avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1286 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Probleme cu societatea de recuperare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Probleme cu societatea de recuperare

M-au contactat recent cei de la [SOCIETATE RECUPERARE] in legatura cu un debit pe care il am la [FURNIZOR] din anul 2000. Debitul principal este de 134,84 RON, penalizarile sunt de 337,05RON, iar taxa de reziliere este de 1029,89 RON. :(
Din cate stiu, dupa trei ani se prescriu datoriile. ma insel?
Daca initiaza procedura judecatoreasca impotriva mea au sanse de castig?
Din 2000 nu am mai primit nimic de la [FURNIZOR].
Ce ma sfatuiti sa fac?
Ultima modificare: Joi, 17 Martie 2011
ContSters20980, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
malix a scris:

3. NU LUCREZ LA ACESTE FIRME DAR MA UIMESTE SA VAD ATATA LIPSA DE BUN SIMT FATA DE LEGE SI ANUME FATA DE NISTE CONTRACTE SEMNATE SI NERESPECTATE.

(Scuze pentru majuscule dar am dat copy - paste)
In afar de cele scrise de Nicoleta =D>=D>=D>
Prescriptia, malix, isi are ratiunea ei, securitatea raporturilor juridice, si are prioritate inaintea principiului - pacta sunt servanda -.
Presupunem ca maine iti bate la usa reprezentantul unei societati de recuperare a datoriilor. Iti arata ca strabunicul tau s-a imprumutat de la camatarul Y cu suma de 1000 lei in anul 1877 cu acte in regula. Bunicul tau a acceptat mostenirea (activ si pasiv), la fel tatal tau si tu. Asadar - pacta sunt servanda - vei plati suma actualizata, cu dobanzile aferete (cca. 800.000 lei noi).
Dl u.b.i.k reprezentantii societatii de colectare nu bat la nici o usa...nu exita firme de recuperatori in Romania...cel putin nu legale...dvs discutati despre faptul ca datoria este mostenita (activul si pasivul se mostenesc de catre mostenitorul legal). Eu nu discut despre necesitatea de a avea telefoane mobile. Eu discut despre principii. Daca vrei mobil poti sa il ai si la 90 de ani si sa te bucuri de viata dupa cum spune distinctul consultant de credite dar asta nu inseamna ca nu platesti. Daca ai contracte nu le respecti?! E normal ca avocatul sa te sfatuiasca sa pleci din tara si sa astepti sa se prescrie datoria?! Eu despre asta vorbeam nu despre faptul ca daca ai facut o contraventie sau ai incalcat legea nu ai dreptul sa fii aparat. Nu contest ca exista mii de cazuri ale oamenilor care nu au avut nici o intentie sa incalce contractul dar au ajuns sa o faca...din n motive...eu discut despre lipsa de moralitate a avocatilor care sfatuiesc oamenii (datornicii) sa spuna ca au un sot gelos, care sfatuiesc oamenii sa nu achite pt ca s a prescris dartoria si tot asa...faptul ca o societate (de creditare sau de furnizare servicii) nu a fost suficient de deligenta sa ceara la timp sa se achite asta e...e adevarat, dar asta in seamna ca e normal sa nu platesti? Ai utilizat niste servicii si niste bani care nu i ai castigat tu si nici nu sunt ai tai si pe care i-ai luat cu titlu de imprumut ....poate sunt eu lupul moralist ...nu aveam nevoie de consiliere slava cerului in scoala am invatat ce aveam nevoie dar pe mine ma lasa fara cuvinete o asemenea atitutine din partea celor care reprezinta legea. Nu va simtit lezata dna Romascanu...e o practica observata de mine in timp din partea avocatilor care au cautat si cauta tot felul de portite in contracte...nu contest pregatirea dvs., nu contest faptul ca exita oameni care gresesc, nu contest ca unele contracte sunt abuzive...Contest moralitatea sfaturilor date de unii dintre avocatii ce au scris in acest forum...atata tot...Subiectivismul nu e o problema..respectarea legii este o problema sau mai bine spus incalcarea ei e o problema pt mine...de aceea nu as putea niciodata sa fiu avocat al apararii...dar cum am mai spus...moralitatea asta ma omoara....
Rolul avocatului este sa-i arate clientului drepturile si obligatiile pe care le are intr-o anumita situatie. Daca avocatul nu-i spune clientului ca datoria pe care acesta tocmai vrea sa o achite s-a prescris procedeaza imoral. Iarasi daca avocatul nu-i spune clientului ca datoria lui se prescrie peste X luni procedeaza imoral. Imoralitatea rezulta din imprejurarea ca eu sunt dator sa-i indic clientului calea cea mai favorabila lui, in limitele legii. Este desigur imoral si sa-ti sfatuiesti clientul sa plece din tara pentru ca sa nu-l urmareasca silit societatea Y.
Avocatii muncesc intr-un sistem concurential (chiar foarte concurential) si trebuie sa pastreze un echilibru delicat intre ceea ce este moral corect si calea cea mai favorabila clientului.
Insa nu avocatul ia hotararile, el doar sfatuieste, clientului ii ramane optiunea de a proceda moral sau de a alege o alta cale, insa ca avocat esti dator, in temeiul regulilor deontologice ale profesiei sa-i arati clientului ca datoria s-a prescris, ca poate sa faca plata, daca vrea, dar ca nu mai poate fi obligat la aceasta.
malix a scris

... nu aveam nevoie de consiliere slava cerului in scoala am invatat ce aveam nevoie dar pe mine ma lasa fara cuvinete o asemenea atitutine din partea celor care reprezinta legea ...

Astfel nu mai avem nevoie de avocati, pentru ca ceea ce este moral este prin definitie cunoscut tuturor. Insa avocatii nu dau consultatii in privinta moralei ci in privinta drepturilor si obligatiilor izvorate din lege (in sensul cel mai larg). Chestiunile legate de morala sunt in sarcina fiecaruia.
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Bun aziua horia33 horia33 Am avut un credit de consum la o banca din 1.10.2003, in valoare de 3500 Ron, si dupa atita ani EOS KSI m-au sunat azi acasa la ai mei, desi eu nu mai stau cu ... (vezi toată discuția)
Recuperare debit de catre societate recuperari creante dfd dfd Buna ziua, in anul 2005 am contractat un credit pt care s-au platit 10 rate. nu am mai avut loc de munca si m-am imbolnavit si nu am mai putut plati. cei de la ... (vezi toată discuția)
Nelamurire- prescriptie ContSters98165 ContSters98165 buna ziua. in 2003 am facut un imprumut la banca pe numele meu insa banii i-a folosit prietenul meu. A platit o parte din ei pana la inceputul lui 2004 si ... (vezi toată discuția)