avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Probleme cu societatea de recuperare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Probleme cu societatea de recuperare

M-au contactat recent cei de la [SOCIETATE RECUPERARE] in legatura cu un debit pe care il am la [FURNIZOR] din anul 2000. Debitul principal este de 134,84 RON, penalizarile sunt de 337,05RON, iar taxa de reziliere este de 1029,89 RON. :(
Din cate stiu, dupa trei ani se prescriu datoriile. ma insel?
Daca initiaza procedura judecatoreasca impotriva mea au sanse de castig?
Din 2000 nu am mai primit nimic de la [FURNIZOR].
Ce ma sfatuiti sa fac?
Ultima modificare: Joi, 17 Martie 2011
ContSters20980, utilizator
Eu am o alta dilema...de unde au numarul meu de telefon?Eu am cartela Pre Pay cumparata de la un butic de la coltul blocului.Cand m-au sunat ultima oara am luat-o la intrebari pe respectiva asupra acestui "mic detaliu"...a facut o pauza lunga dupa care mi-a spus ca e problema lor de unde au nr de telefon,pe un ton ridicat.Atunci m-am enervat si am inchis telefonul.Dupa parera mea sunt niste escroci ,suna numai cu numar ascuns si mai au tupeul sa-mi zica ca asteapta un telefon de la mine pe un numar de fix din bucuresti sa lamurim problema.
Faza cu numarul de telefon mi-e total neclara!!! Am schimbat vre-o trei numere de telefon in ultimii ani...
~ Conținut șters la cerere ~
AVLIL a scris:

In ce baza se elibereaza chitanta?
Nu stiu, e ciudat si ma indoiesc sa mearga asa de usor...
Chitanta e document fiscal de incasare ... in ce baza se emite document fiscal?
Eu nu cunosc faptul ca acest creditor nou sa emita factura... factura e emisa demult de banca sau de oricare e creditorul initial, daca e persoana juridica... Debitul nu se refactureaza, nu?

Dar chiar, cum spunea si Florentina mai sus, stie cineva sa se procedeze astfel?

nu se elibereaza de la ei chitanta.iti dau un nr de cont in care tu depui banii si de la banca o chitanta ca ai platit.oricum in cazul in care intervin ei ,cel mai bine este sa discuti cu un reprezentant al firmei unde tu esti debitor.pe firma tatalui meu dupa 7 ani au trimis somatie de plata:)) daca tinea...era bine ca-si luau si ei procentul din suma recuperata.o colega de-a mea a avut de plata la AVON o suma modica si a primit instiintari de la 2 firme de recuperari (bineinteles ca suma nu era egala)printre care si cea in discutie.avea penalizari 100% din debit.a platit suma datorata fara penalizari si nu i s-a intamplat nimic.
Alexandru Radu Popescu a scris:

A gandesc cam ce procent din romani platesc efectiv creante prescrise la eos? Am auzit ca in strainatate, firme asemanatoare au avut o crestere spectaculoasa. Sper ca romanii sa fie mai destepti decat alte popoare...

din pacate nu este asa,fara sa jignesc pe nimeni...foerte multa lume se sperie si considera ca oferta lor de a esalona datorie nu e una de trecut cu vederea.pe mine chiar acum 2 saptamani m-au dat in judecata pt deschiderea procedurii de faliment pt o factura neachitata la o firma de tel mobila .mi-au cerut 10 mil factura,95 mil penalizari,800 dolari taxa de reziliere si 60 mil onorariu avocat.am negociat cu avocatul lor am vazut ca e dispus sa facem o intelegere.prima lui oferta a fost de a mari onoraril la 70 mil si sa-mi faca reducere de in restul sumei.ajunsesem la 130 mil.deci ce sa inteleg?nu mai conta ca avea de recuperat pt firma care il angajase.am refuzat si am ajuns la o intelegere in care esalonat voi plati 100 mil.actiunea era in instanta
Pai unele datorii sunt preluate prin cesiune de creanta, caz in care banca nu mai poate incasa bani in contul acelei datorii, ca ea nu mai este creditoare. Ar incasa niste bani care nu i se cuvin. E o plata nedatorata.
Nu vad sa riste asta.
Daca e prin mandat, da, e posibil... Dar nu sunt astea toate cazurile.
Oricum, atuinci cand am scris mesajul acesta era vorba despre altceva, despre tertipuri prin care se poate obtine o recunoastere a datoriei, chestiuni juridice de gen. Cred ca e mai greu de dovedit asta prin depunerea de bani in cont, nu imposibil.
In ceea ce priveste factura ta, nu stiu in ce masura contractul tau prevedea ca penalitatile pot trece de debitul principal, iar daca nu prevede cad 85 din cele 95 de milioane din prima...
Apoi, onorariul avocatului e cam marisor raportat la suma, astfel incat pare pus la intimidare; de unde stii ca e atat, numai din actiune sau ce? In toate cazurile, nu poate avocatul partii adverse sa-si creasca onorariul fata de tine, onorariul sau e stabilit cu partea adversa, nu cu tine. E o aiureala, un bluf.
Si cum sa creasca onorariul lui pentru ca tu te intelegi cu ei? Creste cu cat e procesul mai greu, nu cu cat e mai simplu, prin tranzactionare...
Sa iei documente pentru orice plata pe care o faci; daca nu-ti dau dovada, nu platesti.
Ceva e putred, oricum.
:offtopic: Te rog sa nu mai scrii 2 sau mai multe mesaje consecutiv, poti sa-l completezi pe primul cand vrei... Conform regulament forum.

Alte discuții în legătură

Bun aziua horia33 horia33 Am avut un credit de consum la o banca din 1.10.2003, in valoare de 3500 Ron, si dupa atita ani EOS KSI m-au sunat azi acasa la ai mei, desi eu nu mai stau cu ... (vezi toată discuția)
Recuperare debit de catre societate recuperari creante dfd dfd Buna ziua, in anul 2005 am contractat un credit pt care s-au platit 10 rate. nu am mai avut loc de munca si m-am imbolnavit si nu am mai putut plati. cei de la ... (vezi toată discuția)
Nelamurire- prescriptie ContSters98165 ContSters98165 buna ziua. in 2003 am facut un imprumut la banca pe numele meu insa banii i-a folosit prietenul meu. A platit o parte din ei pana la inceputul lui 2004 si ... (vezi toată discuția)