avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Probleme cu societatea de recuperare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Probleme cu societatea de recuperare

M-au contactat recent cei de la [SOCIETATE RECUPERARE] in legatura cu un debit pe care il am la [FURNIZOR] din anul 2000. Debitul principal este de 134,84 RON, penalizarile sunt de 337,05RON, iar taxa de reziliere este de 1029,89 RON. :(
Din cate stiu, dupa trei ani se prescriu datoriile. ma insel?
Daca initiaza procedura judecatoreasca impotriva mea au sanse de castig?
Din 2000 nu am mai primit nimic de la [FURNIZOR].
Ce ma sfatuiti sa fac?
Ultima modificare: Joi, 17 Martie 2011
ContSters20980, utilizator
Am si eu o curiozitate!
Recunoasterea datoriei pentru a produce efecte juridice TREBUIE SA INTERVINA IN INTERIORUL TERMENULUI DE PRESCRIPTIE!.O recunoastere facuta dupa trecerea termenului de prescriptie nu te repune in termenul de prescriptie .Eu asa am invatat la scoala!
Da, e aiurea la telefonie mobila, poti numai sa platesti prin banca sau prin card propriu...

La banca de care aminteai, desi au acest sistem, mi s-a intamplat de multe ori ca, la plata intr-un cont apartinand sotului, sa-l treaca, in mod repetat, pe sot ca fiind platitor.
Ei bine, m-am certat cu ei, ca nu intelegeau: care e diferenta. Si daca divortez, nu pot sa arat ca-i plateam sotului toate datoriile, ca treceti voi ce vreti!!! :D
Acum ma intreaba, mereu, la acea sucursala, numele platitorului... :)

Si da, stefanna, in interiorul termenului, ca nu poti intrerupe un termen trecut deja...
Buna ziua ,am si eu o mica problema cu firma aceasta [EDITAT] !!! anul trecut prin noiembrie primesc o instintare de la [EDITAT] prin care ami aduc la cunostinta ca mama mea are o datorie la ei de pe urma unui abonament [EDITAT] realizat in anul 2002 ,tin sa precizez ca habar nu aveam de acest abonament mama insa stia de el era un abonament facut de catre ea pentru altcineva care se pare ca nu la mai platit in concluzie am sunat la ei fara sa le spun cine sunt am sunat de pe numarul meu de telefon nu mam prezentat doar am intrebat de acest abonament de la ei am aflat ca e realizat in anul 2002 , evident ca mau invitat la sediul lor sa consultam cazul ..si nu mam dus de atunci primesc smsuri pe nr meu de telefon ca am datorii si nu stiu ce !! ce vroiam eu sa stiu este !!!! ??? din cate am citit datoria mamei mele catre [EDITAT] ar fi prescrisa abonamentul fiind facut in 2002 si data de primire a primei instiintari este in 2007 !!??am dreptate ? amenintari si alte neplaceri de genul asta nu am primit , numai somatii , instintari , diverse

VA MULTUMESC
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Septembrie 2011
gi-jane2, moderator
Depinde pana cand s-au facut plati la acel abonament!

Data viitoare intrebati intai si apoi actionati.
O notificare ar fi buna, ar inceta macar cu SMS-urile.
Ami cer scuze ca am uitat sa specific abonamentul a fost platit 6 luni dupa care nu sa mai platit tot de la ei stiu lucrul acesta. Am dat de o doamna foarte sociabila !!!:D smsurile nu ma deranjeaza in mod special ma deranjeaza ca nu stiu exact cum sa procedez sa stau linistit sau sa nu mai am somn noaptea ... mama mea e plecata din tara de 4 ani nu stiu daca ajuta cu ceva,avand in vedere ca nu am facut cunostinta cu domnii de la ksi cand am sunat, banuiesc ca nu se pune treaba cu luarea la cunostinta,de catre debitor !??

Ami cer scuze pentru exprimare sper sa nu deranjeze pe nimeni

Alte discuții în legătură

Bun aziua horia33 horia33 Am avut un credit de consum la o banca din 1.10.2003, in valoare de 3500 Ron, si dupa atita ani EOS KSI m-au sunat azi acasa la ai mei, desi eu nu mai stau cu ... (vezi toată discuția)
Recuperare debit de catre societate recuperari creante dfd dfd Buna ziua, in anul 2005 am contractat un credit pt care s-au platit 10 rate. nu am mai avut loc de munca si m-am imbolnavit si nu am mai putut plati. cei de la ... (vezi toată discuția)
Nelamurire- prescriptie ContSters98165 ContSters98165 buna ziua. in 2003 am facut un imprumut la banca pe numele meu insa banii i-a folosit prietenul meu. A platit o parte din ei pana la inceputul lui 2004 si ... (vezi toată discuția)