avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Probleme cu societatea de recuperare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Probleme cu societatea de recuperare

M-au contactat recent cei de la [SOCIETATE RECUPERARE] in legatura cu un debit pe care il am la [FURNIZOR] din anul 2000. Debitul principal este de 134,84 RON, penalizarile sunt de 337,05RON, iar taxa de reziliere este de 1029,89 RON. :(
Din cate stiu, dupa trei ani se prescriu datoriile. ma insel?
Daca initiaza procedura judecatoreasca impotriva mea au sanse de castig?
Din 2000 nu am mai primit nimic de la [FURNIZOR].
Ce ma sfatuiti sa fac?
Ultima modificare: Joi, 17 Martie 2011
ContSters20980, utilizator
Cu tot respectul Iulia, dar sa nu uitam ca pt recuperarea debitului, primul act al exec.este de a identifica bunurile imobile si ulterior cele mobile. Deci chiar daca casa nu a facut parte dintr-un contract de garantie, ia poate fi un bun din care se vor stinge creantele.
Julia, recunoasterea intrerupe cursul prescriptiei ai spus si sunt de acord.
Ok, dar daca eu fac o recunoastere dupa prescrierea creantei, aica, mai concret, dupa ce nu mai curge nicio prescriptie oentru ca a curs deja toata, ce curs mai intrerupe? Cursul care nu curge?
Recuoasterea nu trebuie facuta in interiorul termenului de prescriptie ca sa aiba ce intrerupe, nu asa, dupa... Dupa... sanatate si drum bun! Pot sa-i spun creditorului ca am avut o datorie, e drept, dar s-a prescris... :D Pot sa-i si scriu despre asta si tot asa...
Nu mai conteaza nicio recunoastere...

Maryd, termenul curge pentru fiecare rata datorata de la momentul scadentei ei daca nu ati facut acte de intrerupere si/sau suspendare a prescriptiei si nu au facut nici ei.
Nu curge de la ultima plata decat daca ultima plata e facuta pentru achitarea partiala a unei rata si curge de atunci numai pentru rata respectiva.

Liviu v, va rog nu mai redactati mesaje consecutive, editati-l pe cel anterior daca aveti ceva de adaugat. Multumesc.
Buna seara!
Am si eu o problema; va scriu in speranta ca poate ma lamureste cineva cum scap de ea.
Cu 4 ani in urma m-am inscris drept reprezentant al unei firme ce comercializa cosmetice. Faberlic e numele ei. Am semnat un contract (nu-mi mai aduc aminte ce continea) si am plasat o singura comanda. Asta inseamna ca am comandat de la ei niste produse cosmetice pe care le-am platit in termen de 15 zile (asa cum era stipulat in contract). Nu a mers treaba, asa ca m-am retras. Am rupt orice legatura cu firma, insa am aflat mai tarziu ca in cursul anului urmator coordonatorul a plasat mai multe comenzi in numele meu. Ultima, (din iulie 2005) nu a fost platita. Nenea asta a dat o teapa de vreo 80 milioane firmei atunci... dupa care a disparut din tara. Apoi, din dorinta de a recupera pagubele provocate de domnul mai sus mentionat Faberlicul a inceput sa trimita reprezentantilor scrisori cu somatii de plata; pentru comenzile plasate de acelasi domn mai sus mentionat. Incerc sa scurtez povestea. In octombrie am primit o alta hartie, de data aceasta de la o firma de colectare a datoriilor. Continutul este urmatorul:
"Domnule Presedinte al Judecatoriei Sectorului 3 Bucuresti,
Subscrisa Global Colection Agency Srl - societate specializata in recuperarea debitelor - mandatar al Faberlic SRL, inainteaza prezenta:
CERERE DE CHEMARE IN JUDECATA*
a paratului (eu) pentru obligarea acestuia la plata catre Faberlic SRL a sumei de 343.07 lei formata din 268.13 lei (pretul produselor achizitionate) si 74.94 lei (dobanda legala pentru intarzierea achitarii integrale a pretului), precum si la plata cheltuielilor de judecata in valoare de 988.30 lei. [...]
Pentru stoparea prezentei actiuni, somam paratul capana la 10.11.08, sa achite datoria totala de 343.07 lei, in contul Faberlic SRL... cu precizarea codului nr 5525 in documentul de plata, evitand astfel obligarea sa la plata cheltuielilor de judecata in cuantum de 988.30 lei. In acest scop, solicitam instantei de judecata ca citatiile sa fie emise doar la 10.11.08, data pana la care, daca paratul va achita suma de 343.07 lei, vom renunta la prezenta cerere.
* Prezenta cerere de chemare in judecata priveste doar situatia financiara a facturii nr 46106."
Daca ati avut rabdare sa cititi, poate ma lamuriti si pe mine ce imi pot face astia... sau ce le pot face eu sa ma lase in pace. Ma gandeam la un moment dat chiar sa adun un grup mai mare de fosti reprezentanti ca mine
(pe nedrept acuzati de ce n-am facut), si sa ii dam in judecata.
Aaaa... inainte sa inchei, vreau sa mai spun ca am sunat atat la Faberlic, cat si la agentia de colectare sa ii rog sa compare semnaturile de pe prima comanda si contract, cu cele de pe urmatoarele comenzi si mai ales cu cea de pe ultima - cea neachitata. La Faberlic mi s-a spus ca ei nu ai au ce face din moment ce au predat actele agentiei... la agentie mi-au spus ca nu e treaba lor sa compare semnaturi si ca ne vedem in instanta.
Inchei aici cu mari sperante ca ma lamureste cineva ce am de facut mai departe.

La 10.11 inteleg care era situatia, dar azi?
S-a mai intamplat ceva, ati fost citat, aveti dosar pe rol, a fost vreun termen etc.?
Aveti 2 posibilitati: sa o luati in serios, angajati un avocat, ii notificati la randul dv., mergeti in instanta daca e cazul sau ii ... ignorati, dv. decideti.
Pare prescrisa datoria oricum, dar cine stie...
IN toate cazurile, comunicarile telefonice nu au mare valoare, co ntactati-i in scris sa le explicati cu semnaturile etc.
Nu m-au mai deranjat de atunci. Nu am primit nici o citatie, nici o chemare, nimic. Presupun ca daca mi se intenta un proces, as fi aflat si eu, nu? Nu-mi sunt deloc familiare tribunalele, asa ca nu sunt sigura de nimic...
Ultima modificare: Joi, 18 Decembrie 2008
h_3l3na, utilizator

Alte discuții în legătură

Bun aziua horia33 horia33 Am avut un credit de consum la o banca din 1.10.2003, in valoare de 3500 Ron, si dupa atita ani EOS KSI m-au sunat azi acasa la ai mei, desi eu nu mai stau cu ... (vezi toată discuția)
Recuperare debit de catre societate recuperari creante dfd dfd Buna ziua, in anul 2005 am contractat un credit pt care s-au platit 10 rate. nu am mai avut loc de munca si m-am imbolnavit si nu am mai putut plati. cei de la ... (vezi toată discuția)
Nelamurire- prescriptie ContSters98165 ContSters98165 buna ziua. in 2003 am facut un imprumut la banca pe numele meu insa banii i-a folosit prietenul meu. A platit o parte din ei pana la inceputul lui 2004 si ... (vezi toată discuția)