avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1282 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Probleme cu societatea de recuperare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Probleme cu societatea de recuperare

M-au contactat recent cei de la [SOCIETATE RECUPERARE] in legatura cu un debit pe care il am la [FURNIZOR] din anul 2000. Debitul principal este de 134,84 RON, penalizarile sunt de 337,05RON, iar taxa de reziliere este de 1029,89 RON. :(
Din cate stiu, dupa trei ani se prescriu datoriile. ma insel?
Daca initiaza procedura judecatoreasca impotriva mea au sanse de castig?
Din 2000 nu am mai primit nimic de la [FURNIZOR].
Ce ma sfatuiti sa fac?
Ultima modificare: Joi, 17 Martie 2011
ContSters20980, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
ok. o sa incerc sa identific argumentele contrare opiniei mele.
Gavril a scris:

ok. o sa incerc sa identific argumentele contrare opiniei mele.


:rofl: Esti fantastic.
Nu dragule, incearca sa mai aduci cateva argumente in spijinul opiniei tale, ca de alea contrare s-au ocupat unii mai "smecheri" care, se pare, scriu singuri cate o chitantuca, chipurile platita de debitor pentru a justifica recunoasterea dreptului a carui actiune se prescrie.
Problema care se pune este daca un act nesemnat de debitor (chitanta) are caracterul unei recunoasteri, tinand cont de faptul ca recunosterea este caracterizata ca: act unilateral de vointa; act personal si de dispozitie: act expres.
Pai daca orice fufa de la te miri ce casierie poate sa scrie cate un act de-asta de "recunoastre", eu chiar nu mai pot pricepe ce sens are intreaga reglementare a prescriptiei. Atunci nu mai avea sens sa spun ca termenul de prescriptie curge de la scadenta (in obligatiile cu termen) ci puteam sa spun ca el curge de la ultima plata facuta de debitor ori de vecinul lui de peste gard... care vroia sa-i dea o mana de "ajutor" (iertati-mi exprimarile improprii, dar aici e ... clenciul).
Ultima modificare: Miercuri, 9 Aprilie 2008
romascanu, moderator
rafaelradu a scris:

:)...salut....sa deviat de la subiectul forumului...eos ksi ramane o problema majora pt toti care au fost contactati de ei...nesimtirea lor este imensa si depaseste orice limite ..avand in vedere ca "am jucat ca ei"dupa ce voi termina datoria de achitat voi avea nevoie de un avocat bun pentru ai da in judecata pt.felul in care trateaza datornici...incepand de la amenintari si tipete la telefon pana la mesajele stresante de zi cu zi....avand in vedere ultima iesire a doamnei consultant de la eos ksi incep sa cred ca locul celor de acolo este langa tipul din reclama de la altex...cea cu halatul...


Ce te face sa crezi ca ar trebui tratati datornicii altfel decat niste tzepari? Cazurile in care cei care nu mai platesc creditele din cauze "umane" sunt foarte rare. De o bicei cei care nu mai platesc, nu mai platesc pentru ca au impresia ca asa merge treaba. Ei bine si cei care umbla sa recupereze banii, o fac tot pentru ca asa merge treaba.
Cand ai semnat contractul de credit te-ai angajat sa platesti ratele la timp si in fiecare luna, nu dupa bunul tau plac si daca ai chef s-o faci.
Asa ca, unii ca EOS KSI sau altii (si crede-ma, sunt destui) fac ceea ce trebuie sa faca. Recupereaza debite de la cei care ar trebui sa le plateasca de buna voie.
Cat despre avocatii pe care tu, vrei sa ii tocmesti sa dai pe nu stiu cine in judecata, nu stiu daca vor face altceva decat sa-ti ia banii sau doar sa rada de tine (dc. ai noroc), pentru ca nu poti da pe cineva in judecata pentru ca si-a exercitat dreptul de a recupera o datorie pe care tu O AVEAI.
Parerea mea.
Parerea ta se facea auzita si daca-o postai numai o data...
Ce te face sa crezi... Nu stiu, poate drepturile omului, poate legile civile, poate prescriptia despre care vorbim aici, poate obligatia de diligenta a creditorului... Poate sunt atat de multe ca nu-mi incap pe pagina...

Dar pe tine ce te face sa crezi ca poti intra cu bocancii in prevederile legale? Ca poti face abstractie de ce spun ele si de ce ai impresia ca asa merge treaba, fara sa fim atenti la lege?
Nu-mi pari mai bun ca un tepar sau altul...
Iar ceea ce faci tu aici e discriminare, o condamnare fara drept a unui debitor sau a altuia, fara niciun temei de drept.

Alte discuții în legătură

Bun aziua horia33 horia33 Am avut un credit de consum la o banca din 1.10.2003, in valoare de 3500 Ron, si dupa atita ani EOS KSI m-au sunat azi acasa la ai mei, desi eu nu mai stau cu ... (vezi toată discuția)
Recuperare debit de catre societate recuperari creante dfd dfd Buna ziua, in anul 2005 am contractat un credit pt care s-au platit 10 rate. nu am mai avut loc de munca si m-am imbolnavit si nu am mai putut plati. cei de la ... (vezi toată discuția)
Nelamurire- prescriptie ContSters98165 ContSters98165 buna ziua. in 2003 am facut un imprumut la banca pe numele meu insa banii i-a folosit prietenul meu. A platit o parte din ei pana la inceputul lui 2004 si ... (vezi toată discuția)