M-au contactat recent cei de la [SOCIETATE RECUPERARE] in legatura cu un debit pe care il am la [FURNIZOR] din anul 2000. Debitul principal este de 134,84 RON, penalizarile sunt de 337,05RON, iar taxa de reziliere este de 1029,89 RON. :(
Din cate stiu, dupa trei ani se prescriu datoriile. ma insel?
Daca initiaza procedura judecatoreasca impotriva mea au sanse de castig?
Din 2000 nu am mai primit nimic de la [FURNIZOR].
Ce ma sfatuiti sa fac?
oamenilor, m-am tot uitat pe sectiunea asta de forum legata de companiile de colectare debite..si urmatoarea mea intrebare este urmatoarea:v-ati gandit ca poate trebuia sa platiti acele datorii? adica tot citesc cum ca sunteti haituiti si deranjati, ca vreti sa fiti lasati in pace...pai platiti datoriile si ati rezolvat problema asta.
Nu ajungeati sa fiti cautati de astfel de companii daca la momentul in care va venea factura acasa o si plateati..adica daca consumati curent electric nu platiti?
nu aveti nevoie de nici o actiune judecatoreasca sau de orice altceva...platiti si gata
romichete, dar ca si protector al societatilor de acest tip, te intreb eu pe tine, ce vina are o persoana careia nu i s-a comunicat nicio modificare adusa contractului sau , pana cand acesta a fost trimis la colectori (care se poarta intr-un anume fel)? Ce vina are debitorul sa suporte aroganta colectorilor? Atata timp cat banca si-a luat banii de x ori de la debitor, iar resturile le-a trimis catre colectori. Este atat de obscur modul in care actioneaza, incat oamenii de buna credinta care si-au platit constiincios datoriile si au fost "pacaliti" de sistem devin furiosi cand o studenta face instructie cu ei la telefon , atata timp cat nici macar respectiva studenta nu stie ca a sunat la o persoana care deschide manualul de civil/penal mai des decat l-a deschis ea in facultate. Surprizele astea probabil sunt foarte rare pentru ei. Dar deh, trebuie sa creasca si ei mari, nu-i asa?
:)
Sa platim, dar responsabil. Nu ca orbetii!
Caci , conform indemnului tau, e ca si cum am merge la service cu masina si le-am plati alora fara sa ne intrebam daca amortizorul pe care l-au montat era sau nu stricat.
pai acum vine urmatoarea intrebare..cati cititi contractul inainte sa il semnati? cati semnati doar linia punctata fara sa va intereseze ce scrie deasupra ei? sunt trecute toate acolo..
dar ai dreptate, inca traim in epoca Dorel..intai dam si dupa ne uitam..
Pai ce legatura are asta cu ... prefectura? Dv. ati mers mereu cu avocat sa va citeasca acel contract? Eu sunt avocat si am fost la banci sa obtin un contract de-ale lor... mi-au spus ca la semnare imi dau! :D
Dv. credeti ca acele contracte sunt atat de inteligibile cu ochiul liber? Stiti ca un avocat poate munci si cateva zile pentru o strategie de negociere a contractului?
Stiti ca orice incercare de negociere pana mai anul trecut era luata in ras?
Stiti ca in ciuda acestor lucruri, omul tot trebuia sa-si spele hainele, sa se plimbe cu masina, sa locuiasca undeva? Adica, mai scurt, tot trebuia sa ia credit?
Si ce facem cu acei datornici prescrisi, cei impotriva carora, indiferent de ce scris deasupora liniei punctate pe care au semnat, nu le-a cerut nimeni banii in perioada in care zice legea ca trebuie sa ceara banii creditorul...
Si vine dupa, cu o intarziere si de cativa ani uneori, gasind dosarul de credit printr-un sertar, uitat si plin de praf... si cere penalitati de 3 ori mai mari decat debitul... penalitati adunate in ciuda faptului ca omul, legal, nu mai poate fi obligat sa plateasca nimic...
Si dau telefoane si ii streseaza pe debitori, urla in telefon ca-n codru... pentru ca la un anumit moment a existat o datorie executabila care nu mai e executabila din vina lor!
Si pentru ca e vina lor, s-au hotarat sa urle la oameni zilnic, sa-i intimideze sa plateasca!
=D> Frumoasa abordare! Va doresc si dv.!
Buna.intru si eu in ,,clubul''celor care au fost contactati de Eos Ksi.as dori sa stiu unde ii pot reclama pentru:hartuire(suna des cu nr ascuns si sunt nepoliticosi), refuzul de a informa.am discutat cu ei ptr un prieten...au spus ca daca nu platesc datoria , transmit dosarul la banca cu propunerea de a fi trimis in judecata.Cum pot sa cotesc decizia lor si unde?avand in vedere ca prietenul a si platit cate ceva si a fost dispus sa negocieze..Chiar astia nu au nicio lege?Cand i-am zis ca ii reclam au raspuns ca nu se tem ca au o multime de avocati.>Chiar atata nesimtire si dispret fata de cetatean?multumesc frumuos tuturor care ma pot ajuta cu sfaturi!Am nevoie urgent!
Bun aziua
horia33
Am avut un credit de consum la o banca din 1.10.2003, in valoare de 3500 Ron, si dupa atita ani EOS KSI m-au sunat azi acasa la ai mei, desi eu nu mai stau cu ... (vezi toată discuția)