M-au contactat recent cei de la [SOCIETATE RECUPERARE] in legatura cu un debit pe care il am la [FURNIZOR] din anul 2000. Debitul principal este de 134,84 RON, penalizarile sunt de 337,05RON, iar taxa de reziliere este de 1029,89 RON. :(
Din cate stiu, dupa trei ani se prescriu datoriile. ma insel?
Daca initiaza procedura judecatoreasca impotriva mea au sanse de castig?
Din 2000 nu am mai primit nimic de la [FURNIZOR].
Ce ma sfatuiti sa fac?
Buna ziua . Ma si eu o problema cu eos ksi romania am luat un credit de nevoi personale in valuare de 5000 lei in anul 2003 in anul 2004 am avut o neintelegere cu sotia si am divortat. Ne-am inteles ca ea sa achite 1500 lei iar eu restul eu am achitat partea mea si a mai ramas de achitat cei 1500 lei am vb cu ea si mia confirmat ca achita diferenta ramasa dar nu a achitat nimic in 2006 am inteles ca ar fi achitat bcr asigurari diferenta de vreo 1500 lei in anul 2008 prin aprilie mia venit la servici poprire pe statul de plata (150 lei reprezentnd datorie catre bcr asigurari)pe suma totala de 1800 lei . In urma cu vreo 2luni mia venit o somatie de plata de 2400 lei emisa de eos ksi romania am sunat la ei si mi-a spus ca aceasta suma reprezinta dosare de daune pe care trebuie sa le platesc , daca nu platesc vine cu executorul silit si ma executa mam speria si am achitat 100 lei .intrebarea este de ce trebuie sa platesc cei 2400 lei cand mie mi se trage din salariu datoria catre bcr asigurari? Va multumesc
:rtfm: Va rog nu mai redactati mesajele astfel incat sa fie greu de citit (cu litere de tipar, fara spatii si aliniate). Asta pentru a fi parcurs usor de cat mai multi useri, asa incat sa va raspunda cat mai multi.
Va multumesc pentru intelegere.
1. Cu sotia aveti vreo intelegere scrisa in sensul ca ea se obliga sa plateasca acea suma din credit?
2. Nu prea am inteles in rest, nu trebuia sa platiti pana nu vedeati ceva scris de la ei. Ar trebui sa mergeti la un avocat care sa-i notifice pe cei de la EOS si sa obtina actele in baza carora vi se cere datoria. Apoi abia stiti daca trebuie platit sau nu...
Vorbiti si cu cei de la BCR, de unde ati luat creditul, intrebati de ce au dat debitul dv. catre doua firme. Vorbiti vine vorba, tot in scris adica.
Buna ziua!
Inainte de toate primiti felicitarile mele pt. informatiile pe care le oferiti si mai presus de asta felicitari ca tineti cont si de moralitate in pledoariile dvs.Nu cred ca suntem borfasi,pot baga mana in foc ca peste 80% din victime chiar au o problema din pricina careia nu au putut fi la zi cu datoriile...Magaria vine din partea lor atunci cand expoateaza la maxim aceste slabiciuni...
Am urmatoarea poveste (voi fi cat se poate de sincer, sper sa nu ajung acolo unde va fi nevoie sa mint cumva) si v-as ruga daca se poate sa im dati un sfat:
Am incheiat prin august 2007 un abonament Cosmote pe o perioada de 2 ani.Am achitat timp de 6,7 luni facturile dupa care acest abonament a devenit inutil,nu l-am mai folosit,mi-a fost blocata cartela (dupa vreo luna de la efectuare ultimei plati).Ultima factura pe cara am primit-o insuma datoriile pe 3 luni (perioada in care eu nu am mai folosit servicii;e lor) in valoare de 100RON.Am luat si un telefon subventionat o data cu abonamentul, am lasat lucrurile balta...Acum cateva luni, nu imi amintesc exact cand ,am primit un fel de instiintare prin care mi se spunea ca respectivul contract a fost reziliat (inainte de termen deci) iar despre restante de plata nu se vorbea nimic concret (ex: "aveti de plata ...").De atunci nu am mai primit nicio factura sau altceva.Problema este ca azi am primit prin posta un fel de carte postala pe care scria:
"Expeditor: EOS KSI Romania...Va rugam sunati de urgenta la numarul..."Nu se mentioneaza nicio suma ori altceva legat de Cosmote.Sunt sigur ca au legatura cu ei intrucat nu am alte restante de plata...Repede pe Google si iata-ma aici.
Problema sta in felul urmator:nu vreau sa fac scandal cu nimeni,si nici procese nu imi doresc,vreau sa imi platesc datoriile fata de Cosmote si sper sa nu fiu jupuit de piele de cei de la EOS,adica vreau sa scap cat mai ieftin cu putinta.E o mare magarie,am semnat un contract pe care nici nu l-am citit(cati stau sa citeasca un contract stufos ca un DEX si daca il citesc,cat inteleg din el,cate subintelesuri sunt si cate portite pentru orice),mi-au zis:"semneaza aici"...Am mers pe incredere am considerat ca omenia este pe primul loc;m-am gandit ca daca este ceva important ce ar trebui sa stiu as fi fost atentionat...m-am inselat.
Imi recunosc partea de vina in povestea asta sunt dispus sa imi platesc greselile dar vreau sa pletesc doar greselile si nu comisioanele altora.Ce imi recomandati in acest sens?
Eu m-am gandit sa merg intr-o reprezentanta Cosmote sa stau de vorba cu cineva mai mare de pe acolo si sa vad cum o pot da la capat,eventual daca imi pot reactiva abonamentul (perioada contractuala nu a expirat dar din acea instiintare rezulta ca a fost reziliat de ei) eventual sunt dispus sa achit garantii in acest sens pe langa suma datorata...
V-as ruga,prin amabilitatea dumneavoastra sa imi dati un sfat,o indrumare...
Va multumesc si tot respectul!
Costel.
salut vreau si eu un sfat .Tata achizitionat o masina de spalat in rate cu credit de la cetlem (sau cam asa se numeste)
si ulterior find un bun platnic a mai primit o oferta de un card de credit care a aceptato si la si folosit ,la card i sa facut o polita de asgurare dar la masina de spalat spun ca nu a avut polita de asigurare si intre timp a decedat eu a fost la birou unde achita ratele am explicat situatia am trimis copile de pe certificat de deces si o copie la fisa medicala de la medicu de familie care m-iau fost solicitate de firma de asigurari ulterior am mai primit facturi de plata in continuare timp de vreo juma de an (mentionez ca a decedat in 5 octombrie 2007 ) dupa care nu am mai primit nimic pina acum citeva luni cind am primit un plic de la firma de asigurare ( cardif ) ca nu sa aprobat asigurarea pe motiv ca era bolnav in momentu cind sa facut polita de asigurare.
Da sin momentu cind sa luat creditu era bolnav el avind un handicap din anul 1990 si la aprobarea creditului la masina de spalat a beneficiat de o facilitate datorita acestui handicap deci cei de la banca stiau ca sa anexat o copie la dosar de persoana cu handicap gradi 1 (facilitatea este SCUTIT ART.141 (2) C)1 LG.571/2003) ulterior sa inbolnavit de ciroza si in urma acestei boli a decedat .Acum citeva zile am primit un telefon pe numaru lui de la o firma de recuperare EOS KSI România si ma informat ca trebuie platita datoria lui de catre mine si frati mei daca nu ma da in judecata si am sa platesc mai mult
Este normal sa se intimple asa ceva ca eu nu am beneficiat de nimic masina de spalat a luato o sora care nu sunt in relati bune si nu stiu nimic de ia . VA MULTUMESC
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Noiembrie 2008 yor, utilizator
Am si eu o mare problema. In luna iunie 2003 am aveam acumulata o datorie de 1.300 ron fata de Orange. La timpul respectiv, eram plecat din tara si datoria aceasta a fost facuta de o alta persoana. Dupa 2 ani si jumatate am fost contactat de EOS pentru a le plati suma de 12.800 ron. In luna august 2006 le- am platit suma de 1.300 ron care reprezenta debitul principal, urmand sa platesc ulterior jumatate din suma penalitatilor, ceea ce nu am putut face. Un an de zile nu am mai fost contactat apoi urmatorul an am primit telefoane si instiintari de plata pentru a plati suma de 1.300 ron DEBITUL PRINCIPAL. Initial mi se spune ca nu mai am de platit penalitati iar pe faptul ca nu le platesc imi vin mesaje in care mi se spune ca am de platit penalitati. Va rog sa imi spuneti ce pot sa fac in coninuare si care sunt solutiile pentru a rezolva acesta problema. Va multumesc mult.
Bun aziua
horia33
Am avut un credit de consum la o banca din 1.10.2003, in valoare de 3500 Ron, si dupa atita ani EOS KSI m-au sunat azi acasa la ai mei, desi eu nu mai stau cu ... (vezi toată discuția)