M-au contactat recent cei de la [SOCIETATE RECUPERARE] in legatura cu un debit pe care il am la [FURNIZOR] din anul 2000. Debitul principal este de 134,84 RON, penalizarile sunt de 337,05RON, iar taxa de reziliere este de 1029,89 RON. :(
Din cate stiu, dupa trei ani se prescriu datoriile. ma insel?
Daca initiaza procedura judecatoreasca impotriva mea au sanse de castig?
Din 2000 nu am mai primit nimic de la [FURNIZOR].
Ce ma sfatuiti sa fac?
=D>Ptr toti cei care sunte ti sunati de cei de la EOS ,daca au trecut 3 ani de la ultima plata nu au ce sa va mai faca sau prescris asa ca nu i mai bagati in seama .Daca va ameninta cu instanta , sa o faca e doar ca sa va sperie nu mai au ce sa recupereze si de aceea o spun .Va spun din sursa sigura .
Ei, iacata ca nu e o chestiune absoluta... ca sunt solutii si modalitati practice de intrerupere a prescriptiei... :D Recunoasterea debitului, inceput de executare sau actiune in instanta... Practic solutiile fiind mai multe.
Legea reglementeaza in mod expres cauzele de intrerupere si atata timp cat creditorii nu produc dovezi concrete in fata instantelor actiunile lor sunt sortite esecului.
Lipsa de cultura juridica face oamenii sa achite debite prescrise si nu este nimeni de vina ca debitorii achita datorii care sunt prescrise.
Creanta celor de la EOS KSI este prescrisa, insa sub nici o forma nu trebuie sa faceti vreo recunoastere de datorie (sa semnati acte prin care vi se cere sa fiti de acord cu suma, etc) pentru ca acest lucru ar intrerupe cursul prescriptiei si ar curge o alta din acel moment.
In cazul in care introduc actiune in instanta, este suficient doar sa invocati prescriptia dreptului la actiune si nimic mai mult.
Apartamentul nu este sub nici un risc, intrucat nu s-a constituit la semnarea contractului nicio garantie reala.
Buna ziua.
Vin si eu cu o problema legata tot de EOS... Nu inteleg exact termenul de prescriptie, si sper sa ma puteti ajuta. Este vorba de un credit facut la BCR in decembrie 2004 pe o perioada de 5 ani, deci pana in decembrie 2009. Au fost platite ratele doar pana in aprilie 2005. Termenul de prescriptie este de 3 ani incepanad cu aprilie 2005 cand a fost efectuata ultima plata, sau 3 ani din decembrie 2009 cand ar fi ultima rata de platit?
Multumesc.
Bun aziua
horia33
Am avut un credit de consum la o banca din 1.10.2003, in valoare de 3500 Ron, si dupa atita ani EOS KSI m-au sunat azi acasa la ai mei, desi eu nu mai stau cu ... (vezi toată discuția)