avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Probleme cu societatea de recuperare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Probleme cu societatea de recuperare

M-au contactat recent cei de la [SOCIETATE RECUPERARE] in legatura cu un debit pe care il am la [FURNIZOR] din anul 2000. Debitul principal este de 134,84 RON, penalizarile sunt de 337,05RON, iar taxa de reziliere este de 1029,89 RON. :(
Din cate stiu, dupa trei ani se prescriu datoriile. ma insel?
Daca initiaza procedura judecatoreasca impotriva mea au sanse de castig?
Din 2000 nu am mai primit nimic de la [FURNIZOR].
Ce ma sfatuiti sa fac?
Ultima modificare: Joi, 17 Martie 2011
ContSters20980, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
inca o intrebare si poate pana la urma ma lamuresc si eu. Am citit mai sus ca cineva a platit doar atat cat datora, fara penalitati si nu i s-a intamplat nimic. se poate chestia asta sau a fost doar un caz aparte?
Penalitatile le datorezi conform contract, ca si debitul principal. Depinde de situatie, cat de bine a negociat...
Daca fiecare are posibilitatea sa plateasca fie cu penalitati, fie fara... cati ar plati penalitati? Ce rost ar mai avea ele atunci in contract?
Buna,
Am o mare rugaminte si anume sa ma ajutati sa inteleg sistemul KSI mai bine. Problema sta in felul urmator: tatal meu care momentan nu se afla in tara are un dosar la KSI care provine de fapt de la BRD, valoare dosarului e de 10490 adica o suta de milioane vechi, ultima rata platita la brd din cate am inteles a fost in 2006, dosarul se afla la KSI din ianuarie 2008, am primit de la acestia o notificare prin luna feb a anului 2008, din pacate neavand venituri suficiente pentru a achita o parte din datorie nu am luat nici o atitudine, pana astazi cand din propia initiativa am sunat la KSI Romania unde am discutat cu un anume Ionut Moldovan daca bine retin, care din nefericire nu a avut o atitudine prea prietenoasa, m-a amenintat ca am termen pana in data de 22 mai sa achit datoria, in caz contrar dosarul tatalui meu va pleca la un executor judecatoresc unde dupa spusele lui imi va vinde apartamentul pentru recuperarea datoriei. Va rog din suflet sa ma ajutati sa imi dati un sfat ce se mai poate face intr-o astfel de situatie? Precizez ca am incercat sa il conving sa ma lase sa ii platesc in transe, este o suma exorbitanta si efectiv nu am de unde plati, nu a fost de acord si toata discutia a fost plina de amenintari de genu "va veni politia si executorul judecatoresc sa va evalueze bunurile, iar daca bunurile dumneavostra nu ajung pentru recuperarea datoriei va va vinde apartamentul". Este posibil asa ceva? din moment ce pentru obtinerea creditului nu s-a girat cu apartamentul? Precizez ca am incercat sa il conving sa ma lase sa platesc in transe prima transa ar fi fost in data de 24 mai in valoare de 2000, deci nu o suma micaCeea ce mi-sa parut foarte ciudat a fost faptul ca dupa atatea amanintari la sfarsitul conversatiei a zis "bine domnisoara dute in 24 mai (TERMENUL LIMITA DAT LA INCEPUTUL DISCUTIEI A FOST DE 22 MAI) si achita 2000 in contul de pe notificare si am sa te sun dupa ce intra bani in cont sa iti zic ce decizie a luat cabinetul de avocatura. Eu am mai avut un dosar la CYCLE Romania insa acolo au fost mult mai intelegatori si m-au ajutat in sensul ca m-au lasat sa platesc in transe, am lucrat foarte frumos cu ei, in schimb aici ceva nu mi-se pare ok. Astep raspuns de la dumneavoastra. Va multumesc anticipat.
Va rog sa precizati ce reprezinta valoarea de 10490 RON, care este valoarea datoriei initiale si a penalizarilor aferente. Este important pentru a discuta despre o aparare intr-un asemenea caz.

Alte discuții în legătură

Bun aziua horia33 horia33 Am avut un credit de consum la o banca din 1.10.2003, in valoare de 3500 Ron, si dupa atita ani EOS KSI m-au sunat azi acasa la ai mei, desi eu nu mai stau cu ... (vezi toată discuția)
Recuperare debit de catre societate recuperari creante dfd dfd Buna ziua, in anul 2005 am contractat un credit pt care s-au platit 10 rate. nu am mai avut loc de munca si m-am imbolnavit si nu am mai putut plati. cei de la ... (vezi toată discuția)
Nelamurire- prescriptie ContSters98165 ContSters98165 buna ziua. in 2003 am facut un imprumut la banca pe numele meu insa banii i-a folosit prietenul meu. A platit o parte din ei pana la inceputul lui 2004 si ... (vezi toată discuția)