avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... recuperare permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

recuperare permis

in data de 05.10 vor fi 15 zile de cand permisul imi este retinut.1.daca trimit scrisoarea de contestatia prin curier la judecatorie in data de 04.10 si cer judecata fara prezenta este ok?
2.de unde imi ridic permisul dupa contestatie de la politia care mi l-a luat sau de la politia de pe raza jud unde locuiesc?
3 nu ar trebui sa scrie pe pv sau pe dovada pe ce perioada se retine permisul ?pt ca mie numai verbal mi=a zis politistul ca e retinut pe 30 zile.
va multumesc daca imi veti raspunde la intrebari
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 17:40, 20 Ianuarie 2011
Va raspund la intrebarea privitoare la eliberarea certificatului de grefa, care tocmai v-a fost stearsa pentru ca deschideti mereu alte topic-uri, ceea ce este impotriva regulamentului.
V-am raspuns si acolo si acum iata tebuie sa va raspund si aici.
Cererea pentru eliberarea certificatului de grefa se depune in ziua in care depuneti si plangerea contraventionala.
Trebuie sa il depuneti personal, pentru ca la depunerea plangerii veti primi nr. dosarului si pe acest numar trebuie formulata cererea pentru eliberarea certificatul de grefa.
Certificatul se elibereaz a doua zi.
Va spuneam intr-un mesaj anterior ca in situatia in care instanta are acele formulare pe care petentul le completeaza odata cu depunerea plangerii, plecati pe loc si cu dovada pentru eliberarea permisului, dar va spuneam ca practica nu este aceeasi la toate instantele.
Oricum este deci necesar sa va deplasati personal.
Buna ziua. Mie mi-a fost suspendat permisul de conducere in data de 25 august pentru depasirea limitei de viteza pe o perioada de 90 de zile. Am platit amenda contraventionala si am depus si o contestatie la Judecatorie. Mi-am ridicat permisul de la Politie. Mi s-a spus ca prima infatisare va avea loc pe 20 decembrie. In contestatie am omis sa specific sa fie judecat in lipsa deoarece eu voi lipsi 4 luni din tara, fiind navigator. Intrebarea mea este daca pot renunta la contestatie acum inainte de a pleca in voiaj si daca pot preda permisul politiei de bunavoie sau trebuie sa astept hotararea judecatoreasca. In cazul in acre trebuie sa astept judecarea cazului, eu nefiind in tara ce se poate intampla. Se poate prezenta sotia in locul meu?. Va multumesc.
Mergeti la registratura instantei,unde ati introdus contestatia cu carte de identitate,unde depuneti la judecatorul de serviciu o cerere prin care aratati ca intelegeti sa va retrageti contestatia conform art.246 c.pr.civ.
Luati copie de pe respectiva incheiere legalizata de la instanta si predati permisul de conducere la politia rutiera,urmand ca perioada de suspendare a permisului sa inceapa sa curga din momentul predarii acestuia la politie,nu mai tarziu insa de implinirea termenului de 15 zile de la datarea incheierii de sedinta.
Cererea de renuntare la judecata,conf.art.246 c.pr.civ.se depune personal de partea in proces.
Instanta poate lua act de renuntarea la judecata doar daca va prezentati la termen, sunteti identificat cu Ci si dupa aceea instanta va lua act de aceasta cerere.
Sotia dvs. nu se poate prezenta in locul dvs. deoarece nu are nici o calitate in acel dosar.
Daca doriti sa o mandatati va trebui sa o faceti pe calea unei procuri speciale, insa aceasta nu va putea pune concluzii orale.
Va puteti angaja insa un avocat care sa va reprezinta interesele in fata instantei.
Simpla depunere a contestatiei, fara a propune si administra probe care sa rastoarne prezumtia de legalitate si temeinicie a procesului- verbal nu presupune si admiterea acesteia.

Subiect: unde e permisul?

In data de 21.09.2010 mi-a fost retinut permisul de conducere.Am trimis contestatia dupa 14 zile de la retinere prin posta,am primit confirmarea de primire si ieri 12.10.2010 am fost la Judecatoria Baia Mare pt eliberarea certificatului de grefa.Am obtinut certificatul si azi 13.10.2010 am mers la Politia rutiera Cluj(locuiesc in Cluj -Napoca) pe a-mi lua permisul inapoi.La politie la Cluj mi-au zis ca cert. de grefa trebuia inregistrat la Politia rutiera Baia Mare si ca 20 de zile este retinut la Pol. Baia Mare.Din data de 21 .09 au trecut 23 de zile.Oare sa fie la Baia mare sau la Cluj si nu au verificat cei din cluj daca a venit permisul?In contestatie am cerut judecare in lipsa dar mia venit prin posta instiintare ca in data de 24.11 sa ma prezint la Judec.Baia Mare in calitate de petent.Trebuie sa ma prezint?Multumesc celui care imi acorda atentie si ma poate ajuta

Alte discuții în legătură

Se poate circula cu certificatul de grefa ? pinnutz_789 pinnutz_789 Buna ziua ! Mi-a fost suspendat permisul de conducere pentru 90 de zile pentru viteza. Am avut dovada de circulatie 15 zile, iar in timpul acesteia am facut ... (vezi toată discuția)
Pot sa imi ridic permisul de conducere dupa perioada de suspendare chiar daca am depus cotestatie? titisor33 titisor33 Sunt din Iasi si lucrez la o firma de distributie de piese auto si pe data de 10 mai la iesirea din orasul Tg. Mures spre Reghin am fost oprit ... (vezi toată discuția)
Renuntare plangere contraventionala Andrei2000 Andrei2000 Buna ziua! As dori si eu cateva lamuriri cu privire la urmatoare situatie. Mi-a fost retinut permisul de conducere pe o perioada de 30 de zile pentru ... (vezi toată discuția)