarea cardului. Daca as fi stiut acest aspect v-as fi comunicat ca nu imi trebuie cardul si nu as fi platit acea taxa.
Am hotarat sa nu platesc acea penalitate-absurda, deoarece intre mine si Euroline nu s-a semnat un contract care sa defineasca cele necesare inclusiv aspectele de taxe, penalitati, scadente, etc care sa stabileasca acestea.
In anii urmatori m-au contactat diverse societati de recuperari creanta, la cateva am si raspuns si comunicat. Am solicitat de fiecare data un contract, sa vad semnatura mea pe un contract intre mine si euroline. Nu s-a intamplat acest lucru iar societatile de recuperari creante au renuntat rand pe rand la actiunea lor. (Fiecare din societatile de recuperari face referire la un imprumut de care as fi beneficiat eu de la Euroline, lucru neadevarat)
In momentul de fata am ajuns la capatul rabdarilor. M-am gandit si la solutia opc sau instanta dar nu am avut timpul necesar. Sunt deranjat moral si material de faptul ca in Biroul Unic de Credit figurez cu un card de credit cu restante, de la EFG Retail Service IFN, societate partenera Euroline ? Din acest motiv in anii trecuti si in prezent nu am putut beneficia de un credit bancar din cauza Euroline ! ! !
Va solicit rezolvarea urgenta a situatiei. Am solicitat copii dupa contract de la Altex si Euroline. Altex m-a trimis la Euroline dupa acest contract! Ma consider « STAN PATITUL« . Din punctul meu de vedere nu am nici o parte de vina.
Consider ca ar trebui chiar sa primesc un bonus – o vacanta in Caraibe pentru 2 persoane sau ceva asemanator, pentru tot ceea ce mi s-a intamplat.
Va multumesc,
Dorian Ardei
Intrebari: sa presupunem ca sunt vinovat si ca sunt dator 16 lei plus penalitati - 132 parca din ultima scrisoare de dragoste d ela un recuperator. S-a prescis datoria, fiind mai veche de 3 ani?
sa presupunem ca nu sunt dator si ca a fost o incurcatura - lipsa de comunicare! in acest caz, daca cine m-a tranmis la CRB dator nu rezolva problema, ce cai de atac am? pot sa castig daune morale dintr-un proces?
comentariile recupratorilor sunt de doi bani - mizerii. auzi, ca imi pune sechestru pe bunuri! asa, fara proces fara nimik ca asa for ei! la 132 de lei ce fac imi sigileaza .. clanta? tocul d ela geam? Doamne, sper sa nu fie altii care sa se serie asa usor.
va multumesc pentru rabdare si eventuale sfaturi-raspunsuri
ps
iata un alt e-mail trimis:
Referitor la situatie neplacuta in care ma aflu, va rog rezolvare cat mai urgenta. Mai ales ca sunt hartuit de ASSET PORTFOLIO SERVICING - societate recuperari creante - care imi spune ca am o datorie la BANK POST, un imprumut.
Ma consider hartuit pentr ca: ASSET PORTFOLIO SERVICING suna la vecinii mei (astazi); pentru ca ieri i-am sunat si le-am trimis mail cu datele de contact, inclusiv telefonul la care pot fi gasit; ei sustin ca nu au primit acest e-mai - am retirimis astazi; pentru ca sunand (astazi) la D-na care mi-a deranjat vecinii (astazi) imi sunt povestite povesti cu executori care imi vor pune sechestru pe bunuri si ca nu va fi un proces din cauza ca nush ce; pentru ca respectivele persoane nu au toate datele problemei, spunandu-mi ca mi-au preluat datoria de la BANK POST - un imprumut neachitat; pentru o mie de alte motive.
Toate acestea, din cauza unei hartii care nu ar fi ajuns de la ALTEX la EUROLINE sa confirme ca am renuntat la tranzactie??? (asa mi-a spus in aceatsa dimineata cineva de la Euroline care m-a sunat si m-a rugat s atrimit pe mail povestea si copia de buletin )
Am sa relatez toate acestea unui prieten avocat
Cu speranta unei rezolvari urgente,
Dorian Ardei
PPS inca de la primul e-mail euroline m-a sunat sa imi spuna ca nu exista o hartie de la altex prin care eu renunt l atranzactie, si ca pentru rezolvarea problemeim au nevoie de semnatura mea ; am scanat si am trimis. ma gandesc ca nu am facut o prostie din moment ultima factura/somatie a fost facut prin 2004, dupa care au intervenit recuperatorii
Inca o intrebare va rog. Am avut in 2005 o descoperire de 1700 lei pe cardul de salariu, de la National TV (ha ha ), pe una din firmele fratilor Micula. Eu locuiam in Ploiesti, punct de lucru in Bucuresti, pe acte, munca desfasurata in Prahova si Dambovita, ah ce viatza de caine. Contul deschis la sucursala Oradea a bancii Raiffaisen. In mod abuziv jobul a incheat relatia cu mine, fara sa imi aduca la cunostinta acest lucru (nu mi-au dat o decizie, nici pana azi, poveste lunga). Am refuzat sa platesc la banca restanta pentru ca eu nu aveam un contrat, sa vad si eu ce scrie acolo. Am completat ceva hartii la Buc, care au plecat la oradea si eu nu am mai vazut nimik, decat contul de credit de cardul de salariu. raiffaisen mi-a trimis ceva scrisori si ceva telefoane in 2005. In fine, in 2006 primesc extras de cont cu sold 0. las lucrurile asa si nu ma mai stresez, nu mai primesc scrisori, nimic. acuma sunt in crb si cu raiffaisen, care mi-a inchis contul ala, apare achitat, dar mi-a deschis! un alt cont din care a achitat primul. saptamana trecuta m-am pus pe telefoane si ei zic din nou (au mai zis si in 2005) ca imi trimit copie dupa contractul cu banca. INTREBARE: din 2005 pana in prezent au trecut 3 ani. S-a prescris? Sau in 2006 cand mi-au acordat un alt cont credit ... si se prescrie la anul? dar pe mine nu m-au informat ... asta in cazul in care in contract (maine le cer si adeverinta emisa de angajator pt deschiderea contului sa vad ce scrie) eu sunt responsabil....
eu cred ca daca eram in state faceam bani frumosi din daune morale...in romania....
daca cineva, avocat bun, se ofera, impartim castigul .. numa sa nu imi ceara bani pana la final, cand or veni daunele ...
:offtopic: Interventie moderator
pct. 3.3 din Regulamentul forumului prevede : Nu adresa aceeasi întrebare pe mai multe sectiuni ale forumului si nu deschide acelasi topic de mai multe ori. In acest caz topic-urile si/sau raspunsurile in plus vor fi sterse de administratori sau moderatori, utilizatorul urmand a fi avertizat, iar ulterior, in caz de nerespectare a avertismentului, va fi banat temporar sau defintiv.
Va multumesc.
Pai... avocatul ala munceste si pana la final... In primul rand, numai evaluarea actelor, relatiilor in ambele situatii dureaza vreo 2-3 zile de munca, dupa caz... cu analiza posibilitatii de dovada etc.
Si daca in urma celor cateva zie de munca el conchide ca nu aveti cum dovedi... a muncit degeaba?
In primul rand, e cam greut sa obtineti daune morale, e cam greu sa aratati vreun prejudiciui, care ar fi fost el?
Chestia cu faptul ca sunteti trecut in CRB ar fi mers, dar in cazul in care dv. sunteti trecut si din alta cauza... nu mai merge... caci fiecare parat poate suistine: "imi pare rau, si daca nu era trecut din cauza mea in CRB, tot nu putea lua credite!"
Aasa incat, cam greu sa obtineti daune, fie aici, fie in America...
Acolo oamenii obtine dauhne pentru ca platesc avocat inca de la inceputul unei tranzactii, pentru ca daca sufera o dauna morala o pot demonstra, pentru ca admit sa plateasca, daca ajung in situatii similare, macar o consultatie juridica.
In momentul in care puneti pret mici pe servicii, veti si obtine servicii proaste, la fel si aici, ca si in America... nu stiu tara dezvoltata in care un avocat platit prost sa faca treaba mai buna ca unul platit bine... in afara de filmele hollywoodiene...
Asta e peste tot.
Din pacate, situatia e destul de greu de evaluat asa, pe net, pentru ca nu avem contractul incheiat cu Altex, Raiffeisen etc. Si cat timp nu putem vedea la ce anume v-ati dat dv. acordul, nu putem aprecia in ce masura aveti dreptate...
Referitor la penalitati, vedeti daca in contract aveti clauza expresa prin care se permite ca penalitatile sa treaca de cuantumul principalului. Apoi nu am inteles pentru ce erau acei 16 lei, pentru ceea ce deja ati achitat in parte (cei 15 lei) sau erau pentru alte servicii, ce anume, se regaseste in contract etc.?
Bun aziua
horia33
Am avut un credit de consum la o banca din 1.10.2003, in valoare de 3500 Ron, si dupa atita ani EOS KSI m-au sunat azi acasa la ai mei, desi eu nu mai stau cu ... (vezi toată discuția)