Stenograma discuției dintre Florin Piersic și Dumnezeu
Florin Piersic: Doamne! Doamne, mă asculți?
Dumnezeu: Zi repede, că eternitatea-i scurtă.
Florin Piersic: Silențium, ciocoflendere! Ia spune, ce am eu aici?
Dumnezeu: Un crastraveti!
Florin Piersic: Numa’ la creație ți-e gându’, băi, trotinetă! Nu ie crastraveti, aista-i fiul meu, Florinel!
Dumnezeu: Cu ce se ocupă?
Florin Piersic: Învață texte pe de rost și le spune în fața publicului.
Dumnezeu: Extraordinar! Exact așa am și eu unul. Cu ce vă pot ajuta?
Florin Piersic: Doamne, vreau să-mi răspunzi la o întrebare. Eram în ’67 la un grătar în Costinești cu Greta Garbo, Sophia Loren și Angela Similea. Se ascundeau de nebunu’ de Alain Delon, care voia să le scoată pe toate trei la Patria, la cinema, la un film cu mine.
Dumnezeu: Așa, și?
Florin Piersic: Și cum frigeam eu niște gheare de pui pe plajă, cine apare?
Dumnezeu: Duhul Sfânt! Ți-am răspuns la întrebare, pa!
Florin Piersic: Mai rău!
Dumnezeu: Miliția?
Florin Piersic: Brigitte Bardot cu câinele Calu, care atunci era un nimeni, încă nu jucase în Pistruiatul. Ce femeie! Ce femeie! Băi, știi cum era? Te orbea, mă! Avea pe ea o blană de tigru, arăta ca o zână, mă, urâtule! Toată lumea era cu ochii pe ea. Cine mai văzuse blană de tigru la noi pe litoral? Zi, mă, bărbuță, cine mai văzuse?
Dumnezeu: Nimeni. Gata, ți-am răspuns, pa.
Florin Piersic: Stai așa, nu închide! Pe urmă, a mai venit și Catherine Zeta Jones, mă! Nevasta lu’ Michael Douglas, care a jucat în Basic Instinct, mă, cu aia fără chiloți pe ea, de ziceai că e în Miss Litoral.
Dumnezeu: Cum așa? Catherine Zeta Jones nici nu se născuse!
Florin Piersic: Atunci Marilyn Monroe!
Dumnezeu: Asta murise de 5 ani…
Florin Piersic: Atunci Tina Turner, mă! Era cu Sofia Vicoveanca și cu Gina Lollobrigida, mă căutau să le zic un banc. Și-l zic pe ăla cu Szobi la Băile Tușnad. Îl știi? Fenomenal! Era Szobi la Băile Tușnad…
Dumnezeu: Gata! Zi întrebarea!
Florin Piersic: Ce țipi la mină, mă, mutră de ghidon? După ce le zic bancu’, să-mi stea inima: ies din mare ca niște sirene Elizabeth Taylor, Catherine Deneuve, Jane Fonda și Arnie Schwarzenegger. Tot pe mine mă căutau!
Dumnezeu: Întrebarea!
Florin Piersic: Băi, ce cârmă de robinet ai! Vreau să-mi zici cu care dintre frumusețile astea l-am făcut eu atunci pe Florinel, că nici nu mai țin minte.
(Mai multe stenograme puteți citi în revista Kamikaze de la chioșcuri sau aici.)
[ link extern ] /