avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Probleme cu societatea de recuperare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Probleme cu societatea de recuperare

M-au contactat recent cei de la [SOCIETATE RECUPERARE] in legatura cu un debit pe care il am la [FURNIZOR] din anul 2000. Debitul principal este de 134,84 RON, penalizarile sunt de 337,05RON, iar taxa de reziliere este de 1029,89 RON. :(
Din cate stiu, dupa trei ani se prescriu datoriile. ma insel?
Daca initiaza procedura judecatoreasca impotriva mea au sanse de castig?
Din 2000 nu am mai primit nimic de la [FURNIZOR].
Ce ma sfatuiti sa fac?
Ultima modificare: Joi, 17 Martie 2011
ContSters20980, utilizator
mimisor a scris:

si eu am ceva probleme cu cei de la eos...in 2000 mi-a facut tata un abonament la orange, in 2001 am pierdut telefonul si nu am mai platit factura...in iulie 2007 am primit un cartonas rosu in posta (pe numele tatalui) pe care scria "sunati urgent la nr...", i-am zis tatalui si tata a sunat, i-au zis ca sunt de la eos si ca are o datorie de vreo 16 mil, atunci tata le-a dat nr meu :D si m-au sunat pe mine (si pe mobil si pe fix).la primul apel nestiind despre ce e vb am discutat cu ei,mi-au trimis prin sms un nr de cont, apoi am intrat pe forumul dvs, am vazut ca nu trb sa recunosc nimic urmatoarelor apeluri am spus ca e gresala. Azi am primit o scrisoare in care mi se comunica din nou sa sun la un nr de tel, ma informeaza ca suma de plata este de 170 ron (dobanda = debitul) si mi se da un nr de cont...deci ,daca la primul apel mi-am recunoscut identitatea, acum care este situatia mea, datoria s-a prescris sau nu?

Daca ultima plata este din 2001, creanta e prescrisa.
Nu semna nici un act, daca te suna poti sa le spui ca nu platesti nimic si sa te lase in pace:P
avluci a scris:

mimisor a scris:

si eu am ceva probleme cu cei de la eos...in 2000 mi-a facut tata un abonament la orange, in 2001 am pierdut telefonul si nu am mai platit factura...in iulie 2007 am primit un cartonas rosu in posta (pe numele tatalui) pe care scria "sunati urgent la nr...", i-am zis tatalui si tata a sunat, i-au zis ca sunt de la eos si ca are o datorie de vreo 16 mil, atunci tata le-a dat nr meu :D si m-au sunat pe mine (si pe mobil si pe fix).la primul apel nestiind despre ce e vb am discutat cu ei,mi-au trimis prin sms un nr de cont, apoi am intrat pe forumul dvs, am vazut ca nu trb sa recunosc nimic urmatoarelor apeluri am spus ca e gresala. Azi am primit o scrisoare in care mi se comunica din nou sa sun la un nr de tel, ma informeaza ca suma de plata este de 170 ron (dobanda = debitul) si mi se da un nr de cont...deci ,daca la primul apel mi-am recunoscut identitatea, acum care este situatia mea, datoria s-a prescris sau nu?

Daca ultima plata este din 2001, creanta e prescrisa.
Nu semna nici un act, daca te suna poti sa le spui ca nu platesti nimic si sa te lase in pace:P

multumesc! asa am sa fac...eu am considerat ca "vorba dulce mult aduce" cand am zis ca e gresala....oricum in scrisoarea care am primit-o azi nu e nimic amenintator...
Ultima modificare: Joi, 24 Aprilie 2008
mimisor, utilizator
A gandesc cam ce procent din romani platesc efectiv creante prescrise la eos? Am auzit ca in strainatate, firme asemanatoare au avut o crestere spectaculoasa. Sper ca romanii sa fie mai destepti decat alte popoare...
multi romani platesc! acum nu-mi vine in minte nimeni care sa NU fi platit...si am destule cunostinte care au fost "rau platnici" la abonamentele de telefonie mobila sau avon...deci e profitabil sau era pana a aparut avocatnet...=D>
Platesc, platesc multi, Alexandru...
Gandeste-te ca merita sa ai aceste credite in urmarire... ca platesti operatori call center in plus pentru ele... ca ai cheltuieli fixe cu sediu si telefonul care iti cresc...
Si totusi, ele sunt preluate, inca, de firme.
Din cate am inteles, nu stiu daca mai primeste ceva creditorul, aceste creante se iau gratuit de la acei colaboratori care dau si creante inca neprescrise... astea fiind un fel de bonus pe langa cele neprescrise... Bonus care revine recuperatorului in totalitate...
Ceva de gen.

Alte discuții în legătură

Bun aziua horia33 horia33 Am avut un credit de consum la o banca din 1.10.2003, in valoare de 3500 Ron, si dupa atita ani EOS KSI m-au sunat azi acasa la ai mei, desi eu nu mai stau cu ... (vezi toată discuția)
Recuperare debit de catre societate recuperari creante dfd dfd Buna ziua, in anul 2005 am contractat un credit pt care s-au platit 10 rate. nu am mai avut loc de munca si m-am imbolnavit si nu am mai putut plati. cei de la ... (vezi toată discuția)
Nelamurire- prescriptie ContSters98165 ContSters98165 buna ziua. in 2003 am facut un imprumut la banca pe numele meu insa banii i-a folosit prietenul meu. A platit o parte din ei pana la inceputul lui 2004 si ... (vezi toată discuția)