avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Probleme cu societatea de recuperare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Probleme cu societatea de recuperare

M-au contactat recent cei de la [SOCIETATE RECUPERARE] in legatura cu un debit pe care il am la [FURNIZOR] din anul 2000. Debitul principal este de 134,84 RON, penalizarile sunt de 337,05RON, iar taxa de reziliere este de 1029,89 RON. :(
Din cate stiu, dupa trei ani se prescriu datoriile. ma insel?
Daca initiaza procedura judecatoreasca impotriva mea au sanse de castig?
Din 2000 nu am mai primit nimic de la [FURNIZOR].
Ce ma sfatuiti sa fac?
Ultima modificare: Joi, 17 Martie 2011
ContSters20980, utilizator
poate ar fi bine daca am reveni la discutia initiala?
zic si eu.. :">
malix, pe bune... hai sa ne revenim si sa citim cate ceva... pe-acolo pe unde spune ca nu conteaza in ce tara esti ca sa fii executat... ok?
Daca te-ai gandit acum ca, de fapt, datoria ta nu era prescrisa... dupa ce ne-ai scos ochii ca si fraierii cu datorii prescrise trebuie sa plateasca... poate iesi din sfera oamenilor politici si sustii, consecvent, aceleasi lucruri... ca altfel nu are rost sa vorbim.
malix a scris:
toti trebuie sa castigam un ban si ca felul in care o facem depinde de fiecare.

Cam pare ca intra si asasinii platiti in aceasta categorie, darmite avocatii imorali, nu?

E normal sa nu platesti dupa prescriptie si sa fii considerat fraier daca o faci ca doar banii aia sau serviciile pe care le ai folosit provin din gradina proprie unde cresc de altfel si gogosarii. Multe cazuri va doresc si sper ca in viata mea sa nu am nevoie de cineva ca dvs.

Parca aici vorbeai despre datorii neprescrise, nefiind de acord cu ideea mea ca fraieri sunt cei care platesc o datorie prescrisa...
Dar e greu sa urmarim continuitatea ideilor si e mult mai usor sa jucam cand de o parte si cand de cealalta... asta dandu-ne mai multa moralitate, nu-i asa?
Asa incat, daca nu ti-a placut adresarea mea cu ma cher sau cum oi fi zis, imi pare nespus de rau, am mai multe formule de gen si le folosesc... nu in bataie de joc, ci serios.
Personal, am o slabiciune pentru aceasta expresie.
Numai bine.
Daca vbeam fata in fata dna avocat Avlil (sper ca sunteti dna si nu ma exprim gresit) poate ca nu o luam ca pe o bataie de joc expresia dvs. In contextul in care ati folosit o suna ca o insulta si asa am luat o mai ales ca va refereati si la nikckul meu care este o analogie intre numele meu si al sotului (asta ca sa va satisfac curiozitatea).Eu nu am spus niciodata ca datoria mea ar fi neprescrisa sau prescrisa. Dvs ati tras concluzia din context fara macar sa vreti sa intelegeti ce incerc eu sa sustin. Eu sunt de parere ca datoriile prescrise sunt tot datorii si serviciile si banii utilizati sunt ai altcuiva nu ai debitorilor.Faptul ca m am confesat ca si eu am avut o datorie ( si nu la EOS ci am intarziat cu plata unei facturi la Vodafone si m a sunat departamentul lor de collection) nu a fost pt a imi marturisii pacatele dupa cum ma acuza dna romanascu (parca asa era numele dna-ei) ci pt a sublinia faptul ca nu vorbesc asa doar de dragul de a ma afla in treaba. Poate chiar sunt mai catolica decat Papa dar eu consider ca obligativitatea de plata nu se stinge o data cu prescrirea datoriei si ca acea datorie va exista tot restul vietii debitorului si dupa moarte. Faptul ca nu mai poate fi actionati in instanta nu inseamna ca datoria s a sters. Ma mai irita si faptul ca in Romania exista foarte multe contracte facute cu gandul de a insela si de a nu platii. Poate de aici si convingearea cu care imi sustin punctul de vedere dar eu macar nu am insultat si nu am jignit cum au facut o marea majoritate a avocatilor.
Si eu va marturiresc ca am o slabiciune: cand sunt provocata raspund
~ Conținut șters la cerere ~
Problema grava in legatura cu aceste situatii, gen [EDITATetc. este aceea a penalitatilor enorme care depasesc de multe ori valoarea creantei. Aceste societati preiau prevederile contractului care permit ca penalitatile sa depaseasca valoarea creantei. Consumatorii se vad in situatia in care, chiar daca doresc sa-si plateasca datoria initiala, nu pot accepta sa plateasca penalizari aberante. Nimanui nu-i place sa fie"tepar", dar nici de prost nu poate fi luat. Este un adevarat soc pentru unii cand, spre ex. primesc somatie pentru plata unei datorii de 500RON si penalizari de 3500 RON-si credeti-ma exista situatii mult mai grele! Noroc ca exista prevederi legale pentru protectia acestor debitori si avocati care sa-i ajute. Succes! Av. Albu.
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Septembrie 2011
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Bun aziua horia33 horia33 Am avut un credit de consum la o banca din 1.10.2003, in valoare de 3500 Ron, si dupa atita ani EOS KSI m-au sunat azi acasa la ai mei, desi eu nu mai stau cu ... (vezi toată discuția)
Recuperare debit de catre societate recuperari creante dfd dfd Buna ziua, in anul 2005 am contractat un credit pt care s-au platit 10 rate. nu am mai avut loc de munca si m-am imbolnavit si nu am mai putut plati. cei de la ... (vezi toată discuția)
Nelamurire- prescriptie ContSters98165 ContSters98165 buna ziua. in 2003 am facut un imprumut la banca pe numele meu insa banii i-a folosit prietenul meu. A platit o parte din ei pana la inceputul lui 2004 si ... (vezi toată discuția)