avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1030 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Probleme cu societatea de recuperare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Probleme cu societatea de recuperare

M-au contactat recent cei de la [SOCIETATE RECUPERARE] in legatura cu un debit pe care il am la [FURNIZOR] din anul 2000. Debitul principal este de 134,84 RON, penalizarile sunt de 337,05RON, iar taxa de reziliere este de 1029,89 RON. :(
Din cate stiu, dupa trei ani se prescriu datoriile. ma insel?
Daca initiaza procedura judecatoreasca impotriva mea au sanse de castig?
Din 2000 nu am mai primit nimic de la [FURNIZOR].
Ce ma sfatuiti sa fac?
Ultima modificare: Joi, 17 Martie 2011
ContSters20980, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
O chitanta este un act juridic ce atesta un fapt juridic. Faptul juridic este ca X, cel trecut la platitor, a platit o suma catre cel care elibereaza chitanta.
Daca o chitanta arata ca X plateste, dar nu exista un fapt juridic real la baza, in fapt X neplatind nimic, aceasta chitanta este un fals.
De aceea am spus ca nu putem prezuma toate actele false, ca nu putem pleca de la aceasta premisa.
INdiferent cat de banal e un act sau cat de complex din punct de vedere al securitatii, el trebuie considerat, pana la proba contrara, adevarat.

Referitor la cum gandeste avocatul, daca m-as gandi mereu la avantajele clientului meu si as ignora dezavantajele lui, lasandu-le in grija exclusiva a oponentului meu, as pierde dosare in serie!
Ideea e sa gandesti inainte la toate avantajele si dezavantajele clientului, sa gasesti cum sa arati intr-o lumina favorabila dezavantajele, sa le combati, dupa caz... Sa deturnezi atentia de la ele, orice poti, legal, face...
Iar la avantajele adversarului, daca ataci unul dintre ele va fi atat de uimit, incat isi va lasa dezavantajele neprobate, descoperite, bucuros fiind ca tu, adversarul, te legi de un lucru pe care el il poate proba. Mai gandeste si ca esti fraier! :P In final, toate dezavantajele lui (sau multe) sunt inca descoperite... =D>
Asta e abordarea mea, imi place si functioneaza! Chiar daca nu prea seamana cu cea aratata mai sus. Dar in instanta, in mod ciudat, batalia se da de cele mai multe ori intre defecte, nu intre partile pozitive ale problemei sau clientilor.
AVLIL a scris:
Daca o chitanta arata ca X plateste, dar nu exista un fapt juridic real la baza, in fapt X neplatind nimic, aceasta chitanta este un fals.

Perfect adevarat, insa avem o mare problema cu practica. De la plata intretinerii la bloc pana la casierii mai "sofisticate" gen cablu tv sau telefonie, nimeni nu te intreaba cine esti ci doar pentru ce vrei sa platesti. Spuneam eu intr-un alt topic mai demult ca am purtat discutii interminabile cu un mos la asociatia de proprietari ca sa treaca pe chitanta numele meu nu al proprietarei... Nu s-a lasat convins decat cand i-am explicat ca face un fals.

Din fericire la unele banci exista sistemul asta de evidenta sa-i spunem "duala": platitor pe de o parte, titular pe de alta parte. Stiu sigur ca asa e la Raiffeisen, ca intr-o vreme plateam rate la un credit care nu era pe numele meu. La altele chiar nu stiu. Problema ramane insa: ce ne facem mai ales cu locurile unde nu se poate trece alt platitor decat titularul (de ex. la telefonie mobila)?

Alte discuții în legătură

Bun aziua horia33 horia33 Am avut un credit de consum la o banca din 1.10.2003, in valoare de 3500 Ron, si dupa atita ani EOS KSI m-au sunat azi acasa la ai mei, desi eu nu mai stau cu ... (vezi toată discuția)
Recuperare debit de catre societate recuperari creante dfd dfd Buna ziua, in anul 2005 am contractat un credit pt care s-au platit 10 rate. nu am mai avut loc de munca si m-am imbolnavit si nu am mai putut plati. cei de la ... (vezi toată discuția)
Nelamurire- prescriptie ContSters98165 ContSters98165 buna ziua. in 2003 am facut un imprumut la banca pe numele meu insa banii i-a folosit prietenul meu. A platit o parte din ei pana la inceputul lui 2004 si ... (vezi toată discuția)