avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Probleme cu societatea de recuperare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Probleme cu societatea de recuperare

M-au contactat recent cei de la [SOCIETATE RECUPERARE] in legatura cu un debit pe care il am la [FURNIZOR] din anul 2000. Debitul principal este de 134,84 RON, penalizarile sunt de 337,05RON, iar taxa de reziliere este de 1029,89 RON. :(
Din cate stiu, dupa trei ani se prescriu datoriile. ma insel?
Daca initiaza procedura judecatoreasca impotriva mea au sanse de castig?
Din 2000 nu am mai primit nimic de la [FURNIZOR].
Ce ma sfatuiti sa fac?
Ultima modificare: Joi, 17 Martie 2011
ContSters20980, utilizator
Buna ziua, cu luni in urma am scris aici, pe forum, despre problema mea cu Eos KSI. Nu am datele la mine acum, pe scurt, am avut o mica datorie Orange in urma neplatii unui abonament. suma era undeva la 30 si ceva RON, nu am hartiile la mine dar pot reveni cu detalii exacte daca e cazul. datoria era din 2000-2001 si stiu ca atunci mi-ati spus ca e cu siguranta prescrisa. nimeni nu m-a contactat ani de zile si din decembrie 2007, ma tot pistoneaza EOS. azi am primit ultimul telefon, dupa ce le spusesem deja sa nu ma mai deranjeze pt ca in caz contrar voi face plangere la politie. sunt din ce in ce mai agresivi si extrem de obraznici la telefon. iar daca isi inchipuie ca ma intimideaza in vreun fel cu tonul caracteristic, se inseala. azi i-am spus din nou celui care m-a sunat sa nu ma mai sune sub niciun pretext. suna pe fix si il deranjeaza in primul rand pe tatal meu, care locuieste in aceeasi casa. cand suna pe mobil, o fac intotdeauna de pe numar ascuns si de regula nu raspund. azi mi s-a spus foarte clar ca ma vor deranja in continuare, de maine incepand in fiecare zi, pana imi voi plati datoria...
in afara de o plangere la politie, mai pot face ceva?

inca un amanunt. in scrisoarea pe care mi-au trimis-o si in care, spuneau ei, explica datoria mea, suma era mult umflata. adica (cu aproximatie va spun, pt ca nu am hartia in fata) 30 RON plus 60 RON penalitatile dau un total (scris cu majuscule) de 900 RON.

multumesc.
Pai... de ce nu vorbiti cu ei? :D Spuneti-le ca va place la nebunie sa vorbiti la telefon si sa nu platiti... :P Asa ati facut cu telefonul, asa faceti acum cand vorbiti pe banii lor... E fain, ce subiecte sa gasiti? Uite, vremea e cam schimbatoare in ultimul timp, cred si ei ca e de la incalzirea globala? :O
Vorbiti continuu, fara sa va lasati intrerupta...
Vorbiti-le de ultima rochie cumparata... despre orice.
Intrebati-i daca stiu sa va spuna cum sa coaseti un tiv fara sa se vada...

Stiu ca suna prosteste ideea, insa, credeti-ma, merge mai bine decat plangere la politie etc. Ar ajunge astfel sa nu va mai streseze si chiar sa functioneze ca un factor de relaxare aceste convorbiri, care nu cred sa mai dureze prea mult dupa o astfel de atitudine... :giggle:

Daca totusi doriti sa le faceti plangere, intrebati-l pe cel ce va suna care este numele lui, clar, spuneti-i sa stea putin sa luati un pix, asa incat sa fie clar ce intentionati... Si treceti-l in plangere... Desi, sincer, nu vad ce sa li se intample...
Ultima modificare: Miercuri, 14 Mai 2008
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat
~ Conținut șters la cerere ~
va multumesc pentru sugestii. nu ma consumam, vroiam sa stiu doar daca ar trebui sa fac ceva in privinta lor, si ce anume. nu mi-a trecut prin cap sa tratez situatia cu umor, pentru ca nu am mai fost intr-o astfel de postura pana acum si nu stiam cum e mai bine sa abordez problema. dar ideea dumneavoastra e super. tocmai am inceput lectura unei carti care m-a prins si poate am sa le citesc si lor cateva pagini. o data, de doua ori, pe urma le spun ca e contra cost si ca, daca ma mai suna, voi lua acest lucru drept acceptul lor de plata a serviciilor mele. eventual le trimit si eu ulterior o explicatie a sumelor pe care mi le datoreaza. ;)

ei, acum o iau pe aratura... multumesc din nou pentru sugestii! =D>
AVLIL a scris:

Pai... de ce nu vorbiti cu ei? :D Spuneti-le ca va place la nebunie sa vorbiti la telefon si sa nu platiti... :P Asa ati facut cu telefonul, asa faceti acum cand vorbiti pe banii lor... E fain, ce subiecte sa gasiti? Uite, vremea e cam schimbatoare in ultimul timp, cred si ei ca e de la incalzirea globala? :O
Vorbiti continuu, fara sa va lasati intrerupta...
Vorbiti-le de ultima rochie cumparata... despre orice.
Intrebati-i daca stiu sa va spuna cum sa coaseti un tiv fara sa se vada...

Stiu ca suna prosteste ideea, insa, credeti-ma, merge mai bine decat plangere la politie etc. Ar ajunge astfel sa nu va mai streseze si chiar sa functioneze ca un factor de relaxare aceste convorbiri, care nu cred sa mai dureze prea mult dupa o astfel de atitudine... :giggle:

Daca totusi doriti sa le faceti plangere, intrebati-l pe cel ce va suna care este numele lui, clar, spuneti-i sa stea putin sa luati un pix, asa incat sa fie clar ce intentionati... Si treceti-l in plangere... Desi, sincer, nu vad ce sa li se intample...

Liliana si-a dovedit inca o data inventivitatea =D> .
Pe mine personal m-ar plictisi si obosi un astfel de monolog la telefon, asa ca m-am gandit ca daca as fi intr-o astfel de situatie, ar trebui sa inregistrez inainte monologul. Va dati seama ce fata va face "interlocutorul" cand va auzi exact aceleasi lucruri si pe exact acelasi ton in cazul in care suna si a doua oara? Cred ca in inregistrare as sari de la una la alta, (un fel de delir verbal) in care as amesteca cele mai plictisitoare lucruri (nu o carte interesanta) ca de exemplu diferite texte de lege citite incomplet si pe sarite, fragmente din Patapievici (nu cred ca exista ceva mai ilogic si mai plictisitor), amenintari cu diferite institutii si instante inexistente (gen Tribunalul European pentru serviciile de telefonie mobila, Comisia pan-europeana pentru abuzurile creditorilor, etc), impreuna cu amenintari reale. Let's have some fun!

Alte discuții în legătură

Bun aziua horia33 horia33 Am avut un credit de consum la o banca din 1.10.2003, in valoare de 3500 Ron, si dupa atita ani EOS KSI m-au sunat azi acasa la ai mei, desi eu nu mai stau cu ... (vezi toată discuția)
Recuperare debit de catre societate recuperari creante dfd dfd Buna ziua, in anul 2005 am contractat un credit pt care s-au platit 10 rate. nu am mai avut loc de munca si m-am imbolnavit si nu am mai putut plati. cei de la ... (vezi toată discuția)
Nelamurire- prescriptie ContSters98165 ContSters98165 buna ziua. in 2003 am facut un imprumut la banca pe numele meu insa banii i-a folosit prietenul meu. A platit o parte din ei pana la inceputul lui 2004 si ... (vezi toată discuția)