M-au contactat recent cei de la [SOCIETATE RECUPERARE] in legatura cu un debit pe care il am la [FURNIZOR] din anul 2000. Debitul principal este de 134,84 RON, penalizarile sunt de 337,05RON, iar taxa de reziliere este de 1029,89 RON. :(
Din cate stiu, dupa trei ani se prescriu datoriile. ma insel?
Daca initiaza procedura judecatoreasca impotriva mea au sanse de castig?
Din 2000 nu am mai primit nimic de la [FURNIZOR].
Ce ma sfatuiti sa fac?
Abuzuri din partea functionarilor [EDITAT]????!!! Am si eu o intrebare...dvs. (toti cei care va numiti consultanti juridici) ati terminat chiar dreptul ?????? sau ...altceva? Faptul ca discutati cu niste rau platnici ca si cum e normal sa nu isi achite datoria ba chiar ii sfatuiti sa nu achite ceva sa nu se reia termenul de prescriptie ma lasa masca....banuiesc ca de aici si banii avocatilor si vilele si masinile..si multe altele...e normal sa nu iti platesti ratele si facturile?! E normal sa te folosesti de niste servicii si de niste bani ca si cum ar fi ale tale?! Daca toata lumea ar face asta ce s-ar intampla? Sfatuiti persoane sa nu plateasca pt ca asa e normal?! Nu ma mir ca traim in Romania si ca oameni ca voi traiesc atat de bine...vorbiti de abuzuri...voi faceti abuzuri cu fiecare lucru pe care il scoateti pe gura...nu se numeste hartuire sa fii notificat...si chiar daca datoria a fost prescrisa asta nu inseamna ca nu exista obligativitate de plata...sfatuitii sa nu plateasca dar spuneti le ca nici nu isi vor mai face vreodata credite si ca sigur abonamente la telefon nu isi vor mai face...
Sunt stupefiata...
1. Da, chiar am terminat dreptul, mai exact stiintele juridice !
2. Fiecare are dreptul sa banuiasca pe oricine si orice ...
3. Sa inteleg ca este de ajuns sa dai sfaturi unor oameni ca sa apara vilele si masinile?B-)
4. Din pacate, nu noi am facut legea in Romania, noi incercam doar sa o respectam si respectiv aplicam ... a da sfaturi in privinta drepturilor unor oameni si a le spune ce prevede legea nu inseamna a-i invata sa nu plateasca - asta este alegerea lor si nu a noastra !
5. Dvs. lucrati cumva pentru o firma de recuperari creante?
ghici cine bate la usa :O " politia sau musafirii" =D> ..... este EOS KSI Romania - mai mai sa fac pe mine cand am vazut beletul rosu , si ma si puse pe ganduri ca in casa mea este si sediu unei firme cu datoriii la telefon de care n-am auzit niciodata . Harnicuta firma asta dar cam pripita si cam negandita . Daca vreun pensionar mai slab de inima da ortu popii cand citeste cat are de plata pe o factura a vreunei firme a carei sediu este declarat fictiv la el in casa oare ce s-ar intampla cu ei daca ar fi "tarati prin judecata " ptr asta . Ar recupera destule creante cat sa plateasca ptr efectele notificarilor abuzive .
Felul in care abordati problemele ma face sa ma gandesc ca e ceva neinregula in aceasta tara.
1. Drepturile omului nu sunt incalcate atunci cand un rau platnic si este notificat cu privire la situatie si i se cere sa achite.
2. Sfaturile dvs ma uimesc....exista cazuri clare de sfaturi: "daca datoria e prescrisa nu platiti nimic, nu faceti nici un angajament de plata si raspundeti la nici o notificare"
3. NU LUCREZ LA ACESTE FIRME DAR MA UIMESTE SA VAD ATATA LIPSA DE BUN SIMT FATA DE LEGE SI ANUME FATA DE NISTE CONTRACTE SEMNATE SI NERESPECTATE.
4. E ok sa incurajezi omul sa faca abonamente/credite/orice alt ceva si sa ii spui ca datoria s a prescris.
5. O data prescrisa datoria orice plata s ar face nu se reia termenul de prescriptie din cate stiu eu...
6. Si am mai vazut comentarii de genul: "ca parca nu am ramas cu toti restanti la intretinere si poate o doamna de 60 de ani nu a mai putut sa achite si deci nu este o rau platnica sau o persoana care doreste sa insele ci doar o persona cu probleme....la 60 de ani ai nevoie de telefon mobil si credit?????!!!!!!!
7. Pe mine ma deranjeaza feul in care puneti problema...aparati drepturilor unor persoane care incalca legea...contractele au baza legala...nu sunt respectate...si e normal sa te muti in alta tara si sa astepti sa se prescrie datoria...sau e normal sa te certi cu cei care de suna din collection pt ca asa se numeste si nu recuperatori (nu se darama usi din cate imi aduc aminte)
8. Si eu am fost o rea platnica dar mi am recunoscut greseala si am achitat cu tot cu penalitati si dobanzi pt ca m am folosit de ceva si acel ceva nu era de la mama sau tata.
Inchei din nou cu ..
Sunt stupefiata
Esenta prescriptiei extinctive este STINGEREA dreptului de a obtine condamnarea paratului pentru ca acest drept nu a fost exercitat in termenul de prescriptie prevazut de lege din LIPSA DE DILIGENTA a creditorului.
Atata vreme cat nu m-a platit nici creditorul si nici debitorul si cata vreme amandoi sunt in CULPA: unul pentru ca n-a platit si unul pentru ca nu a fost destul de diligent si de destept sa cera la vreme ignorand legea care instituie termenul de prescriptie, care ar fi ratiunea dupa care eu sunt obligata sa fiu de partea unuia sau a altuia?
Aici discutam de principiu. Si putem discuta fie din punct de vedere al principiului pacta sunt servanda, aratand ca un contract trebuie respectat, fie din punct de vedere al legii privind prescriptia care sanctioneaza creditorul lipsit de diligenta. Nici unu nu-i mai breaz. Si nici unul nu ma intereseaza aici... decat ca ... material documentar.
Si eu sunt la fel de stupefiata pentru modul in care cineva poate sa critice aparatorii...
Ati citit drama lui Oedip? Probabil ca dupa judecata unora s-ar rezolva simplu si acest caz (e doar un criminal, nu-i asa?). Numai ca cei ce-ar judeca atat de simplu ar fi mai orbi decat Oedip dupa ce si-a scos ochii.
Bun aziua
horia33
Am avut un credit de consum la o banca din 1.10.2003, in valoare de 3500 Ron, si dupa atita ani EOS KSI m-au sunat azi acasa la ai mei, desi eu nu mai stau cu ... (vezi toată discuția)