avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1281 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Probleme cu societatea de recuperare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Probleme cu societatea de recuperare

M-au contactat recent cei de la [SOCIETATE RECUPERARE] in legatura cu un debit pe care il am la [FURNIZOR] din anul 2000. Debitul principal este de 134,84 RON, penalizarile sunt de 337,05RON, iar taxa de reziliere este de 1029,89 RON. :(
Din cate stiu, dupa trei ani se prescriu datoriile. ma insel?
Daca initiaza procedura judecatoreasca impotriva mea au sanse de castig?
Din 2000 nu am mai primit nimic de la [FURNIZOR].
Ce ma sfatuiti sa fac?
Ultima modificare: Joi, 17 Martie 2011
ContSters20980, utilizator
De probleme, nu vad sa fie, dar nici nu pot fi foarte sigura fara sa vad actele si sa cunosc datele.

Spre exemplu azi am primit din nou o somatie de plata in care scrie in felul urmator :

somatie de plata


Compania EDITAT SRL in calitate de cesionar,conform contractului de cesiune incheiat cu [EDITAT] SA,a incredintat cabinetului nostru de avocatura cazul dumneavoastra, in vederea solutionarii acestui incident de plata .

Debitul dumneavoastra fata de [EDITAT] este in valoare de 1299.72 RON si reprezinta :


Debit principal: 117.74 RON
Penalizari : 197.98 RON
taxa de reziliere: 984 RON
TOTAL : 12997.72 RON
In acest sens va somam sa achitati suma mai sus mentionata in termen de 48 de ore de la data primirii prezentei notificari.
In caz contrar ,penalitatile de intarziere vor fi recalculate .

Va punem in vedere faptul ca ,in conformitate cu prevederile art.1111 Cod Civil orice plata partiala se scade din penalitatile cumulate pina la data platii,debitul principal continuand sa produca penalitati pina la strangerea integrala a debitului
data somatiei de plata 1/4/2008 deci abonamentul a fost facut in 2002 platit 6 luni dupa care liniste , si prima instintare primita prin noiembrie 2007 cu aceasta primita azi au fost in total 5 din noiembrie pina acum.
Nu inteleg insa ce e cu aricolul 1111 cod civil care din cate am inteles nu prea are legatura cu problema asta

VA MULTUMESC
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Septembrie 2011
gi-jane2, moderator
~ Conținut șters la cerere ~
Referitor la ceea ce a spus colegul penalist, de acord. Iar creditorii chiar urmaresc un castig banesc, pentru ca intreruperea prescriptiri le aduce bani: din penalitati etc.
E adevarat si ca un act dovedit ca fals nu mai are valoare de proba. Deci nu mai intrerupe prescriptia.

Referitor la exemplul dat, acela ipotetic, nu vad cum acel contract nesemnat de persoana in cauza sa faca efecte juridice, doar daca e semnat in fals de altcineva. Iar factura, daca nu e semnata tot de el... Nu ajunge sa trimiti omului o factura, trebuie sa o si semneze.
In cazuri de gen omul poate ataca hotararea prin cai extraordinare de atac la revenirea in tara, poate ataca actul in fals si tot asa... si poate scapa. Asta teoretic, pentru beneficiul discutiei juridice.

La multe firme de cablu si telefonie exista rubrica de platitor insa... iar daca cel care plateste observa sau ar fi putut observa ca nu e trecut el, cine il opreste sa se intoarca sa ceara anularea si eliberarea altei chitante? E o lipsa de diligenta aici... asa imi pare.
Ultima modificare: Luni, 7 Aprilie 2008
Liliana Gradinaru, Avocat
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Bun aziua horia33 horia33 Am avut un credit de consum la o banca din 1.10.2003, in valoare de 3500 Ron, si dupa atita ani EOS KSI m-au sunat azi acasa la ai mei, desi eu nu mai stau cu ... (vezi toată discuția)
Recuperare debit de catre societate recuperari creante dfd dfd Buna ziua, in anul 2005 am contractat un credit pt care s-au platit 10 rate. nu am mai avut loc de munca si m-am imbolnavit si nu am mai putut plati. cei de la ... (vezi toată discuția)
Nelamurire- prescriptie ContSters98165 ContSters98165 buna ziua. in 2003 am facut un imprumut la banca pe numele meu insa banii i-a folosit prietenul meu. A platit o parte din ei pana la inceputul lui 2004 si ... (vezi toată discuția)