avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Probleme cu societatea de recuperare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Probleme cu societatea de recuperare

M-au contactat recent cei de la [SOCIETATE RECUPERARE] in legatura cu un debit pe care il am la [FURNIZOR] din anul 2000. Debitul principal este de 134,84 RON, penalizarile sunt de 337,05RON, iar taxa de reziliere este de 1029,89 RON. :(
Din cate stiu, dupa trei ani se prescriu datoriile. ma insel?
Daca initiaza procedura judecatoreasca impotriva mea au sanse de castig?
Din 2000 nu am mai primit nimic de la [FURNIZOR].
Ce ma sfatuiti sa fac?
Ultima modificare: Joi, 17 Martie 2011
ContSters20980, utilizator
cristalina a scris:

Da domnu av Lascoschi,am citit ce a scris av. Adavid,dar se pare ca nimeni nu stie care sunt procedurile acestei firme,care sunt criteriile de care tin cont in momentul in care iau o decizie.Acum o luna m-a contactat o doamna si am stabilit suma de 300ron.Ulterior am sunat-o pt confirmarea platii.Mi s-a spus ca nu se mai ocupa acea doamna de caz.Mi-a facut legatura cu un alt recuperator(avocat probabil) care mi-a spus ca daca nu platesc in termen de3 zile(era vineri)toata suma ...executarea silita:">la o saptamana si-a schimbat parerea.Nu va mai cer niciun raspuns.O sa va tin la curent cu ce se va intampla:).
Va multumesc!

Din punct de vedere legal nu exista nicio problema.Nu veti putea dovedi intelegerea cu ei.
Au dreptul de a proceda asa din moment ce nu aveti nicio intelegere scrisa.
Trebuia sa faceti un contract cu ei.

avocat Claudiu Lascoschi
Si cei daca e prescris? Care e ideea ne invatam cu toti sa nu mai platim si gata asteptam sa se prescrie datoria ce fain pt noi romanii cu asta ne putem mandrii sigur!!!
salut vreau si eu un sfat .Tata achizitionat o masina de spalat in rate cu credit de la cetlem (sau cam asa se numeste)
si ulterior find un bun platnic a mai primit o oferta de un card de credit care a aceptato si la si folosit ,la card i sa facut o polita de asgurare dar la masina de spalat spun ca nu a avut polita de asigurare si intre timp a decedat eu a fost la birou unde achita ratele am explicat situatia am trimis copile de pe certificat de deces si o copie la fisa medicala de la medicu de familie care m-iau fost solicitate de firma de asigurari ulterior am mai primit facturi de plata in continuare timp de vreo juma de an (mentionez ca a decedat in 5 octombrie 2007 ) dupa care nu am mai primit nimic pina acum citeva luni cind am primit un plic de la firma de asigurare ( cardif ) ca nu sa aprobat asigurarea pe motiv ca era bolnav in momentu cind sa facut polita de asigurare.
Da sin momentu cind sa luat creditu era bolnav el avind un handicap din anul 1990 si la aprobarea creditului la masina de spalat a beneficiat de o facilitate datorita acestui handicap deci cei de la banca stiau ca sa anexat o copie la dosar de persoana cu handicap gradi 1 (facilitatea este SCUTIT ART.141 (2) C)1 LG.571/2003) ulterior sa inbolnavit de ciroza si in urma acestei boli a decedat .Acum citeva zile am primit un telefon pe numaru lui de la o firma de recuperare EOS KSI România si ma informat ca trebuie platita datoria lui de catre mine si frati mei daca nu ma da in judecata si am sa platesc mai mult

Este normal sa se intimple asa ceva ca eu nu am beneficiat de nimic masina de spalat a luato o sora care nu sunt in relati bune si nu stiu nimic de ia . VA MULTUMESC
Sanda, ne putem mandri cu multe lucruri, inclusiv ca nu suntem mai tampiti ca occidentalii si nu achitam debite prescrise. Ca nu suntem mai prosti ca ei.
Astfel, daca un creditor a stat cu mainile in san 3, respectiv 5 ani, sanatate si drum bun! Ca daca el nu a actionat in favoarea sa, trebuie sa fiu cel putintel deraiat de la normal sa vin eu, debitor, si sa spun: mai pardon, scuze, ia luati banutii astia, ca tocmai nu aveam ce face cu ei, ca de-aia am debite restante, ca ma dau banii afara din casa!
Este bine sa fim diligenti, insa asta cere legea tuturor, nu numai debitorilor...
Tu spui ca e legal sa existe prescriptia creantelor dar nu e moral sa... ne folosim de acest drept? Ca nu sunta chiar logic, nu?
In toate tarile exista institutia prescriptiei si, daca vrem sa ne facem occidentali, atunci e normal sa ne folosim de orice mijloc legal care sa ne micsoreze un debit: eliminare si negociere penalitati, protectia consumatorului, deduceri fiscale, prescriptie etc. Caci sunt multe mijloace de micsorare a debitelor, nu numai prescriptia...

Yor, probabil veti ajunge in instanta. Daca puteti dovedi ca ei aveau date din care sa reiasa ca tatal dv. suferea de acele boli si daca nu reiese de nicaieri ca tatal dv. era bolnav de boala care a si dus la deces dar a omis sa declare... atunci cam aveti castig de cauza.
Dar, pentru asta, contractul acela trebuie studiat etc. Ca de-aia ati mai scris o data si nu vi s-a raspuns, ca erau prea putine date sa dam o solutie viabila.
In rest, nu conteaza ca sora a luat masina, toti mostenitorii trebuie sa achite debitele mostenirii in masura in care sunt si mostenitori, chiar peste valoarea mostenirii, daca nu au acceptat sub beneficiu de inventar.
Deci: ori platiti ori mergeti la un avocat. POate negociati cu asigurarile, sa nu mai ajungeti in instanta, cine stie. Succes!
Avlil, legea ii protejeaza pe toti in mod egal.
Nimeni nu este mai tampit ca altul ca se afla in circumstante de fapt diferite.
Dreptul de a-si angaja avocat e mult mai des folosit in occident decat in Romania.
Eu nu cred ca cei care consulta avocati sunt tampiti.

Alte discuții în legătură

Bun aziua horia33 horia33 Am avut un credit de consum la o banca din 1.10.2003, in valoare de 3500 Ron, si dupa atita ani EOS KSI m-au sunat azi acasa la ai mei, desi eu nu mai stau cu ... (vezi toată discuția)
Recuperare debit de catre societate recuperari creante dfd dfd Buna ziua, in anul 2005 am contractat un credit pt care s-au platit 10 rate. nu am mai avut loc de munca si m-am imbolnavit si nu am mai putut plati. cei de la ... (vezi toată discuția)
Nelamurire- prescriptie ContSters98165 ContSters98165 buna ziua. in 2003 am facut un imprumut la banca pe numele meu insa banii i-a folosit prietenul meu. A platit o parte din ei pana la inceputul lui 2004 si ... (vezi toată discuția)