avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 836 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Probleme cu societatea de recuperare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Probleme cu societatea de recuperare

M-au contactat recent cei de la [SOCIETATE RECUPERARE] in legatura cu un debit pe care il am la [FURNIZOR] din anul 2000. Debitul principal este de 134,84 RON, penalizarile sunt de 337,05RON, iar taxa de reziliere este de 1029,89 RON. :(
Din cate stiu, dupa trei ani se prescriu datoriile. ma insel?
Daca initiaza procedura judecatoreasca impotriva mea au sanse de castig?
Din 2000 nu am mai primit nimic de la [FURNIZOR].
Ce ma sfatuiti sa fac?
Ultima modificare: Joi, 17 Martie 2011
ContSters20980, utilizator
[Buna ziua, ma numesc Alexandra Popa sunt din Alba Iulia si am si eu cateva intrebari. Am ceva probleme cu cei de la eos ksi romania. Situatia este mai complicata dar rezumatul este urmatorul: noi suntem 3 surori (eu sunt cea mai mare), mama noastra a murit de 13 ani iar tatal nostru a facut niste credite pe la mai multe banci. Anul trecut ne-au sunat cei de la eos ksi de mai multe ori, tatal meu este cadru militar in rezerva, are si ceva probleme cu alcoolul, considera ca este protejat de tribunalul de la Haga si lui nu are nimeni ce sa-i faca si alte aberatii de genul, asa ca nu l-au interesat telefoanele celor de la eos ksi si fiindca avem un apartament care e pe numele lui mi-a fost frica de sechestrul de care mi-au vorbit ei si am facut in asa fel incat sa platim datoriile pe care le avea (la banca romaneasca, brd, cec), in noiembrie tot asa a trebuit sa mai platesc vreo 1500 lei pentru factura restanta la zapp tot asa fiind vorba de sechestru. Astfel am decis ca sa punem apartamentul pe numele uneia dintre noi cu acordul tuturor. Luna asta iarasi au sunat pentru ca are un credit la bcr din 2005 si ca de 4 luni nu s-a mai platit (si trebuie platiti pana in 29 aprilie integral) si iarasi este vorba de sechestru, si pe deasupra doamna cu care am vorbit la telefon imi zicea ca oricum nu conteaza daca el are vro proprietate sau nu pentru ca datoriile se mostenesc rudelor de gradul 1. Adica noi toata viata o sa stam cu frica ca cine stie ce credite mai apar si v-a trebui sa le platim? Mi se pare cam ridicola idee si de aceea am decis sa va scriu pentru ca nu stiu ce sa mai fac, iar tatl meu si acuma zice ca o sa mai scoata si o sa mai faca pentru ca el stie legile si nu are nimeni ce sa-i faca. M-am gandit sa vorbesc cu un avocat si de aceea va multumesc anticipat pentru timpul acordat si pentru informatiile si/sau sfaturile pe care mi le veti da. In astepatrea raspunsului va doresc o zi frumoasa si spor la lucru. Adresa mea de mail este 4alex7@gmail.com.
4alex7 a scris:

[Buna ziua, ma numesc Alexandra Popa sunt din Alba Iulia si am si eu cateva intrebari. Am ceva probleme cu cei de la eos ksi romania. Situatia este mai complicata dar rezumatul este urmatorul: noi suntem 3 surori (eu sunt cea mai mare), mama noastra a murit de 13 ani iar tatal nostru a facut niste credite pe la mai multe banci. Anul trecut ne-au sunat cei de la eos ksi de mai multe ori, tatal meu este cadru militar in rezerva, are si ceva probleme cu alcoolul, considera ca este protejat de tribunalul de la Haga si lui nu are nimeni ce sa-i faca si alte aberatii de genul, asa ca nu l-au interesat telefoanele celor de la eos ksi si fiindca avem un apartament care e pe numele lui mi-a fost frica de sechestrul de care mi-au vorbit ei si am facut in asa fel incat sa platim datoriile pe care le avea (la banca romaneasca, brd, cec), in noiembrie tot asa a trebuit sa mai platesc vreo 1500 lei pentru factura restanta la zapp tot asa fiind vorba de sechestru. Astfel am decis ca sa punem apartamentul pe numele uneia dintre noi cu acordul tuturor. Luna asta iarasi au sunat pentru ca are un credit la bcr din 2005 si ca de 4 luni nu s-a mai platit (si trebuie platiti pana in 29 aprilie integral) si iarasi este vorba de sechestru, si pe deasupra doamna cu care am vorbit la telefon imi zicea ca oricum nu conteaza daca el are vro proprietate sau nu pentru ca datoriile se mostenesc rudelor de gradul 1. Adica noi toata viata o sa stam cu frica ca cine stie ce credite mai apar si v-a trebui sa le platim? Mi se pare cam ridicola idee si de aceea am decis sa va scriu pentru ca nu stiu ce sa mai fac, iar tatl meu si acuma zice ca o sa mai scoata si o sa mai faca pentru ca el stie legile si nu are nimeni ce sa-i faca. M-am gandit sa vorbesc cu un avocat si de aceea va multumesc anticipat pentru timpul acordat si pentru informatiile si/sau sfaturile pe care mi le veti da. In astepatrea raspunsului va doresc o zi frumoasa si spor la lucru. Adresa mea de mail este 4alex7@gmail.com.

Mostenirea inseamna activ (bunurile defunctului) si pasiv (datoriile sale). Aceptarea mostenirii se poate face numai integral (activ+pasiv). In caz de banuiala ca datoriile defunctului ar putea fi mari mostenirea se poate accepta sub beneficiu de inventar ( se face o socoteala privind bunurile si datoriile).
Mostenirea se poate, de asemnea, refuza (neacceptarea mostenirii) caz in care eventualii creditori se vor indestula numai din bunurile ramase in patrimoniul defunctului (cate vor fi ele la data decesului).
Daca ati cazut de acord cu tatal d-voastra sa cumparati apartamentul trebuie sa procedati cu atentie intrucat contractul de vanzare-cumparare poate fi atacat (chestiune delicata si care suporta multe discutii). Ar fi bine ca plata sa o faceti fie in fata notarului (care va consemna aceasta in contract) fie intr-un cont bancar deschis special pe numele tatalui d-voastra iar suma platita sa fie cat mai aproape de cea reala (poate fi si mai mica decat pretul real al apartamentelor in zona, avand in vedere relatiile de rudenie dintre partile contractante, insa daca este foarte redusa va da curs unei eventuale cereri de anulare). Ar trebui sa consultati un avocat sau un notar cu experienta.
Dupa ce cumparati apartamentul, in cazul unui eventual deces al tatalui, puteti sa nu acceptati mostenirea, prezentandu-va la notar si dand o declaratie in acest sens (toate trei surorile).
4alex7 a scris:

In completarea colegului UBIK, lasati tatal sa ia cate credite doreste, atat cat bancile i le acorda. Insa efectuati operatiune cu vanzarea-cumpararea, ca ar fi pacat sa stati cu frica...asa ramane si tatal insolvabil, situatie foarte convenabila cred
Va multumesc frumos pentru sfaturile date. Apartamentul vrem sa fie intabulat pe alcineva decat pe el, nu in sensul de vanzare -cumparare (eu sunt cea mai mare dintre surori si am doar 22 ani si de 40 000 euro sau cat e apartamentul nu dispun evident) ci ca donatie, cu ceva clauza de folosinta. Ultima data cand au sunt pentru abonamentul de la zapp tot asa au vorbit de executare silita si atunci a zis doamna respectiva ca daca el nu ar fi avut nici o proprietate pe numele lui nu aveau ce sa-i faca, doar munca in folosul comunitatii (ca nu era o suma exagerat de mare pentru inchisoare) si mai mult sau mai putin ea ne-a sfatuit sa trecem apartamentul pe numele altcuiva. o sa ma interesez care e cea mai sigura varianta. eu stiam ca daca a intrat pe "lista neagra" a biroului de creditare 7-10 ani pot sta linistita ca nici o banca nu ii va mai da nimic dar se pare ca se nu e chiar asa, acuma o sa platesc si suma asta si sper ca va fi bine pe viitor. inca o data va multumesc si va doresc Sarbatori Fericite
si eu am ceva probleme cu cei de la eos...in 2000 mi-a facut tata un abonament la orange, in 2001 am pierdut telefonul si nu am mai platit factura...in iulie 2007 am primit un cartonas rosu in posta (pe numele tatalui) pe care scria "sunati urgent la nr...", i-am zis tatalui si tata a sunat, i-au zis ca sunt de la eos si ca are o datorie de vreo 16 mil, atunci tata le-a dat nr meu :D si m-au sunat pe mine (si pe mobil si pe fix).la primul apel nestiind despre ce e vb am discutat cu ei,mi-au trimis prin sms un nr de cont, apoi am intrat pe forumul dvs, am vazut ca nu trb sa recunosc nimic urmatoarelor apeluri am spus ca e gresala. Azi am primit o scrisoare in care mi se comunica din nou sa sun la un nr de tel, ma informeaza ca suma de plata este de 170 ron (dobanda = debitul) si mi se da un nr de cont...deci ,daca la primul apel mi-am recunoscut identitatea, acum care este situatia mea, datoria s-a prescris sau nu?

Alte discuții în legătură

Bun aziua horia33 horia33 Am avut un credit de consum la o banca din 1.10.2003, in valoare de 3500 Ron, si dupa atita ani EOS KSI m-au sunat azi acasa la ai mei, desi eu nu mai stau cu ... (vezi toată discuția)
Recuperare debit de catre societate recuperari creante dfd dfd Buna ziua, in anul 2005 am contractat un credit pt care s-au platit 10 rate. nu am mai avut loc de munca si m-am imbolnavit si nu am mai putut plati. cei de la ... (vezi toată discuția)
Nelamurire- prescriptie ContSters98165 ContSters98165 buna ziua. in 2003 am facut un imprumut la banca pe numele meu insa banii i-a folosit prietenul meu. A platit o parte din ei pana la inceputul lui 2004 si ... (vezi toată discuția)