avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Probleme cu societatea de recuperare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Probleme cu societatea de recuperare

M-au contactat recent cei de la [SOCIETATE RECUPERARE] in legatura cu un debit pe care il am la [FURNIZOR] din anul 2000. Debitul principal este de 134,84 RON, penalizarile sunt de 337,05RON, iar taxa de reziliere este de 1029,89 RON. :(
Din cate stiu, dupa trei ani se prescriu datoriile. ma insel?
Daca initiaza procedura judecatoreasca impotriva mea au sanse de castig?
Din 2000 nu am mai primit nimic de la [FURNIZOR].
Ce ma sfatuiti sa fac?
Ultima modificare: Joi, 17 Martie 2011
ContSters20980, utilizator
:offtopic: Da, stiu, asa incat n-ai putut sa trimiti firma de flori la adresa respectiva pentru ca nu stiai varsta doamnei, mi s-a intamplat si mie!
:-/ Ce nevoie e de varsta pentru flori? Cat de apropiat esti de acea doamna ca sa tii cont de varsta la flori? Ca varsta nu-ti spune nici culoare si niic parfum de floare...
Oricum, de parte off topic suntem...
Am si eu o problema legata de eos..in sept 2004 mi am facut abon la orange si l am platit timp de un an dupa care am facut rezilierea telefonic.ultima factura nu am patit o pt ca am pierdut factura..in fine.era de vreo 30lei.acu 3 zile primesc un tel de la ei ca am de platit 1265lei...din care taxa de rexiliere este de 1160lei.din cate stiu taxa de reziliere se aplica doar in cazul in care o cere abonatul.am fost si am vb cu ei si spun ca ultima factura platita este in aprilie.am si eu o intrebare:nu inseamna ca s a prescris?si inca un lucru:de ce timp de 3 ani nu mi a venit nici o notificare?nici o factura?nimic?nici macar un telefon.ideea e ca nu mai am nici contractul de atunci...va rog sa ma ajutati cu un raspuns cat mai complet..si daca am sanse sa castig in instanta cu aceste argumente!va multumesc
Cat de complet raspunsul, daca astea sunt toate datele, nu va vor da in judecata... dar va vor stresa telefonic...
Asa incat, sunt ceva sfaturi cam 1-2 pagini mai in urma despre asta.

In rest... sanatate si drum bun le doresti!! Spune-le sa te dea in judecata!
=D>
Am inteles.Deci sa le dau cu flit ;) dar datoria e prescrisa da?daca ultima factura pe care am platit o, ei zic ca e din aprilie..nu de alta dar daca ma dau in judecata..si pierd..sa nu platesc si cheltuielile de judecata care am inteles ca sunt destul de mari.va multumesc
Daca nu este prescrisa si mai este putin timp pana atunci nu facti nicio plata asa cum v-au spus colegii.
Daca platiti incep sa curga alti 3 ani de prescriptie.
Daca nu platiti si se implinesc cei trei ani scapati.
Asta daca nu va actioneaza in judecata in cei 3 ani pana sa se implineasca termenul de prescriptie.

Alte discuții în legătură

Bun aziua horia33 horia33 Am avut un credit de consum la o banca din 1.10.2003, in valoare de 3500 Ron, si dupa atita ani EOS KSI m-au sunat azi acasa la ai mei, desi eu nu mai stau cu ... (vezi toată discuția)
Recuperare debit de catre societate recuperari creante dfd dfd Buna ziua, in anul 2005 am contractat un credit pt care s-au platit 10 rate. nu am mai avut loc de munca si m-am imbolnavit si nu am mai putut plati. cei de la ... (vezi toată discuția)
Nelamurire- prescriptie ContSters98165 ContSters98165 buna ziua. in 2003 am facut un imprumut la banca pe numele meu insa banii i-a folosit prietenul meu. A platit o parte din ei pana la inceputul lui 2004 si ... (vezi toată discuția)