avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Probleme cu societatea de recuperare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Probleme cu societatea de recuperare

M-au contactat recent cei de la [SOCIETATE RECUPERARE] in legatura cu un debit pe care il am la [FURNIZOR] din anul 2000. Debitul principal este de 134,84 RON, penalizarile sunt de 337,05RON, iar taxa de reziliere este de 1029,89 RON. :(
Din cate stiu, dupa trei ani se prescriu datoriile. ma insel?
Daca initiaza procedura judecatoreasca impotriva mea au sanse de castig?
Din 2000 nu am mai primit nimic de la [FURNIZOR].
Ce ma sfatuiti sa fac?
Ultima modificare: Joi, 17 Martie 2011
ContSters20980, utilizator
IN nici un caz nu veti fi inchis pt datoria dvs. Acest lucru nu este prevazut de lege,in schimb daca pierdeti procesul este adevarat ca o sa platiti cheltuielile de judecata inclusiv debitul dvs.catre orange care este in prezent cedat catre cei de la EOS. In cazul in care datoria dvs este mai veche de 3 ani ,aceasta s-a prescris si s-a pierdut dreptul celor de la EOS de a va actiona in instanta.Daca datoria dvs este neprescrisa atunci sfatul meu este sa discutati cu cei de la EOS,sa esalonati suma datorata si sa o achitati in rate(in cazul in care nu aveti posibilitatea sa o achitati integral),astfel nu o sa mai platiti si cheltuielile care le implica un proces. Multa bafta
Ultima modificare: Duminică, 25 Ianuarie 2009
cristalina, utilizator
bogdi_mry a scris:

Dak cei de la eos ma dau in judecata in legatura cu o datorie la orange...mi s-a spus ca voi suporta toate cheltuielile judecatoresti... daca pierd procesu... in cazu in care nu achit nimik.... din ce mi se va cere risc sa fiu inchis....mentionez cei de la orange nu m-au deranjat deloc pana acuma de mult timp.... vreau un sfat va rog mult de tot

In cazul dvs termenul de prescriptie de 3 ani poate opera.
Doar sa nu fi fost intrerupt termenul de prescriptie.
Daca ati facut o plata termenul este intrerupt si va curge un alt termen de 3 ani.

avocat Claudiu Lascoschi
Buna Ziua,

1. Pentru cei care au o datorie la o firma/banca etc. trebuie sa o achite . Daca este necesar trebuie sa plateasca si penalizari conform contractului pe care il au cu acea firma/bacna.
2.Daca a trecut termenul legal de ( 3 ani daca nu ma insel ) si acea firma / banca etc nu a venit sa ceara suma care li se cuvine. NU mai trebuie sa le achitati NIMIC. De ce NU? Simplu : Exista o lege si ea trebuie respectata...
Si aici domnii avocati ar trebuii sa intervina si sa spuna exact cum se numeste legea prescrierii in astfel de cazuri.Gen legea 72 din 1956..
Ideea din spatele legii este ca ai timp 3 ani sa ceri banii care ti se cuvin ...nu ai facut asta in termenul de 3 ani inseamna ca ai renuntat la acei bani. Simplu!
3.Firme gen EOS KSI se bazeaza pe lipsa de cunostinte legale ale populatiei si incearca sa te intimideze sa platesti macar 1 ban in contul acelei datorii care legal s-au prescris , ca sa se reseteze termenul de 3 ani .
Normal ca cei de la EOS KSI nu te vor suna la telefon sa zica : "- Buna ziua , stiti ca aveati o datorie la furnizorul X sau banca Y din anul Z care legal sa prescris si nu sunteti obligat sa mai platiti nimic , dar poate va deranjeaza sa o aveti pe constiinta si doriti sa o achitati ?"

O fi imoral , urat sau cum doriti sa spuneti dar este LEGAL sa nu achitati datoriile pe care le aveti odata ce ele sau prescris.
Dar nici nu este moral, frumos sa vina o firma sa ceara o datorie inexistenta conform LEGII.

P.S. nu sunt avocat si nu stiu exact care este termenul de prescriere in acest caz.
E o idee buna.:)

DECRET nr 167 /1958 privitor la prescriptia extinctiva.
Poate ca asa intrebarile vor fi mai putine.

avocat Claudiu Lascoschi

Cu privire la acest decret, articolul 12 spune asa: "ART. 12
In cazul cind un debitor este obligat la prestatiuni succesive, dreptul la actiune cu privire la fiecare din aceste prestatiuni se stinge printr-o prescriptie deosebita.". As vrea sa stiu si eu, daca se poate, ce inseamna "prescriptie deosebita" ca nu am reusit sa gasesc o definire a acestui termen. Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 26 Ianuarie 2009
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat

Alte discuții în legătură

Bun aziua horia33 horia33 Am avut un credit de consum la o banca din 1.10.2003, in valoare de 3500 Ron, si dupa atita ani EOS KSI m-au sunat azi acasa la ai mei, desi eu nu mai stau cu ... (vezi toată discuția)
Recuperare debit de catre societate recuperari creante dfd dfd Buna ziua, in anul 2005 am contractat un credit pt care s-au platit 10 rate. nu am mai avut loc de munca si m-am imbolnavit si nu am mai putut plati. cei de la ... (vezi toată discuția)
Nelamurire- prescriptie ContSters98165 ContSters98165 buna ziua. in 2003 am facut un imprumut la banca pe numele meu insa banii i-a folosit prietenul meu. A platit o parte din ei pana la inceputul lui 2004 si ... (vezi toată discuția)