avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 817 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Probleme cu societatea de recuperare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Probleme cu societatea de recuperare

M-au contactat recent cei de la [SOCIETATE RECUPERARE] in legatura cu un debit pe care il am la [FURNIZOR] din anul 2000. Debitul principal este de 134,84 RON, penalizarile sunt de 337,05RON, iar taxa de reziliere este de 1029,89 RON. :(
Din cate stiu, dupa trei ani se prescriu datoriile. ma insel?
Daca initiaza procedura judecatoreasca impotriva mea au sanse de castig?
Din 2000 nu am mai primit nimic de la [FURNIZOR].
Ce ma sfatuiti sa fac?
Ultima modificare: Joi, 17 Martie 2011
ContSters20980, utilizator
Am si eu aproximativ aceeasi problema cu cei de la ksi : mi s-a trimis o notificare de plata pentru un contract la bcr ramas cateva luni in urma.Surpriza mare a fost faptul ca nu mi s-a dat niciun cont in care sa fac plata . I-am sunat , mi s-a raspuns destul de amabil si mi s-a zis ca eu nu sunt afectata de contractul lor cu banca,lucru confirmat si de catre un ofiter de credite de la bcr care mi-a dat extrasul de cont si mi-a explicat exact de unde vine suma restanta. Niciun comision pentru ksi......care este castigul lor de aici ???Am fost mintita de catre cei de la banca?????Mi-e destul de greu sa cred asta ......:-/
Probabil au un contract de prestari servicii, diverse servicii, printre care poate fi si monitorizarea activa a retantierilor. Ulterior, pentru cei care nu mai platesc, se poate cesiune de creanta.
~ Conținut șters la cerere ~
salut! am nevoie de un pic de ajutor. daca datoria la orange e din 2003 si cei de la eos-ksi au preluat contractul in semptembrie 2005, e sau nu e prescrisa datoria? Si inca ceva: au am platit o parte din bani, daca nu mai vreau sa platesc va creste dobanda? Oricum e normal ca la o datorie de aprox. 480 ron sa mi se puna o dobanda de neplata de 650 ron? te pot da in judecata pt 800 si ceva de ron?
Nu are importanta din ce data au preluat creanta cei de la EOS, important este cand ai efectuat tu ultima plata catre ei. Daca de la data ultimei plati facute de tine au trecut 3 ani, atunci datoria ta este prescrisa iar daca nu, atunci esti buna de plata. Daca in contractul incheiat cu Orange este prevazuta neplafonarea penalitatilor, atunci va trebui sa platesti penalitati pana la data platii intregului debit si da, in acest caz, cuantumul penalitatilor il poate depasi pe cel al debitului principal. Bineinteles ca te pot da in judecata pentru cei optsute si ceva de ron insa la suma asta ti se vor adauga si cheltuielile de judecata, asa ca daca datoria ta nu este prescrisa, mai bine ai face sa o platesti cat poti de repede, pentru a nu mai ajunge si la judecata intrucat aceasta, asa cum ti-am spus, presupune costuri suplimentare care nu sunt deloc mici.

Alte discuții în legătură

Bun aziua horia33 horia33 Am avut un credit de consum la o banca din 1.10.2003, in valoare de 3500 Ron, si dupa atita ani EOS KSI m-au sunat azi acasa la ai mei, desi eu nu mai stau cu ... (vezi toată discuția)
Recuperare debit de catre societate recuperari creante dfd dfd Buna ziua, in anul 2005 am contractat un credit pt care s-au platit 10 rate. nu am mai avut loc de munca si m-am imbolnavit si nu am mai putut plati. cei de la ... (vezi toată discuția)
Nelamurire- prescriptie ContSters98165 ContSters98165 buna ziua. in 2003 am facut un imprumut la banca pe numele meu insa banii i-a folosit prietenul meu. A platit o parte din ei pana la inceputul lui 2004 si ... (vezi toată discuția)