malix a scris:
18. Si eu am fost o rea platnica dar mi am recunoscut greseala si am achitat cu tot cu penalitati si dobanzi
dorin.tunsoi a scris:
suntem o specie de oameni mai catolica decat papa....pe mine ma surprinde, de fiecare data, cand constat una ca asta.
....daca militam pentru plata datoriilor, sa le platim in timp util,nu-i asa malix? pentru ca daca le platim cu intarziere, atunci "niste baieti isteti" o sa vina sa ne ceara mai multi bani, iar noi., daca suntem mai usor influentabili , le vom da acei bani....urmand ca ulterior sa fim convinsi ca am facut un lucru crestinesc.serios?
Asta mi-a adus aminte de ce spunea odata Paler (cat de mult il evoc pe omul asta de la o vreme!):
"M-am intrebat odata de ce tine Dumnezeu ca oamenii sa-si marturiseasca pacatele si greselile. El ar trebui sa stie tot. De ce ar tine atunci sa ne oblige sa spunem tare ceea ce el stie? Vreti sa va spun de ce? Ca sa ne umileasca. Ca sa fim smeriti si umili... Eu nu tin sa-mi marturisesc pacatele, ci sa nu-l savarsesc pe cel mai grav dintre ele, acela de a nu mai dori nimic...
Amanand totul pentru lumea de dincolo de mormant, dumneavoastra ne cererti sa lasam lumea acesta pe seama celor care se descurca mai bine decat noi. Istoria e Golgota si dumneavoastra ne spuneti ca n-avem ceva mai bun de facut decat sa ne purtam crucea si, daca ni se cere, sa ne suim singuri pe cruce si sa intindem mainile pentru a ni se bate cuiele... Sa ne resemnam. Sa credem ca intr-o alta lume vom fi rasplatiti pentru resemnarea noastra de acum. In felul acesta ne trezim fara nici o aparare in fata nedreptatilor. Mai mult, ne pomenim ca Dumnezeu a trecut de partea celor care...strang haturile in maini"