avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1077 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Probleme cu societatea de recuperare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Probleme cu societatea de recuperare

M-au contactat recent cei de la [SOCIETATE RECUPERARE] in legatura cu un debit pe care il am la [FURNIZOR] din anul 2000. Debitul principal este de 134,84 RON, penalizarile sunt de 337,05RON, iar taxa de reziliere este de 1029,89 RON. :(
Din cate stiu, dupa trei ani se prescriu datoriile. ma insel?
Daca initiaza procedura judecatoreasca impotriva mea au sanse de castig?
Din 2000 nu am mai primit nimic de la [FURNIZOR].
Ce ma sfatuiti sa fac?
Ultima modificare: Joi, 17 Martie 2011
ContSters20980, utilizator
Cum adica daca se poate prescrie?
Cum s-a spus, daca trec 3 ani, se prescriu. Nu conteaza vechimea actuala, poate fi o datorie de ieri... sau chiar scadenta maine...
Odata ce nu se opreste timpul in loc, se poate prescrie...

Nu va poate spune insa nimeni daca se va prescrie sau nu, caci nu stim ce actiune de recuperare vor intreprinde sau nu cei de la EOS pana la termen... :)
Daca va da in judecata pana la implinirea termenului de 3 ani nu se mai prescrie.Daca va da in judecata dupa implinirea termenului de 3 ani ei isi pierd dreptul la bani.
Buna,
Am avut o datorie la Orange din 2000 si ceva, care a fost preluata de EOS KSI. In momentul cand acestia au inceput sa ma contacteze era deja prescrisa, cu toate acestea dupa ce au renuntat la taxa de reziliere a contractului si suma de plata a ajuns undeva la 200 ron am achitat-o. As dori sa stiu ce as putea face ca atat Orange cat si EOS KSI sa transforme datele mele personale in date anonime si astfel sa nu mai existe posibilitatea de a intra in Biroul de Credite cu fosta restanta.
Multumesc
am si eu o intrebare

nu trebuiesc somatii de plata trimise ca si recomandata?

adica pur si simplu ei trimit o hartie prin posta normala pe care scrie "somatie" si gata?

pai si daca s-a ratacit?

cum pot ei dovedi ca eu am fost instiintat de datorie? si mai ales ca, de ex, orange nu trimite facturi recomandate?

am si eu o problema cu cei de la eos ksi prin faptul ca in august 2006 parintii mei(de fapt, tata) au luat un credit de la brd in valoare de vreo 8000 ron. in octombrie 2006 tata a decedat si am crezut ca datoria va fi acoperita de asigurarea de viata pe care o semnase dar am observat ca cei de la brd au vandut creantele catre aceasta firma care tot trimite plicuri, mesaje, telefoane de amenintare. am vorbit cu ei la telefon si le-am spus ca tata este decedat si au spus sa le trimit o copie dupa certificatul de deces si daca este adevarat ca este decedat n- o sa ma mai streseze. de unde? tot continua cu telefoane si amenintari ! afirma ca sunt mostenitor si trebuie sa platesc! am uitat sa precizez un lucru foarte important: in momentul in care s- a luat creditul mama s-a razgandit si nu a mai fost la banca sa semneze actele iar duduia de la banca(ca sa nu piarda clientul si comisionul) l-a pus pe tata sa semneze si in locul mamei la coimprumutat! am facut plangere penala la politie si s-a facut expertiza grafologica prin care s-a demonstrat ca semnatura mamei a fost falsificata de catre tata dar acesta fiind decedat nu mai poate fii tras la raspudere si in acest caz eu ma intreb nu ar trebui sa intervina articolul 948 al codului civil care spune cam asa "Conditiile esentiale pentru validarea unei conventii sunt: 1. .... 2. consimtamantul valabil al partii ce se obliga". deci, mama nu a fost de acord cu contractul, nu a semnat, sa plateasca cine l-a pus pe tata sa semneze. am dreptate? astept sfaturile dumneaavoastra
Ultima modificare: Marți, 24 Iunie 2008
johnutz2407, utilizator

Alte discuții în legătură

Bun aziua horia33 horia33 Am avut un credit de consum la o banca din 1.10.2003, in valoare de 3500 Ron, si dupa atita ani EOS KSI m-au sunat azi acasa la ai mei, desi eu nu mai stau cu ... (vezi toată discuția)
Recuperare debit de catre societate recuperari creante dfd dfd Buna ziua, in anul 2005 am contractat un credit pt care s-au platit 10 rate. nu am mai avut loc de munca si m-am imbolnavit si nu am mai putut plati. cei de la ... (vezi toată discuția)
Nelamurire- prescriptie ContSters98165 ContSters98165 buna ziua. in 2003 am facut un imprumut la banca pe numele meu insa banii i-a folosit prietenul meu. A platit o parte din ei pana la inceputul lui 2004 si ... (vezi toată discuția)