avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire in casatorie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire in casatorie

Doua persoane care au fiecare cate un copil major se casatoresc. Ea are la acea data un apartament cu 2 camere proprietate. Mai tarziu(5 ani), fac un schimb de locuinta cu ap.4 camere ( ap. 2 cam +numerar ca diferenta=1/2 din pretul ap.cu 2 camere) pe care-l trec pe numele amandorora..
Problema: ce se-ntampla cu mostenirea daca unul din ei decedeaza?
Cum se-nparte ?
Poate unul din soti sa fie scos din casa de vre-un mostenitor(mai precis ea care avea acea locuinta la casatorie)?
Cei doi copii au drepturi egale sau se tine cont de aportul fiecarui parinte?
Se poate face un testament prin care unul din soti sa lase mostenirea celuilalt sot in totalitate?
Multumesc celor care vor avea bunavointa de a-mi acorda aceasta consultanta.
Daca nu ,cui ne putem adresa?- unui notar sau unui avocat?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 21:21, 9 Ianuarie 2008
pai pentru avocat era multumirea pentru ca a fost foarte prompt si m-a lamurit.:)
inti, sincer eu cred ca sunt solutii destule in mosteniri, important e insa sa fie studiata problema in amanunt, cu cote, posibilitati, garantii etc. Atata tot. Caci bunurile fiecaruia sunt ale fiecaruia pe timpul vietii, dar nu se poate garanta si dupa deces ca nu vin mostenitorii si le cer. Ca au si ei aceleasi drepturi privitor la bunurile ce li se cuvin.
Apoi, depinde de varsta etc., sotul supravietuitor avand un drept de a locui in fost locuinta comuna daca nu s-a recasatorit dupa decesul acestuia. Apoi are un drept la bunurile casnice, la bunurile destinate exercitarii profesiei (de fapt alea sunt ale lui)... Sunt solutii, dar trebuie vazut in amanunt ca sa fie gasita o solutie greu de atacat si cu sanse mici de castig.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezerva mostenirii - cat se poate intinde testatorul Qubik Qubik Concret: sunt 2 copii, majori. Mama a decedat acum 20 de ani. Copiii , majori la decesul mamei au renunțat la mostenire. Tatal a devenit astfel unic ... (vezi toată discuția)
Cota mostenire freeanifer freeanifer Atit eu cit si sotia suntem mostenitorii unici ai cite unui apartament. Ce cota din apartament mostenim fiecare , din apartamentele descries , avind in vedere ... (vezi toată discuția)
Tatal meu casatorit a decedat si am dezbatut mostenirea ( sotia ... filipconstantin filipconstantin Tatal meu casatorit a decedat si am dezbatut mostenirea ( sotia a primit 63% iar eu 37% din singurul bun un apartament) acum singurul frate al tatalui vrea sa ... (vezi toată discuția)