avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită sentinta civila cu 14.07.2006 pentru o factura ...
Discuție deschisă în Executare silită

sentinta civila cu 14.07.2006 pentru o factura scadenta 01.07.2003

vo rog sa-mi comunicati daca a fost corect sa mi se dea o sentinta civila prin care sunt obligata sa platesc o factura scadenta pe 01.007.2003 si sentinta este datata cu 14.07.2006 iar eu am primit-o conform datei de pe plic in data de 26.09.2006?si daca mai pot da in judecata sau cere daune morale la firma de recuperare debite acum,deoarece in data de 14.07.2006 (COINCIDENTA) am achitat partial din . debit dar am aflat in 2009 ca firma a scazut aceasta plata din datoria pe care o am la penalitati. Este corect sau este un abuz,ca in continuare nu am scapat nici de debit iar penalitatile sunt calculate in continuare.VA multumesc anticipat!
In alta ordine de idei ,am vazut mai multe persoane in aceiasi situatie cu mine,o persoana din GALATI pentru o datorie de 27 lei tot la aceleasi firme e urmarita de 10 ani,abia acuma a aflat cind i s-a pus poprire pe salariu.In ceace ma priveste,tin sa mentionez ,ca din anul 2004 nu mai locuiesc la adresa pe care au avut-o creditorii,deci nu mi-au parvenit inscrisurile si tin sa mentionez ca nu sint o rea-platnica,nu sunt la Biroul deCredite.
Da, nu este chiar corect sa aveti un asemenea debit.Asa cum spuneam, e posibil sa aveti noroc.
Au noroc cei intrazneti si cei napastuiti de soarta...

Daca in timp de 3 ani de la momentul in care se putea face executarea silta si a inceput sa curga termenul de prescriptie a executarii silite nu au facut acte de intrerupere a prescriptiei ati putea avea norocul sa obtineti ceea ce ati ratat cu ocazia judecarii procesului...
Ati avea o satisfactie echitabila.
Totusi, v-as recomanda sa va angajati avocat daca se vor mai ivi probleme si aveti dreptate si sa nu asteptati sa nu mai aveti sanse de a indrepta lucrurile...asa cum ati procedat in trecut...

avocat Claudiu Lascoschi
Multumesc pentru amabilitate si promptitudine si am sa va mai solicit parerea in viitorul apropiat dupa ce voi lua legatura cu un avocat.Mi-ati redat incredere .Multumesc.o seara placuta=D>=D>
Deocamdata nu este cazul sa luati legatura cu un avocat.
Trebuie sa asteptati pana in momentul in care apar probleme.
Daca va feti informa despre probleme acum isi vor aduce aminte de dvs.
Tineti-va banii pentru consultatie ( cati or fi ei) si de abia apoi, la momentul oportun sa il consultati.
Ma exista si zicala ca, graba strica treaba.
Nu intrati in cealalta extrema:)

avocat Claudiu Lascoschi
Intai ati spus ca sentinta e din data respectiva, apoi ca cererea de chemare in judecata a fost introdusa atunci...
hotarati-va.

Oricum daca nu ati invocat exceptia prescriptiei in timpul procesului nu mai aveti ce face, oricate consultatii ati plati.

Alte discuții în legătură

Termenul executarii silite Krissia . Krissia . Daca in intervalul legal de 6 luni prevazut de codul de procedura civila ( nu mai stiu articolul ) nu s-a luat nici o masura pentru executarea silita si nu s-a ... (vezi toată discuția)
Prescriptie edycef edycef in urma unei hotarari judecatoresti am fost obligat la achitarea unei sume catre o societate comerciala , societate care a apelat la un executor ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare impotriva unei hotarari executate partial anjinsan anjinsan Buna Ziua, Printr-o sentinta comercială, obtinuta pe calea OUG 119/2007, societatea Y a fost obligata la plata unei sume de bani si la plata de penalitati ... (vezi toată discuția)