avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită sentinta civila cu 14.07.2006 pentru o factura ...
Discuție deschisă în Executare silită

sentinta civila cu 14.07.2006 pentru o factura scadenta 01.07.2003

vo rog sa-mi comunicati daca a fost corect sa mi se dea o sentinta civila prin care sunt obligata sa platesc o factura scadenta pe 01.007.2003 si sentinta este datata cu 14.07.2006 iar eu am primit-o conform datei de pe plic in data de 26.09.2006?si daca mai pot da in judecata sau cere daune morale la firma de recuperare debite acum,deoarece in data de 14.07.2006 (COINCIDENTA) am achitat partial din . debit dar am aflat in 2009 ca firma a scazut aceasta plata din datoria pe care o am la penalitati. Este corect sau este un abuz,ca in continuare nu am scapat nici de debit iar penalitatile sunt calculate in continuare.VA multumesc anticipat!
Daca trebuie analizate actele trebuie sa consultati un avocat care sa le vada.

Totusi daca actiunea a fost admisa nu mai aveti ce face chiar daca datoria era prescrisa.
Adica este posibil ca hotararea sa fie nelegala dar daca nu ati contestat-o ea isi produce efectele.

Puteti spera insa la prescriptia executarii silite o alta institutie juridica care va poate fi de ajutor.Pot exista situatii in care cei nedreptatiti sa aiba noroc pana la urma...

avocat Claudiu Lascoschi
multumesc din suflet pentru sfat! d-le avocat Lascoschi,problema este ca actiunea judecatoreasca a fost inceputa de o firma de avocati din Constanta pe 04.07.2006,iar sentinta a fost trimisa de judecatorie pe 26.09.2006,deci nu mi s-a dat posibilitatea de a face o intimpinare,.fiind de buna credinta in ziua in care se dadea sentinta eu plateam prin banca debitul la cursul din 14.07.2006 si cheltuielile de judecata ,dar ce folos ca nu le-au luat in seama.Am discutat la telefon cu firma de colectare,care mi-a trimis apoi o factura pentru suma platita si tacere 3 ani ca dupa acea sa apara alta bomba de la un executor judecatoresc care acuma mi-a pus poprire pe salariu.
Este tardiv si ma consolez singura,dar in acea periada am avut zile foarte grele am avut parintii bolnavi la pat si nu am avut timp pentru aceste necazuri,acum imi dau seama ca firma de telefonie m- a si pacalit la ultima factura pentru ca abonamentul se factura in avans ,deci trebuia scazut de firma de colectare din suma de plata.Totusi ma gindesc sa fac o sesizare mai intii la firma de colectare si apoi voi mai vedea daca ma pot adresa la CEDO
BABET a scris:

Daca as avea un avocat bun cred ca ar gasi multe viicii in sensul ca contractul initial este incheiat cu Conex pentru servicii prestate de Mobifon,asta in anul 2001,ca in sentinta civila din 2006 sa se specifice ca creditoarea (firma de colectare)este cesionara creantelor Vodafone.,fara sa anexexe contractul cu semnaturi intre cesionari.

Oricat de bun ar fi avocatul nu va poate ajuta pentru acea situatie.
La CEDO nu puteti apela intrucat termenul era de 6 luni de la data pronuntarii recursului daca ati declarat cale de atac.
Trebuia sa va angajati un avocat bun atunci deoarece acum este tardiv...

Nu puteti anula sau rezilia contractul deoarece exista o hotarare judecatoreasca si nu va ajuta acest lucru.

Asa cum v-am spus, doar cu privire la executarea hotararii se mai poate face ceva in functie de mai multe aspecte printre care si dupa cum aveti norocul.
Ce suma datorati?

avocat Claudiu Lascoschi
debitul initial 250 lei plus 5800 penalizari si chelt judecata,executare

Alte discuții în legătură

Termenul executarii silite Krissia . Krissia . Daca in intervalul legal de 6 luni prevazut de codul de procedura civila ( nu mai stiu articolul ) nu s-a luat nici o masura pentru executarea silita si nu s-a ... (vezi toată discuția)
Prescriptie edycef edycef in urma unei hotarari judecatoresti am fost obligat la achitarea unei sume catre o societate comerciala , societate care a apelat la un executor ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare impotriva unei hotarari executate partial anjinsan anjinsan Buna Ziua, Printr-o sentinta comercială, obtinuta pe calea OUG 119/2007, societatea Y a fost obligata la plata unei sume de bani si la plata de penalitati ... (vezi toată discuția)