Ba da, datoria se prescrie dupa 3 ani daca nu ati efectuat nici un act de recunoastere a debitului (plata partiala, confirmare de sold, proces verbal, etc.); o simpla instiintare din partea lor nu echivaleaza in nici un caz cu recunoasterea creantei de catre dvs.
Nu am facut nici o plata partiala sau vreun proces verbal, singurul lucru a fost sa le trimit azi o hartie prin fax sa le cer sa copie dupa contractul cu connex sa vad daca e semnat de mine si dupa facturi.Pentru ca stiu ca in aceea perioada se faceau multe contracte false la connex si am vrut sa vad semnatura mea. Cred ca asta nu inseamna ca am facut o recunoastere a debitului nu?Atunci daca datoria este de atatea ani nu au ce sa imi faca?
Daca lucrurile stau exact asa cum le-ati descris, atunci intr-adevar nu au ce sa va mai faca insa cred ca cel mai bine ar fi sa solicitati copii ale tuturor actelor pe care le detin, pentru a fi sigura ca nu exista si alte documente de a caror existenta nu stiti sau nu va mai amintiti, cu mentiunea expresa ca nu recunoasteti creanta respectiva.
Le trimiteti o notificare in care precizati ca v-ati alarmat cand v-au instiintat ca aveti vreo datorie, motiv penbtru care le-ati cerut si contractul, tocmai pentru ca dv. nu aveati cunostinta despre vreun debit.
Precizati apoi ca, avand in vedere data facturilor si timpul trecut de atunci, debitul este prescris conform legii, astfel ca nu le datorati nimic.
Ii rugati frumos sa inceteze cu aceste contacte gen hartuire, caci aveti un sot gelos la fiecare telefon primit (:P) si in caz contrar veti fi obligata a-i acctiona dv. in judecata pentru constatarea prescrierii datoriei, macar numai ca justificare fata de sot.
Daca vreti sa-i sunati si sa faceti si o demonstratie de forta, decenta si legala, fara sa-i amanintati, gen: doamna, nu--l stiti pe sotul meu, e in stare sa ma bata 3 zile pentru un telefon, in conditiile astea, credeti-ma, chiar va dau in judecata! Si va cer daune, ca-mi tin notificarea dovada ca v-am instiintat de urmarile acestor contacte ale dv. si-mi scot certificat medico-legal. :))
De regula nu veti fi contactata de aceeasi persoana, dar trebuie sa mentioneze dupa fiecare convorbire ce au aflat si urmatorul va citi.
Poate am exagerat cu exemplul, dar notificati-i. Si exagerari de gen sunt bune in negocieri. ;)
~ Conținut șters la cerere ~