avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Probleme cu societatea de recuperare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Probleme cu societatea de recuperare

M-au contactat recent cei de la [SOCIETATE RECUPERARE] in legatura cu un debit pe care il am la [FURNIZOR] din anul 2000. Debitul principal este de 134,84 RON, penalizarile sunt de 337,05RON, iar taxa de reziliere este de 1029,89 RON. :(
Din cate stiu, dupa trei ani se prescriu datoriile. ma insel?
Daca initiaza procedura judecatoreasca impotriva mea au sanse de castig?
Din 2000 nu am mai primit nimic de la [FURNIZOR].
Ce ma sfatuiti sa fac?
Ultima modificare: Joi, 17 Martie 2011
ContSters20980, utilizator
Multumesc pentru raspuns. Din ce am citit pe acest forum cat si pe altele, cea mai buna cale de urmat este cea a negocierilor directe cu cei de la eos. Sa le cer toate actele din care sa rezulte sumele pe care le cer ei, precum si faptul ca sunt indreptaiti sa ceara aceste sume. Cat despre banca, eu cred ca au incasat deja imprumutul, din moment ce contractul este reziliat. Ce ma deranjeaza cel mai mult este modul in care cei de la eos trateaza aceste probleme. Nu vin sa-ti propuna o solutie amiabila si convenabila pentru achitarea acestei sume, vor toti banii o data, ceea ce este imposibil pentru ca nu am acesti bani. In conceptul lor reesalonarea unei datorii inseamna achitarea ei in cateva rate, 3 maxim 4 rate. Din pacate legea, nu apara atat de mult interesul cetateanului pe cat am spera noi sa o faca. Din legile pe care le-am citit, cele care tin de aceste proceduri, reiese ca cetateanul, care vrea sa fie onest, nu poate sa faca acest lucru, fiind fortat sa recurga la tot felul de lucruri pentru a putea supravietui unui astfel de proces. Din pacate moralitatea este vazuta numai in favoarea acestor tipuri de firme, care nu vor altceva decat sa-ti ia tot ce ai ca sa isi mai rotunjeasca profitul. Sper doar ca situatia sa se rezolve intr-un mod cat mai convenabil pentru mine.
Le trimiteti o notificare in care le propuneti varianta dv., aratandu-le ca e dezavantajos pentru ei sa va execute pentru ca: ar lua banii mai greu, lunar, maxim jumatate din venit; ati putea ramane fara loc de munca; nu aveti bunuri de executat etc.

Dupa caz si speta, evident. Adica le dati ceva ca sa primiti altceva in schimb, logic. Daca e numai pe ochi frumosi, nu vor accepta sa va esaloneze. Trebuie sa stiti sa le aratati ca si ei vor castiga, orice: penalitati, cereti cu seful (coordonatorul departamentului), aratati ca vor primi mai multi bani in timp etc.

Dar ei pot fi acuzati numai ca interpreteaza legea in avantajul lor si ca vor ca lucrurile sa se rezolve intr-un mod cat mai convenabil pentru... ei; poate brutal, poate imoral, mergand la intimidare, dar e o procedura folosita de cand lumea si in tarile civilizate pentru recuperari.
Caci frica este un sentiment care-l determina pe om sa faca imposibilul, e si primul sentiment cunoscut de om, dealtfel... si ei se bazeaza pe asta.
Buna seara

am cautat mult pe net un topic in care pot intreba ce ma streseaza de foarte multa vreme.am citit partial pe aici si se pare ca ma aflu in locul corect.De vreo 4 ani am o datorie la orange de 700 RON.Eh,eram student..Am primit de la EOs KSI acelasi text care l-au primit toti datornicii."Suntem imputerniciti de Orange Romania...etc etc".Bineinteles ca Instiintarea de plata a venit cu suma de 1400 RON.Din cate am inteles de pe aici datoria mea a fost prescrisa si ca nu mai sunt fortat sa o platesc.Intrebarea mea e:daca nu o platesc voi mai avea posibilitatea de a primi de la banca un credit ipotecar/nevoi personale?Dar sa-mi fac rate la magazin?
Ultima modificare: Joi, 29 Ianuarie 2009
dest, utilizator
buna ziua

In 2006 am facut un abonament Cosmote la inceputul lui 2007 mi sa emis o factura de 90,40ron din 04.04.2007 in data de 03.05.2007 mi sa blocat cartela nu mai puteam suna in aceasi luna primesc o alta factura de 132,80ron (aveam deja abonamentul suspendat) nu prea am inteles cum poate sa emita factura respectiva asa am decis sa no platesc.La vreo 3-4 luni primesc instintare ca mi sa reziliat contractul si ca sunt dator cu suma de 132,80ron si in caz ca nul achit imi trimit dosarul catre Eos,mam prezentat la sediul firmei din mures unde am achitat suma respectiv persoana in cuza mi a spus sa nu mai achit si restul de penalizare ca aia orcum se prescrie si ca legal la penalizare nu se mai poate socoti iarasi penalizare.Asta sa terminat undeva prin Iulie August.Toate bune si frumoase azi primesc de la firma Credit expres o somatie de plata ca am o datorie cumulativa de 1.407,56ron catre Cosmote si apar aceleasi facturi enumerate mai sus +penalitati+taxa reziliere contract pe care trebuie so achit pina in data de 03.02.2009.
Intrebare ce am de facut pot sa-i dau in judecata dat find faptul ca am achitat suma din factura emisa si a trecut si un an de la data semnari contractului pina in clipa in care am incetat sa mai achit contractul.
Cum poate sa imi plimbe dosarul de la Eos la Credit expres asta nu incalca acordul de confidentialitate privind contractele semnate.

Mersi anticipat de raspuns
dest a scris:

Buna seara

am cautat mult pe net un topic in care pot intreba ce ma streseaza de foarte multa vreme.am citit partial pe aici si se pare ca ma aflu in locul corect.De vreo 4 ani am o datorie la orange de 700 RON.Eh,eram student..Am primit de la EOs KSI acelasi text care l-au primit toti datornicii."Suntem imputerniciti de Orange Romania...etc etc".Bineinteles ca Instiintarea de plata a venit cu suma de 1400 RON.Din cate am inteles de pe aici datoria mea a fost prescrisa si ca nu mai sunt fortat sa o platesc.Intrebarea mea e:daca nu o platesc voi mai avea posibilitatea de a primi de la banca un credit ipotecar/nevoi personale?Dar sa-mi fac rate la magazin?

Mergeti la banca si incercati sa faceti un imprumut.Nu cred ca sunteti prins in lista rau platnicilor de la banci.
In mod normal ar trebui sa aveti dreptul la imprumut intrucat beneficiati de efectele legii.Datoria e prescrisa.
Insa pe de alta parte nici banca nu e obligata sa va acorde un imprumut.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Bun aziua horia33 horia33 Am avut un credit de consum la o banca din 1.10.2003, in valoare de 3500 Ron, si dupa atita ani EOS KSI m-au sunat azi acasa la ai mei, desi eu nu mai stau cu ... (vezi toată discuția)
Recuperare debit de catre societate recuperari creante dfd dfd Buna ziua, in anul 2005 am contractat un credit pt care s-au platit 10 rate. nu am mai avut loc de munca si m-am imbolnavit si nu am mai putut plati. cei de la ... (vezi toată discuția)
Nelamurire- prescriptie ContSters98165 ContSters98165 buna ziua. in 2003 am facut un imprumut la banca pe numele meu insa banii i-a folosit prietenul meu. A platit o parte din ei pana la inceputul lui 2004 si ... (vezi toată discuția)