avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1068 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Probleme cu societatea de recuperare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Probleme cu societatea de recuperare

M-au contactat recent cei de la [SOCIETATE RECUPERARE] in legatura cu un debit pe care il am la [FURNIZOR] din anul 2000. Debitul principal este de 134,84 RON, penalizarile sunt de 337,05RON, iar taxa de reziliere este de 1029,89 RON. :(
Din cate stiu, dupa trei ani se prescriu datoriile. ma insel?
Daca initiaza procedura judecatoreasca impotriva mea au sanse de castig?
Din 2000 nu am mai primit nimic de la [FURNIZOR].
Ce ma sfatuiti sa fac?
Ultima modificare: Joi, 17 Martie 2011
ContSters20980, utilizator
Nu pot sa bag mana-n foc de faptul ca e prescrisa, pana nu vad exact care e factura, care e data scadentei... abia am aratat anterior la ce date trebuie sa se uite un oom ca sa vada daca e prescrisa ori nu, in caz aproape identic. Asa incat, cititi mai sus si dati-ne datele alea. Factura e platita din aprilie, sau e scadenta in aprilie, sau cum?

Imi pare a fi prescrisa, mai ales daca nu ati fost somat pana acum, dar nu pot sa fac prinsoare pe asta... Caci nu am actele in fata.
VA salut! Am si eu o problema cu EOS: am primit mai multe sms-uri in care eram rugat sa sun la un numar de telefon, iar azi am primit o carte postala rosie de la Eos in care sunt rugat sa sun de urgenta la acel numar. Eu am doua restante. Una la Romtelecom, de vreo 140 lei de vreo doi ani de cand am renuntat la telefonul fix, si una la Reiffeisen, de unde am incasat in avans trei salarii si nu am mai completat suma (cred ca suma era undeva in jur de 10 milioane lei vechi la care am platit doar dobanda vreo 3 ani). Intre timp am schimbat locul de munca ( cam acum doi ani). As putea sa aflu din partea cui sunt cautat de EOS si cam la ce suma se ridica creantele? Daca nu ii contactez ce se poate intampla? Multumesc mult pentru raspunsuri.
Deci ultima factura platita este cu data de 22 aprilie..exact asa s a exprimat doamna de la eos..acum eu zic ca data scadenta nu putea sa fie mai mare de 2 saptamani, adica sa zicem ca data emiterii facturii era 22 aprilie..asta inseamna 7 mai(am pus 15 zile).deci avanda in vedere ca suntem in 2 iunie, nu s a prescris?asa am inteles eu din ce ati spus la ceilalti.va multumesc mult pentru ajutor, e un lucru foarte frumos ceea ce faceti, ca ajutati lumea sa inteleaga anumite lucruri.
HIM a scris:

VA salut! Am si eu o problema cu EOS: am primit mai multe sms-uri in care eram rugat sa sun la un numar de telefon, iar azi am primit o carte postala rosie de la Eos in care sunt rugat sa sun de urgenta la acel numar. Eu am doua restante. Una la Romtelecom, de vreo 140 lei de vreo doi ani de cand am renuntat la telefonul fix, si una la Reiffeisen, de unde am incasat in avans trei salarii si nu am mai completat suma (cred ca suma era undeva in jur de 10 milioane lei vechi la care am platit doar dobanda vreo 3 ani). Intre timp am schimbat locul de munca ( cam acum doi ani). As putea sa aflu din partea cui sunt cautat de EOS si cam la ce suma se ridica creantele? Daca nu ii contactez ce se poate intampla? Multumesc mult pentru raspunsuri.

In cazul dvs nu opereaza prescriptia despre care s-a vorbit.
Daca numai ii sunati nu intrerupeti prescriptia.
Revin , cu precizarea ca am luat legatura cu cei de la EOS si este vorba de o factura Romtelecom cu vechime de trei ani, in valoare totala (probabil cu tot cu penalizari) de 223,78 RON- probabil ultima factura emisa, inainte de inchiderea postului telefonic. In acest caz, se poate prescrie, avand in vedere vechimea facturii? Multumesc pentru raspunsuri.

Alte discuții în legătură

Bun aziua horia33 horia33 Am avut un credit de consum la o banca din 1.10.2003, in valoare de 3500 Ron, si dupa atita ani EOS KSI m-au sunat azi acasa la ai mei, desi eu nu mai stau cu ... (vezi toată discuția)
Recuperare debit de catre societate recuperari creante dfd dfd Buna ziua, in anul 2005 am contractat un credit pt care s-au platit 10 rate. nu am mai avut loc de munca si m-am imbolnavit si nu am mai putut plati. cei de la ... (vezi toată discuția)
Nelamurire- prescriptie ContSters98165 ContSters98165 buna ziua. in 2003 am facut un imprumut la banca pe numele meu insa banii i-a folosit prietenul meu. A platit o parte din ei pana la inceputul lui 2004 si ... (vezi toată discuția)