M-au contactat recent cei de la [SOCIETATE RECUPERARE] in legatura cu un debit pe care il am la [FURNIZOR] din anul 2000. Debitul principal este de 134,84 RON, penalizarile sunt de 337,05RON, iar taxa de reziliere este de 1029,89 RON. :(
Din cate stiu, dupa trei ani se prescriu datoriile. ma insel?
Daca initiaza procedura judecatoreasca impotriva mea au sanse de castig?
Din 2000 nu am mai primit nimic de la [FURNIZOR].
Ce ma sfatuiti sa fac?
Da domnu av Lascoschi,am citit ce a scris av. Adavid,dar se pare ca nimeni nu stie care sunt procedurile acestei firme,care sunt criteriile de care tin cont in momentul in care iau o decizie.Acum o luna m-a contactat o doamna si am stabilit suma de 300ron.Ulterior am sunat-o pt confirmarea platii.Mi s-a spus ca nu se mai ocupa acea doamna de caz.Mi-a facut legatura cu un alt recuperator(avocat probabil) care mi-a spus ca daca nu platesc in termen de3 zile(era vineri)toata suma ...executarea silita:">la o saptamana si-a schimbat parerea.Nu va mai cer niciun raspuns.O sa va tin la curent cu ce se va intampla:).
Va multumesc!
Mi se pare putin deplasat sa impuneti conditii de restituire ale unui credit declarat scadent anticipat atata timp cat dvs ati incalcat contractul cu banca si nu ati rambursat luna de luna conform graficului de rambursare suma ce reprezenta rata. Daca doreati sa nu platiti tot creditul o data trebuia sa va achitati ratele. Parerea mea. Poate au existat probleme si de aceea nu ati fost in posibilitatea de a achita dar asta nu inseamna ca daca vi se cere sa va luati un angajament in scris - similar cu graficul de rambursare - mai ales ca vi s-a oferit esalonare pe suma - de ce nu l-ati lua?! E un beneficiu care va este oferit desi nu era nimeni obligat sa o faca. O data ce contractul are titlu executor degeaba va ganditi la poprire pentru ca nu se va face asa ceva...poate acum nu aveti nici un bun dar sunt sigura ca veti avea si nu ar fi pacat sa il dati executorului?
Ar fii,dar de ce sa refuzi plata mea daca eu iti pot da doar 4 mil si nu 5 asa cum cere firma.pt ca sa astept sa-mi urmaresti bunurile care pot exista in viitor in patrimoniul meu?Mi se pare cam deplasat asta mie.
Nu pot refuza plata. Dealtfel, ei nici nu fac asta, ei negociaza acum.
Sunt oameni care cunosc sau macar intuiesc procedurile interne ale acestei firme, desi nu ar fi nimeni din afara sa obligat a le sti.
Ei negociaza sa obtina cat mai mult de la dv.
Ca si ei, asta as face si eu in locul dv.: as negocia. As achita din cand in cand sau, mai prost pentru ei, le-as consemna sumele... :) desi e mai greu, avand in vedere ca aveti posibilitatea de a plati.
Dar i-as santaja cu lipsa posibilitatii lor de a-mi accepta platile. Atata tot. E un santaj impropriu, cu aplicarea legii, un santaj de negociere, fara consecinte penale.
Multa bafta!
Bun aziua
horia33
Am avut un credit de consum la o banca din 1.10.2003, in valoare de 3500 Ron, si dupa atita ani EOS KSI m-au sunat azi acasa la ai mei, desi eu nu mai stau cu ... (vezi toată discuția)