Gasiti aici si in paginile urmatoare ce puteti face legal. Ii actionati in judecata, am mai spus:
AVLIL a scris:
Le trimiteti o notificare in care precizati ca v-ati alarmat cand v-au instiintat ca aveti vreo datorie, motiv penbtru care le-ati cerut si contractul, tocmai pentru ca dv. nu aveati cunostinta despre vreun debit.
Precizati apoi ca, avand in vedere data facturilor si timpul trecut de atunci, debitul este prescris conform legii, astfel ca nu le datorati nimic.
Ii rugati frumos sa inceteze cu aceste contacte gen hartuire, caci aveti un sot gelos la fiecare telefon primit (:P) si in caz contrar veti fi obligata a-i acctiona dv. in judecata pentru constatarea prescrierii datoriei, macar numai ca justificare fata de sot.
Daca vreti sa-i sunati si sa faceti si o demonstratie de forta, decenta si legala, fara sa-i amanintati, gen: doamna, nu--l stiti pe sotul meu, e in stare sa ma bata 3 zile pentru un telefon, in conditiile astea, credeti-ma, chiar va dau in judecata! Si va cer daune, ca-mi tin notificarea dovada ca v-am instiintat de urmarile acestor contacte ale dv. si-mi scot certificat medico-legal. :))
De regula nu veti fi contactata de aceeasi persoana, dar trebuie sa mentioneze dupa fiecare convorbire ce au aflat si urmatorul va citi.
Poate am exagerat cu exemplul, dar notificati-i. Si exagerari de gen sunt bune in negocieri. ;)
ERa o debitoare cea careia ii raspundeam atunci. Se poate adapta.
Evident ca am fost imediat acuzata ca invat oamenii sa nu-si plateasca datoriile... Ca nu tin cu EOS...
AVLIL a scris:
Spuneti-le ca va place la nebunie sa vorbiti la telefon si sa nu platiti... :P Asa ati facut cu telefonul, asa faceti acum cand vorbiti pe banii lor... E fain, ce subiecte sa gasiti? Uite, vremea e cam schimbatoare in ultimul timp, cred si ei ca e de la incalzirea globala? :O
Vorbiti continuu, fara sa va lasati intrerupta...
Vorbiti-le de ultima rochie cumparata... despre orice.
Intrebati-i daca stiu sa va spuna cum sa coaseti un tiv fara sa se vada...
Stiu ca suna prosteste ideea, insa, credeti-ma, merge mai bine decat plangere la politie etc. Ar ajunge astfel sa nu va mai streseze si chiar sa functioneze ca un factor de relaxare aceste convorbiri, care nu cred sa mai dureze prea mult dupa o astfel de atitudine... :giggle:
Daca totusi doriti sa le faceti plangere, intrebati-l pe cel ce va suna care este numele lui, clar, spuneti-i sa stea putin sa luati un pix, asa incat sa fie clar ce intentionati... Si treceti-l in plangere... Desi, sincer, nu vad ce sa li se intample...
Aici era o doamna care tot era sunata despre o datorie prescrisa. Un coleg chiar a venit cu ideea ca monologul ope care il faci la telefon sa fie inregistrat, sa nu-ti mai racesti gura de pomana... :D
Repet: unele sunt solutii juridice, altele nu. Pentru ca genul de problema nu e tocmai juridic.