avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Probleme cu societatea de recuperare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Probleme cu societatea de recuperare

M-au contactat recent cei de la [SOCIETATE RECUPERARE] in legatura cu un debit pe care il am la [FURNIZOR] din anul 2000. Debitul principal este de 134,84 RON, penalizarile sunt de 337,05RON, iar taxa de reziliere este de 1029,89 RON. :(
Din cate stiu, dupa trei ani se prescriu datoriile. ma insel?
Daca initiaza procedura judecatoreasca impotriva mea au sanse de castig?
Din 2000 nu am mai primit nimic de la [FURNIZOR].
Ce ma sfatuiti sa fac?
Ultima modificare: Joi, 17 Martie 2011
ContSters20980, utilizator
Malix, poate pentru unele chestii ai putea fi revoltata, dar altele nu au nici o scuza...
Iti dau exemplu cazul meu: in 2004 am incetat un contract de asigurare cu casa de pensii:; m-au conditionat ca nu-mi restituie cartea de munca pana nu-mi achit toate debitele la ei. M-am dus la casieria lor, casiera a facut mii de calcule, dobanzi, penalitati, penalitati la dobanzi, etc., in final i-a rezultat o suma care nu semana a nimic (de ordinul milioanelor), am achitat tot fara sa comentez, mi-am luat cartea de munca si asta a fost. Acum 3 zile (deci dupa 4 ani!)primesc somatie (pentru ei echivalenta cu titlu executoriu, ca sunt bugetari) de la casa de pensii cum ca din 2004 le datorez 14 lei plus dobanzi de 17 lei. Deja ma pregatesc de rascola! Din 2004 pana acum nici un idiot de acolo nu a vazut aceasta datorie? Iar eu nu aveam de unde sa stiu ca ea exista...
Datorita unor oameni care nu-si fac datoria (indiferent daca sunt privati sau bugetari) se ajunge la chestii de genul asta! Unde mai pui ca aia care lucreaza la privati sunt destul de bine platiti ca sa nu piarda firma pe motive de prescriptie. Iar cand "arunca osul" la firme gen [EDITAT]I 90% ei stiu ca nu prea sunt sanse sa-si recupereze suma. Si, asa cum spunea cineva mai sus, astia mizeaza pe 2 telefoane si pe teama omului de a fi angrenat in procese!
Sa nu uitam ca "tara ne vrea prosti"! De ce credeti ca in scolile noastre (la nivel mediu ma refer) nu se face nici macar 1 minut de educatie juridica? Iar pe de alta parte toti suntem obligati sa cunoastem legea?
Imi vad parintii, fratii si apropiatii cu cunostinete mai superficiale cum tremura de fiecare data cad primesc o tidula oficiala. Si, cei mai multi se grabesc sa o plateasca, pentru ca aceia care o timit au grija sa sublinieze ca faptul ca nu pltesc ii va costa mult mai mult!
Asadar, asta este sistemul nostru! Il schimbam sau ne descurcam in el asa cum e...
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Septembrie 2011
gi-jane2, moderator
~ Conținut șters la cerere ~
malix a scris:

18. Si eu am fost o rea platnica dar mi am recunoscut greseala si am achitat cu tot cu penalitati si dobanzi


dorin.tunsoi a scris:

suntem o specie de oameni mai catolica decat papa....pe mine ma surprinde, de fiecare data, cand constat una ca asta.

....daca militam pentru plata datoriilor, sa le platim in timp util,nu-i asa malix? pentru ca daca le platim cu intarziere, atunci "niste baieti isteti" o sa vina sa ne ceara mai multi bani, iar noi., daca suntem mai usor influentabili , le vom da acei bani....urmand ca ulterior sa fim convinsi ca am facut un lucru crestinesc.serios?



Asta mi-a adus aminte de ce spunea odata Paler (cat de mult il evoc pe omul asta de la o vreme!):
"M-am intrebat odata de ce tine Dumnezeu ca oamenii sa-si marturiseasca pacatele si greselile. El ar trebui sa stie tot. De ce ar tine atunci sa ne oblige sa spunem tare ceea ce el stie? Vreti sa va spun de ce? Ca sa ne umileasca. Ca sa fim smeriti si umili... Eu nu tin sa-mi marturisesc pacatele, ci sa nu-l savarsesc pe cel mai grav dintre ele, acela de a nu mai dori nimic...
Amanand totul pentru lumea de dincolo de mormant, dumneavoastra ne cererti sa lasam lumea acesta pe seama celor care se descurca mai bine decat noi. Istoria e Golgota si dumneavoastra ne spuneti ca n-avem ceva mai bun de facut decat sa ne purtam crucea si, daca ni se cere, sa ne suim singuri pe cruce si sa intindem mainile pentru a ni se bate cuiele... Sa ne resemnam. Sa credem ca intr-o alta lume vom fi rasplatiti pentru resemnarea noastra de acum. In felul acesta ne trezim fara nici o aparare in fata nedreptatilor. Mai mult, ne pomenim ca Dumnezeu a trecut de partea celor care...strang haturile in maini"
Ultima modificare: Luni, 14 Aprilie 2008
romascanu, moderator
Se pare ca in licee inca mai exista Educatia civica, dar daca veti citi programa acestor ore pe site-ul ministerului educatiei o sa vedeti ca acele ore se axeaza pe social si pe politica, ceva constitutie si cam atat. Educatia juridica este ca si inexistenta.
Chiar merita vazuta aceasta programa! Eu am citit-o si m-a umflat rasul! Tema pentru un elev: "cum ai organiza tu o campanie electorala?" ... bla, bla-uri despre vot si democratie si cam atat.
Eu ma refeream la niste ore prin care oamenii obisnuiti sa fie invatati si de drepturile pe care le au in statul roman nu numai de obligatiile dobandite prin nastere.
Cati dintre dvs. domnilor juristi sau avocati, inainte de a urma cursurile unei facultati de drept stiati de prescriptie? Cati oameni de pe strada credeti ca stiu de asta?
Ultima modificare: Luni, 14 Aprilie 2008
Lulica, utilizator
Nu cred ca oamenii trebuie sa invete in scoala despre prescriptie. Ca nici eu nu am invatat sa calculez rezistenta casei, in caz ca vreau sa-mi construiesc una.
Cred ca o educatie generica, fie ea civica, fie altfel, este de ajuns.
E de ajuns daca elevul invata ca la scoala nu are numai obligatii, atunci va intelege ca si ca cetatean al acestei tari este similar.
E de ajuns daca nu mai vine o fata de 16 ani la mine sa-mi spuna ca dirigintele unei clase p[aralele o ia in brate... ca asa face el cu toate fetele. E de ajuns daca vine aceasta fata sa-mi spuna ca uite ce i s-a intamplat, nu e normal. Nu sa-i spun eu ca nu e normal! Trebuia sa-i spuna un prof sau o profa din acea scoala!

O analiza amanuntita a drepturilor ar insemna sa fim toti avocati, procurori... Or asta nu prea se poate.
Asa ca, daca am intelege ca in orice situatie avem posibilitatea sa angajam un specialist al carui rost nu e sa ne ia niste bani ci sa ne scuteasca, in tip, de niste cheltuieli suplimentare. Nu conteaza ca este el contabil, jurist, constructor etc.

Alte discuții în legătură

Bun aziua horia33 horia33 Am avut un credit de consum la o banca din 1.10.2003, in valoare de 3500 Ron, si dupa atita ani EOS KSI m-au sunat azi acasa la ai mei, desi eu nu mai stau cu ... (vezi toată discuția)
Recuperare debit de catre societate recuperari creante dfd dfd Buna ziua, in anul 2005 am contractat un credit pt care s-au platit 10 rate. nu am mai avut loc de munca si m-am imbolnavit si nu am mai putut plati. cei de la ... (vezi toată discuția)
Nelamurire- prescriptie ContSters98165 ContSters98165 buna ziua. in 2003 am facut un imprumut la banca pe numele meu insa banii i-a folosit prietenul meu. A platit o parte din ei pana la inceputul lui 2004 si ... (vezi toată discuția)