avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Probleme cu societatea de recuperare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Probleme cu societatea de recuperare

M-au contactat recent cei de la [SOCIETATE RECUPERARE] in legatura cu un debit pe care il am la [FURNIZOR] din anul 2000. Debitul principal este de 134,84 RON, penalizarile sunt de 337,05RON, iar taxa de reziliere este de 1029,89 RON. :(
Din cate stiu, dupa trei ani se prescriu datoriile. ma insel?
Daca initiaza procedura judecatoreasca impotriva mea au sanse de castig?
Din 2000 nu am mai primit nimic de la [FURNIZOR].
Ce ma sfatuiti sa fac?
Ultima modificare: Joi, 17 Martie 2011
ContSters20980, utilizator
Eu unul va sugerez sa achitati datoriile,am lucrat la eos si din cate am vazut pe aici,nimeni nu vb in cunostiinta e cauza,sunt o armata de oameni pregatiti special sa recupereze aceste creante,nu va puneti cu ei,VETI PIERDE SIGUR
Domnule, nu s-a enervat nimeni, dar aveti intalnire cu ei azi si nu ati reusit sa aflati mai nimic pentru ca sa fiti in cunostinta de cauza...
Cum sa negociati atunci?
V-am spus sa aflati daa exista dosar pe rol, nu ati putut cu netul, incercati altfel. La telefon ce v-au spus de la judecatorie?

V-am sfatuit sa-i notificati, sa le cereti dovezile... ati facut asta??...
Eu inteleg ca doreati un raspuns si gratuit si bun, e in regula, dar nici nu ne-ati ajutat, dandu-ne unele detalii... spunandu-ne ce anume chiar faceti din ce v-am sfatuit... Si astunci asta e, noi nu mai avem ce face, cum sa va ajutam... Ca nu avem date si fara ele nu avem ce interpreta sa stim ce si cum...

Trebuia sa le trimiteti o notificare de raspuns, asta as fi fact eu... In primul and mai puteati castiga timp, ca cereati un termen mi lung pentru negociere etc.

psk, oamenii ajung sa plateasca pe motiv ca sunt stresati si nu ca nu au dreptate... Daca a apela la un avocat, si-ar cunoaste drepturile, ar fi alta mancare de peste...
Cu nerusinare se cer si penalitati pentru zile ce n-au trecut inca... Ca sa nu mai amintesc de datorii prescrise...
Veti pierde sigur este o mare minciuna, ea nu se sprijina pe niciun agument...
Avem aici un exemplu de mod in care unele societati de recuperari intimideaza clientii, urland la ei ca vor pierde cu siguranta... unii se lasa intimidati si platesc, sarmanii...

psk, multumim de exemplul de forta si de lipsa de argumente... Mult noroc!
Ultima modificare: Vineri, 7 Noiembrie 2008
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat
axablitz a scris:

avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Vedeti la ce data a devenit scadenta factura.Aceea este data de la care se calculeaza termenul in cazul dvs.
Daca e data sus aratata s-a prescris.

avocat Claudiu Lascoschi

Data scadentei facturii este aceeasi cu data emiterii, adica 30.09.2005. In cererea firmei catre Judecatorie, apare totusi urmatorul paragraf: "Factura constituie contract de vanzare cumparare in forma simplificata, contract care a fost acceptat de catre parat prin aplicarea semnaturii si prin nereturnarea produselor in temren de 30 de zile de la primirea lor (creanta certa si lichida). Potrivit mentiunilor inscrise pe fiecare factura, pretul trebuia achitat in termen de 30 de zile de la data primirii produselor (creanta exigibila)". Asta schimba cu ceva datele problemei?

Prescriptia nu a inceput sa curga de la data facturii, ci de la data la care trebuia achitat pretul.Deci, mai adaugati 30 de zile de la data facturii.

Avlil, daca a facut vreo plata se va intrerupe prescriptia dar eu nu am vazut sa fi facut vreo plata.
Sigur ca ar trebui vazut concret actele dar daca omul nu vrea incerc si eu cum pot presupunand ca informatiile sunt corecte.

Psc, daca a operat prescriptia creditorii nu mai au ce face.Toata treaba este sa fi operat la data respectiva.
Si eu sunt de parere, ca si Avli, ca este foarte greu sa dai un vedict fara sa vezi actele si fara o discutie verbala.

Mai apare si problema ca daca debitul e prea mic nu prea se merita sa platiti o consultanta juridica la un avocat.

avocat Claudiu Lascoschi
Ultima modificare: Vineri, 7 Noiembrie 2008
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Pai vezi ca omul a precizat ceva de-o plata partiala de 2,33 lei. :D Sau nu merita bagata in seama?

Cu alea 30 de zile nu stiu sigur, de unde stii tu ca e la 30 de zile? Ca asa sustin aia, userul sustine ca ea in aceeasi zi, trebuie vazute acte, factura...
Mai depinde si cand a facut acea plata.Trebuie bagata in seama, nu merge altfel.O va baga in seama instanta.
Poate a facut-o in urma cu 3 ani si o luna.;)
Si atunci...e bine pt el.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Bun aziua horia33 horia33 Am avut un credit de consum la o banca din 1.10.2003, in valoare de 3500 Ron, si dupa atita ani EOS KSI m-au sunat azi acasa la ai mei, desi eu nu mai stau cu ... (vezi toată discuția)
Recuperare debit de catre societate recuperari creante dfd dfd Buna ziua, in anul 2005 am contractat un credit pt care s-au platit 10 rate. nu am mai avut loc de munca si m-am imbolnavit si nu am mai putut plati. cei de la ... (vezi toată discuția)
Nelamurire- prescriptie ContSters98165 ContSters98165 buna ziua. in 2003 am facut un imprumut la banca pe numele meu insa banii i-a folosit prietenul meu. A platit o parte din ei pana la inceputul lui 2004 si ... (vezi toată discuția)