avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Probleme cu societatea de recuperare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Probleme cu societatea de recuperare

M-au contactat recent cei de la [SOCIETATE RECUPERARE] in legatura cu un debit pe care il am la [FURNIZOR] din anul 2000. Debitul principal este de 134,84 RON, penalizarile sunt de 337,05RON, iar taxa de reziliere este de 1029,89 RON. :(
Din cate stiu, dupa trei ani se prescriu datoriile. ma insel?
Daca initiaza procedura judecatoreasca impotriva mea au sanse de castig?
Din 2000 nu am mai primit nimic de la [FURNIZOR].
Ce ma sfatuiti sa fac?
Ultima modificare: Joi, 17 Martie 2011
ContSters20980, utilizator
salut! se pare ca oamenii vor sa fuga de propriile datorii UNDE ESTE STIMA DE SINE? UNDE NE E RESPECTUL FARA DE NOI SI DE SEMNATURA NOASTRA???? AM PIERDUT-O PE DRUM HAIDETI SA FIM SERIOSI VAD CA NE CAM INVATAM CUM SA FIM MAI DUPA LUAT CEEA CE E AL ALTORA....
Buna ziua domnule/doamna frustrat/a Elyy

intuitia imi spune ca esti angajat EOS a carui salariu creste daca reusesti sa intimidezi lunar suficienti fraieri sa plateasca datorii de mult prescrise. Daca ma insel...in legatura cu apartenenta ta la acesta organizatie de tzepari...scuze. Frustrarea evident iti ramane.

Spui ...''CU SIGURANTA CREDITORII INITIALI AU TRIMIS SOMATII DE PLATA ''...ei bine nu mai fi atat de sigur. Nu au trimis la toata lumea!!!! Insa nu asta este problema ci impertinenta si tupeul celor de la Eos care se folosesc de naivitatea unora. Cum iti explici ca dupa 8 ani au tupeul sa ceara o datorie in conditiile in care la creditorul initial ea nu mai apare??? cum explici agresiunea cu care trimit sms-uri stupide de genul...sunati de urgenta, fluturasi si alte magarii de genul asta? ai dreptate...FURTUL SI MINCIUNA LA PUTERE din partea celor de la EOS. Da furt...in septembrie primesc un sms prin care sunt informata ca in 2 zile am de plati 150 ron iar azi ca in 2 zile trebuie sa platesc urgent 570 ron! Asta cum se numeste? NU RECUNOSC NICI O DATORIE!

As vrea sa stiu ce pot face, pe langa o plangere la OPC sa pun capat agresiunii acestor indivizi.

:oops: Va rog nu jigniti, cititi in acest sens Regulamentul de postare. Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 5 Ianuarie 2009
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat
Cum procedez?

Am pecat prin demisie de la angajatorul la care mi se facuse card de salariu pe care am facut o descoperire .
Mi s-a facut ichidarea, am plecat cu tot ce trebuia in regula.
Nu mi s-a blocat plecarea/lichidarea din cauza descoperirii inca neachitata. Nimic.
Am continuat sa platesc sume egale sau mai mari decat ratele care mi se trageau din cont llunar.
Pete 10 luni aflu la banca RB ca de fapt eu sunt dator vandut si ca dosarul s-a trimis la eosksi.
Explicatia: contul ala de card s-a transformat in unul aferent unui credit de alta natura. Fara sa mi se dea o instiintare ca a fost asa si cu noua suma de plata care crescuse. Evident. Adica mi se limitase numarul de rate la 5, iar suma a crescut de la 150 ron/luna la 300.
Normal ca n-am fost instiintat, cred eu, deoarece eu nu am contract cu banca pe cardul ala. Ci angajatorul.
Dar banca ma someaza pe mine.
Pai cum vine asta?
Ma lasi sa cad in greseala fara sa ma anunti?

Am solicitat o comunicare a soldului final pentru a achita datoria. Dar mi se pare ca ma grabesc, iar drepturile mele se estompeaza prin natura calitatii mele de dator.
Partea cea mai proasta este ca toata tarasenia asta m-a bagat in biroul de credite. Si nu-mi apartine greseala.
De buna credinta am tot platit, dar nu suma noua pe care o pretindea noua formula de credit neanuntata.
Cine ma scoate de la brc?
Am impresia ca traiesc intr-o mare hotie. MARE !
Pentru o suma pentru care nu inteleg de ce nu se ia legatura cu clientul. Nu e vorba de mii de euro. Deci pana si efortul recuperatorilor mi se pare hilar . In loc ca banca sa dea un telefon si sa ma cheme sa-mi spuna...
Cata mizerie!!!

Multumec anticipat pentru sugestii.
Buna ziua!
Am mai scris despre problemele mele cu bancile, acum va cer un sfat in legatura cu EOS: am debite neachitate la 3 banci, sumele sunt destul de mari, dosarele sunt destul de inaintate (dupa cum spun cei de la EOS). Eu fac tot posibilul sa platesc insa as vrea sa ajung la o intelegere cu ei in sensul ca daca toate cele 3 banci le-au cedat lor creditele, oare nu pot sa platesc o rata unica (de ex. 500 EUR) pt. toate? si imi spun ca neaparat cu luna ianuarie 2009, credeti ca pot sa mai negociez cu ei ca macar sa incep cu februarie? Si mai e ceva: oare ei cum procedeaza? Mi-au spus ca la BCR creditul restant este de 43000. Dar daca este asta(eu sa-l iau de bun?) are deja dobanda inclusa in el, ei mai calculeaza alta dobanda?Unde pot sa aflu valoarea exacta a creditului restant? Banca nu imi mai da nici o informatie.
Va multumesc!
PS. Si cu EOS stabilesc totul prin tel.,au zis ca o sa-mi trimita prin fax un contract in caz ca ajungem la o intelegere, si asa nu am posib. sa ajung la Bucuresti, dar e corect asa?
Buna ziua,
As dori si eu o lamurire in urmatorul caz: o persoana contracteaza un credit de la BRD ( in anul 2007 ) , iar in iulie 2008 a plecta definitiv in America. De la data plecarii nu a mai platit ratele la credit. Acum cateva zile ( 4 ) a primit o instiintare de la EOS pe adresa din Romania cu creditul care il are restant si dobanda si i se specifica in termen de 5 zile sa ramburseze datoria. Ce i se poate intampla persoanei respective daca nu achita datoria? Mentionez ca locuinta din Romania au vandut-o inainte de plecare. Pot sa puna sechestru pe ceva sau sa execute? ce? daca in Romania nu mai au proprietati? Perioada pe care era contractat creditul este de 7 ani. Ce sfat imi dati in acest caz?
Va multumesc. Astept raspuns

Alte discuții în legătură

Bun aziua horia33 horia33 Am avut un credit de consum la o banca din 1.10.2003, in valoare de 3500 Ron, si dupa atita ani EOS KSI m-au sunat azi acasa la ai mei, desi eu nu mai stau cu ... (vezi toată discuția)
Recuperare debit de catre societate recuperari creante dfd dfd Buna ziua, in anul 2005 am contractat un credit pt care s-au platit 10 rate. nu am mai avut loc de munca si m-am imbolnavit si nu am mai putut plati. cei de la ... (vezi toată discuția)
Nelamurire- prescriptie ContSters98165 ContSters98165 buna ziua. in 2003 am facut un imprumut la banca pe numele meu insa banii i-a folosit prietenul meu. A platit o parte din ei pana la inceputul lui 2004 si ... (vezi toată discuția)