axablitz a scris:
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:
Vedeti la ce data a devenit scadenta factura.Aceea este data de la care se calculeaza termenul in cazul dvs.
Daca e data sus aratata s-a prescris.
avocat Claudiu Lascoschi
Data scadentei facturii este aceeasi cu data emiterii, adica 30.09.2005. In cererea firmei catre Judecatorie, apare totusi urmatorul paragraf: "Factura constituie contract de vanzare cumparare in forma simplificata, contract care a fost acceptat de catre parat prin aplicarea semnaturii si prin nereturnarea produselor in temren de 30 de zile de la primirea lor (creanta certa si lichida). Potrivit mentiunilor inscrise pe fiecare factura, pretul trebuia achitat in termen de 30 de zile de la data primirii produselor (creanta exigibila)". Asta schimba cu ceva datele problemei?
Prescriptia nu a inceput sa curga de la data facturii, ci de la data la care trebuia achitat pretul.Deci, mai adaugati 30 de zile de la data facturii.
Avlil, daca a facut vreo plata se va intrerupe prescriptia dar eu nu am vazut sa fi facut vreo plata.
Sigur ca ar trebui vazut concret actele dar daca omul nu vrea incerc si eu cum pot presupunand ca informatiile sunt corecte.
Psc, daca a operat prescriptia creditorii nu mai au ce face.Toata treaba este sa fi operat la data respectiva.
Si eu sunt de parere, ca si Avli, ca este foarte greu sa dai un vedict fara sa vezi actele si fara o discutie verbala.
Mai apare si problema ca daca debitul e prea mic nu prea se merita sa platiti o consultanta juridica la un avocat.
avocat Claudiu Lascoschi