avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Probleme cu societatea de recuperare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Probleme cu societatea de recuperare

M-au contactat recent cei de la [SOCIETATE RECUPERARE] in legatura cu un debit pe care il am la [FURNIZOR] din anul 2000. Debitul principal este de 134,84 RON, penalizarile sunt de 337,05RON, iar taxa de reziliere este de 1029,89 RON. :(
Din cate stiu, dupa trei ani se prescriu datoriile. ma insel?
Daca initiaza procedura judecatoreasca impotriva mea au sanse de castig?
Din 2000 nu am mai primit nimic de la [FURNIZOR].
Ce ma sfatuiti sa fac?
Ultima modificare: Joi, 17 Martie 2011
ContSters20980, utilizator
Parerea mea este ca daca mostenesti activul sa mostenesti si pasivul. Daca bunicul a facut datorii la banci si le a lasat neplatite iar tata a mostenit casa bunicului pai sa plateasca datoria la banca. Acum sincera sa fiu nu stiu daca acesta idee este una subiectiva sau obiectiva (nu sunt in aceasta situatie). Totusi incerc in acest moment sa gandesc obiectiv si tind sa cred ca intradevar au existat niste lucruri pertinente spune aici....si anume daca cei care au dat bani nu si i au recuperat in 3 ani de ce vin dupa 9 si vor banii inapoi? E o intreabare buna...dar pe de alta parte cel care avea datorie nu a stiut ca trebuie sa o achite sau nu a vrut? Ce gandesc eu despre mostenirea datoriilor? Cred ca asa cum mostenesti casa masina si altele (depinde cat de bogat e defunctul) e firesc sa mostenesti si datoriile lui/ei. Daca le platesti sau nu e o decizie proprie. Pe de alta parte tu nu mai platesti la Vodafone sau la BRD (exemple) ci unor societati care au dat bani sa iti plateasca datoriile cum sunt societatile de colectare. Ele au dat o suma de bani pe creanta s a produs cesiunea si acum datoria e fata de aceste firme ....adica incearca sa isi recupereze banii pe care i au platit..sumele platite de ele fata de sumele pe care le datorezi ulterior sunt intradevar mai mari si uneori sunt abuzive anumite clauze dar eu stau si ma intreb ce Dumnezeu a facut debitorul atata timp?! Nu a avut de unde sau nu a vrut sa achite? E o linie destul de fragila intre a nu putea si a nu avea...unii sunt pur si simplu rau platnici iar altii se vad in situatia in care nu mai sunt capablili sa achite ratele (cu facturile de la telefon sunt intoleranta pt ca acolo vorbesti si stii oricand de cat ai vorbit si te poti oprii oricand dar unii nu o fac). Pe de alta parte firmele de furnizari servicii de telefonie si bancile nu sunt societati de binefacere. Atunci cand ai semnat ceva ai semnat in deplinatatea facultatilor mintale (sau cel putin asa se presupune) si ai luat la cunostiinta atat drepturile cat si obligatiile contractuale. Cred ca am divagat un pic ....ideea e ca parearea mea (de fraiera cum ar spune o doamna avocat de aici) ca daca am mostenit casa bunicului de la o anumita adresa si pe acea adresa era un contract nerespectat, deci datorii, eu cred ca as platii. Daca stam sa ne gandim ca eu nu am nici o vina ca bunicul a lasat datorii si nici tata nu are (copii nu trebuie sa plateasca pentru greselile parintilor nu?) de ce sa le platesc? Pt ca am vrut casa :D. Unele contracte sunt abuzive si inainte sa fie prescrise dupa presciere datoriile devin si mai mari si mai abuzive sunt penalitatile dobanzile si taxele. In concluzie eu nu l as lasa pe bunicul sa moara cu datorii :))
Doamna draga, nu tratez in bataie de joc niciun user al acestui forum. Doar ca primele 3 litere din nikul dv. ar fi caracterizat, in traducere din franceza, ideea ce se desprindea din intreg mesajul dv. initial. De aceea, am facut, cumva, o trimitere, caci parea agresiv si rautacios, comdamnand inainte de judecata acel mesaj.

Nu am mentionat niciodata ca dv. ati precizat despre datoria dv. ca ar fi prescrisa ori ba, ci ca ati vorbit despre datorii prescrise in general.

In legatura cu mostenirea, ideea aratata de dv. este corecta in sensul ca, de regula, un mostenitor preia atat activul, cat si pasivul. Dar cat o fi oare de frumoasa aceasta idee atunci cand bunicul in cauza are datorie cat 3 casa, dar in proprietate numai una, astfel ca va treziti, in jumatate de an de la dezbaterea mostenirii, ca aveti diverse sechestre pe bunurile proprii si... nu numai ca nu ati castigat nimic dupa mostenire, dar mai si platiti cu munca de ani buni... :-/
Nu ar fi bun atunci, oare, un avocat din asta, care sa va lase cu un acoperis deasupra capului?
Si, in practica, multe familii nu cunosc din timpul vietii unei rude care sunt toate datoriile sale... Asa ca, daca nu stiati de datoria bunicului, era cu atat mai greu sa o achitati.

In concluzie, avand in vedere ca va contraziceti de la un mesaj la altul, cred ca inchei aici, e o dezbatere sterila. Eu nu trag concluzii aiurea, fac analiza textului asa cum am invatat la scoala, cu analiza logica, gramaticala etc. Exact la fel cum se interpreteaza legile.

Daca va simtiti jignita de catre un alt user, faceti o sesizare in acest sens catre administratorii forumului, conform regulamentului de postare. Eu nu am vazut asa ceva.

Adi, EOS e Kasolventia... :)) E aceeasi firma reorganizata... Uite, de Urban nu am auzit atatea rele, voi? Cunoasteti abuzuri?
ce se intampla daca totusi eu am platit o parte din suma datorata de 4 ani celor de la eos-ksi, si acum nu mai vreau sa mai platesc
Depinde de situatie... Puteti fi executata, sau poate e prescrisa datoria, nu prea avem de unde sti...
Daca ati recunoscut datoria, termenul de prescriptie incepe sa curga din nou. Puteti fi executata

Alte discuții în legătură

Bun aziua horia33 horia33 Am avut un credit de consum la o banca din 1.10.2003, in valoare de 3500 Ron, si dupa atita ani EOS KSI m-au sunat azi acasa la ai mei, desi eu nu mai stau cu ... (vezi toată discuția)
Recuperare debit de catre societate recuperari creante dfd dfd Buna ziua, in anul 2005 am contractat un credit pt care s-au platit 10 rate. nu am mai avut loc de munca si m-am imbolnavit si nu am mai putut plati. cei de la ... (vezi toată discuția)
Nelamurire- prescriptie ContSters98165 ContSters98165 buna ziua. in 2003 am facut un imprumut la banca pe numele meu insa banii i-a folosit prietenul meu. A platit o parte din ei pana la inceputul lui 2004 si ... (vezi toată discuția)