avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Probleme cu societatea de recuperare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Probleme cu societatea de recuperare

M-au contactat recent cei de la [SOCIETATE RECUPERARE] in legatura cu un debit pe care il am la [FURNIZOR] din anul 2000. Debitul principal este de 134,84 RON, penalizarile sunt de 337,05RON, iar taxa de reziliere este de 1029,89 RON. :(
Din cate stiu, dupa trei ani se prescriu datoriile. ma insel?
Daca initiaza procedura judecatoreasca impotriva mea au sanse de castig?
Din 2000 nu am mai primit nimic de la [FURNIZOR].
Ce ma sfatuiti sa fac?
Ultima modificare: Joi, 17 Martie 2011
ContSters20980, utilizator
Pentru dect:
Nu stim ce inseamna ca ati primit o instiintare de la EOS, poate e vreo somatie intrerupatoare de prescriptie, poate ca termenul de plata cine stie cand a fost etc.
E posibil sa fie prescrisa, e posibil sa nu.
Nu orice curgere de 3 ani duce la prescrierea unei sume.

Pentru laszlo:
Faceti notificare, de ce sa va judecati, va legati la cap fara sa va doara? Faceti-le o notificare cu motivele de drept si de fapt pentru care nu trebuie sa platiti anumite sume si vedeti apoi.
Daca va dau in judecata, sper ca aveti chitantele. Ar fi indicat sa le anexati si la notificare.
buna,

aceasta firma de recuperatori ii agreseaza pe bcei care au avut nefericirea sa intre in baza lor de date. O DATORIE TREBUIE PLATITA. indiferent de natura sa, o data ce esti dator cuiva trebuie sa ii si achiti. INSA...EOS KSI incearca sa recupereze nistre create prin intimidare, prin folosirea de mijloace la limita bunului simt bazandu-se exclusiv pe lipsa de informatie a unora. SI ASTA IN CONDITIILE IN CARE DATORIA S-A PRESCRIS!
Telefoane la 10 sera, intimidari de genul...poti ramane fara casa pentru o datorie de 5 milioane, se dau drept reprezentanti ai unor companii de telefonie mobila desi...compania respectiva neaga ca ar fi reprezentantii sai!

Oare cand faci asta nu se incadreaza la fals si uz de fals?!

Va propun ceva cu permisiunea d-voasta. Sa ne sfatuiti ce putem face, legal, ca sa nu mai fim agresati de acesti indivizi? Sa nu mai fim deranjati cu telefoane atat timp cat nu au de ce sa o faca?
va spun speta mea si o sa imi intelegeti sper nemultumirea.

Datorie de vre-o 30 dolari Orange 2001. Am dorit achitarea ei desi nu aveam factura emisa. Functionarii lor mi-au precizat ca nu imi pot lua banii in acest caz decat daca am factura emisa...sa astept acasa si cand o sa fie emisa sa platesc. Factura nu a mai venit desi nu mi-am schimbat domiciliul din contract. 2008 primul contact cu cei de la EOS KSI. Le-am precizat ca datoria este prescrisa lsi la revedere. De atunci constant primesc telefoane, notificari, sms-uri de genul Sunati de urgenta la.... Cum sa ii determin sa INCETEZE.

MULTUMESC
Ultima modificare: Vineri, 6 Februarie 2009
Nu, nu cred sa se incadreze la fals si uz de fals... Chiar daca nu sunt penalist...
Ultima modificare: Vineri, 6 Februarie 2009
Cred ca este lesne de observat ca am sters anumite mesaje iar pe altele le-am editat. Va reamintesc ca pe forum se discuta problema juridica prezentata, iar nu implicarea cuiva (din forum sau nu) in rezolvarea sau amplificarea ei. Multumesc pentru intelegere!
Gasiti aici si in paginile urmatoare ce puteti face legal. Ii actionati in judecata, am mai spus:
AVLIL a scris:
Le trimiteti o notificare in care precizati ca v-ati alarmat cand v-au instiintat ca aveti vreo datorie, motiv penbtru care le-ati cerut si contractul, tocmai pentru ca dv. nu aveati cunostinta despre vreun debit.
Precizati apoi ca, avand in vedere data facturilor si timpul trecut de atunci, debitul este prescris conform legii, astfel ca nu le datorati nimic.
Ii rugati frumos sa inceteze cu aceste contacte gen hartuire, caci aveti un sot gelos la fiecare telefon primit (:P) si in caz contrar veti fi obligata a-i acctiona dv. in judecata pentru constatarea prescrierii datoriei, macar numai ca justificare fata de sot.
Daca vreti sa-i sunati si sa faceti si o demonstratie de forta, decenta si legala, fara sa-i amanintati, gen: doamna, nu--l stiti pe sotul meu, e in stare sa ma bata 3 zile pentru un telefon, in conditiile astea, credeti-ma, chiar va dau in judecata! Si va cer daune, ca-mi tin notificarea dovada ca v-am instiintat de urmarile acestor contacte ale dv. si-mi scot certificat medico-legal. :))

De regula nu veti fi contactata de aceeasi persoana, dar trebuie sa mentioneze dupa fiecare convorbire ce au aflat si urmatorul va citi.

Poate am exagerat cu exemplul, dar notificati-i. Si exagerari de gen sunt bune in negocieri. ;)

ERa o debitoare cea careia ii raspundeam atunci. Se poate adapta.
Evident ca am fost imediat acuzata ca invat oamenii sa nu-si plateasca datoriile... Ca nu tin cu EOS...

AVLIL a scris:
Spuneti-le ca va place la nebunie sa vorbiti la telefon si sa nu platiti... :P Asa ati facut cu telefonul, asa faceti acum cand vorbiti pe banii lor... E fain, ce subiecte sa gasiti? Uite, vremea e cam schimbatoare in ultimul timp, cred si ei ca e de la incalzirea globala? :O
Vorbiti continuu, fara sa va lasati intrerupta...
Vorbiti-le de ultima rochie cumparata... despre orice.
Intrebati-i daca stiu sa va spuna cum sa coaseti un tiv fara sa se vada...

Stiu ca suna prosteste ideea, insa, credeti-ma, merge mai bine decat plangere la politie etc. Ar ajunge astfel sa nu va mai streseze si chiar sa functioneze ca un factor de relaxare aceste convorbiri, care nu cred sa mai dureze prea mult dupa o astfel de atitudine... :giggle:

Daca totusi doriti sa le faceti plangere, intrebati-l pe cel ce va suna care este numele lui, clar, spuneti-i sa stea putin sa luati un pix, asa incat sa fie clar ce intentionati... Si treceti-l in plangere... Desi, sincer, nu vad ce sa li se intample...

Aici era o doamna care tot era sunata despre o datorie prescrisa. Un coleg chiar a venit cu ideea ca monologul ope care il faci la telefon sa fie inregistrat, sa nu-ti mai racesti gura de pomana... :D
Repet: unele sunt solutii juridice, altele nu. Pentru ca genul de problema nu e tocmai juridic.

Alte discuții în legătură

Bun aziua horia33 horia33 Am avut un credit de consum la o banca din 1.10.2003, in valoare de 3500 Ron, si dupa atita ani EOS KSI m-au sunat azi acasa la ai mei, desi eu nu mai stau cu ... (vezi toată discuția)
Recuperare debit de catre societate recuperari creante dfd dfd Buna ziua, in anul 2005 am contractat un credit pt care s-au platit 10 rate. nu am mai avut loc de munca si m-am imbolnavit si nu am mai putut plati. cei de la ... (vezi toată discuția)
Nelamurire- prescriptie ContSters98165 ContSters98165 buna ziua. in 2003 am facut un imprumut la banca pe numele meu insa banii i-a folosit prietenul meu. A platit o parte din ei pana la inceputul lui 2004 si ... (vezi toată discuția)