M-au contactat recent cei de la [SOCIETATE RECUPERARE] in legatura cu un debit pe care il am la [FURNIZOR] din anul 2000. Debitul principal este de 134,84 RON, penalizarile sunt de 337,05RON, iar taxa de reziliere este de 1029,89 RON. :(
Din cate stiu, dupa trei ani se prescriu datoriile. ma insel?
Daca initiaza procedura judecatoreasca impotriva mea au sanse de castig?
Din 2000 nu am mai primit nimic de la [FURNIZOR].
Ce ma sfatuiti sa fac?
Intrucat datoria nu s-a prescris, raspunsul este da - risti sa fi chemata in judecata, ocazie cu care vei plati atat suma datorata si penalitatile aferente (nu ma pronunt in ceea ce priveste sumele deoarece nu stiu ce prevede contractul in acest sens) cat si cheltuielile de judecata (onorariu avocat, taxa judiciara de timbru si timbru judiciar). In principiu, daca discuti cu cei de la EOS si inchei si un proces verbal in care sa fie mentionat expres ca renunta la penalitatile de intarziere, se poate sa platesti numai debitul, insa asta depinde numai de ei ...
Legat de EOS: fostul proprietar a primit un plic de la ei, pe fosta adresa care... este acum a mea. Am cautat pe net sa vad cu ce se ocupa firma, banuiam de fapt ca e vorba de recuperare datorii, nu ar fi prima data, a lasat multe datorii cand a plecat si presupun intre timp a mai facut altele.
Nu stiu ce sa fac cu plicul. Ar putea parea stupid ca-mi fac eu griji pentru datoriile tipului. Dar nu vreau sa ma trezesc in cutia postala tot timpul cu somatii pentru el. De abia i-am convins pe cei de la Posta Romana sa nu-mi mai trimita corespondenta lui. Eos in schimb trimite prin firma curierat.
Eu le-as trimite plicul inapoi (nu l-am deschis). De fapt problema mea e ca nu stiu care este regimul corespondentei in Romania, mai precis daca pot arunca plicul si sa-mi vad de viata mea sau sa ii anunt ca persoana s-a mutat. Nu vreau sa fac scenarii SF si imi inchipui ca ma trag la raspundere (Eos sau fostul proprietar - desi din cate am citit aici nici nu ar fi in interesul lui sa faca asta), cumva, pentru violarea corespondentei sau mai stiu eu ce. Ma intereseaza si pentru viitor pentru ca presupun ca o sa mai primesc corespondenta lui.
Corespondenta prin firma de curierat o puteti refuza s-o primiti, intrucat destinatarul nu mai locuieste la acea adresa.
Plicul primit il puteti trimite inapoi.
Care e varsta medie a recuperatorilor EOS KSI? Am intrebat varsta unei doamne de la EOS, si a refuzat sa-mi spuna...doar vroiam sa-i trimit niste flori la office, in semn de apreciere ca a dat dovada de profesionalism.
Bun aziua
horia33
Am avut un credit de consum la o banca din 1.10.2003, in valoare de 3500 Ron, si dupa atita ani EOS KSI m-au sunat azi acasa la ai mei, desi eu nu mai stau cu ... (vezi toată discuția)