avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 324 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... A intrat cineva la magistratura dintre cei de pe ...
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

A intrat cineva la magistratura dintre cei de pe aici???

Ati reusit sa intrati la magistratura?cum a fost?catati invatat?laudati-va aici ca sa stiu si eu ce am de facut in continuare. Sper ca acest subiect sa ne ajute pe cei ce aspiram la functiile de magistrat sa ne dam seama mai bine ce inseamna acest examen.Va multumesc anticipat celor care scrieti aici. P.S.Puteti scrie aici si toti cei care invatati pt magistratura, cam cat invatati, de cand, etc.
Succes tuturor si abia astept sane confruntam la INM:)
Cel mai recent răspuns: anettte , utilizator 21:52, 9 Iulie 2008
Salutare!
Eu am intrat la INM(la a treia incercare).
Ideea este sa se invete logic, caci la multe intrebari nu-ti vei aminti raspunsul si atunci numai logica te poate salva(la mine cel putin asa a functionat).
La penal este intr-adevar mai simplu.Eu am invatat in mare parte din coduri si mi s-a parut suficient(la procedura penala 90% am citit numai din cod, la penal cam 50%-aici mai merge si ceva teorie).
La civil am citit manualele clasice, Beleiu, Statescu, Barsan,Deak. La procedura civila-Ciobanu si codul(50%).
Cum spuneam mai sus, atunci cand nu mi-am amintit raspunsul, am incercat sa sa raspund prin raportare la alte institutii de drept conexe celei din respectiva intrebare. Cand am vazut rezultatele am remarcat ca exact la intrebarile la care nu imi aminteam raspunsul si am interpretat logic , nu am gresit. Din contra, am gresit la intrebarile la care m-am bazat strict pe memorie.
Oricum este un examen ce se poate lua.
Concluzia este sa nu tociti, ci sa treceti totul prin filtru logicii si sa faceti legaturi intre toate institutiile de drept, sa le priviti numai in corelatie. Asta e chair un lucru care se practica intens in cadrul INM.
Cand am dat examen pentru ultima data am invatat chiar mai putin decat in primele dati. Cred ca doar vreo 2 luni am studiat(dar poate aveam avantajul ca deja aveam doi ani de incercari nereusite si se sedimentasera cunostintele). Eu de fiecare data treceam de grila cu note chiar mari 85 si 92, dar picam la examenul teoretic(luam in jur de 7,50 chiar 7,96 in 2004 si picam ca eram sub 8-era pe vremea cand erau 2 probe), dar in 2005 am reusit in sfarsit.
E intr-adevar un examen greu, dar se poate lua.
Am uitat sa precizez ca nu am facut teste grila cand ma pregateam pt. examene, caci ma descurajau, multe fiind cu greseli. Nu am facut nici teste de logica, desi erau modele(atunci cand am intrat a fost primul an cand s-au dat).
Spor la invatat si fiti increzatori. Daca aveti o baza solida de cunostinte, aprofundand materia aveti mari sanse de reusita.

=D>felicitari ,ai fost ambitios intr-adev,multum pt incurajari ,sunt de acord cu tine ,trebuie sa intelegi f bine materia nu sa o tocesti,insa diferenta intre grilele din 2005 si cele din 2007 e imensa,in sensul ca cele din 2007 mi s-au parut cumplite cel putin la civi si procedura civilal...la cele din 2005 am facut 85 de puncte dar la cele din 2007 #-o sincer oricat ma straduiam sa fac corelatii si sa gandesc nu gaseam raspunsul ,sunt facute aiurea, in bataie de joc si crede-ma examenul asta devine mai greu in fiecare an :O
robby29, ai putea sa ne spui cateva cuvinte si despre celelalte probe? Sunt la fel de dificile ca testul grila si rationamentul logic? Si mai am o curiozitate, stiu ca in al doilea an la INM presupune f multa practica, dar in primul an trebuie sa inveti in acelasi ritm ca pentru examenul de admitere?
Multumesc!
AlinaMihai a scris:

robby29, ai putea sa ne spui cateva cuvinte si despre celelalte probe? Sunt la fel de dificile ca testul grila si rationamentul logic? Si mai am o curiozitate, stiu ca in al doilea an la INM presupune f multa practica, dar in primul an trebuie sa inveti in acelasi ritm ca pentru examenul de admitere?
Multumesc!

Buna Alina! Testul logic este dificil in sensul ca sunt intrebari multe si timpul alocat nu este suficient. imi amintesc ca erau trei sectiuni in testul respectiv si stiu ca la fiecare dintre ele nu am apucat sa citesc toate intrebarile. oricum din 100 intrebari am apucat sa fac vreo 80 si corecte au fost in jur de 63 raspunsuri.nu-mi amintesc exact.
Oricum grila pe drept este baza. daca nu faci acolo cel putin 83 nu ai sanse sa intri.
La interviu nu a fost greu, dar trebuie sa fi atent si pe faza la intrebarile pe codul deontologic(de fapt niste minispete).
In INM anul I este cel mai greu, chiar foarte greu si pretentiile sunt foarte mari.
Nu ai timp nici sa respiri. Ei.....o sa vedeti voi cum este.
Cititi mult, dar nu tociti.
Si ca sa-i raspund si lui esquire- am vazut ca testele au devenit mult mai practice.sunt de fapt niste spete mai mici. lucrul asta nu ar trebui sa va sperie.Ganditi. dezobijnuiti-va de a toci.nu este chiar atat de greu cum pare la inceput.Nu va mai blocati cand sunteti pusi sa aplicati ce ati invatat. Ganditi prin corelatie cu alte institutii de drept. dupa ce capatati exercitiul asta veti vedea ca totul va fi mai clar si veti gasi raspunsul la orice intrebare.
Stiu ca multe intrebari sunt facute special ca sa creeze dubiu si asta intr-adevar nu-i corect. aveti calea contestatiei la barem ca sa rezlvati problema asta. Logic ar fi ca la un examen de asemenea importanta si la acest nivel nu ar trebui sa apara astfel de intrebari.
Intre timp citit mult. cititi codurile comentate si adnotate.va vor ajuta foarte mult mai ales la acele intrebari gen speta. va vor arata un alt unghi de abordare a unei probleme la care poate voi nu v-ati gandit si multe lucruri vi se vor clarifica.
Dar important e sa aveti o baza solida de cunostinte. fara aceasta nu se poate intra la INM, oricat ai toci.
Sper ca aceste cuvinte sa va ajute cu ceva. daca mai aveti nelamuriri, probleme, puteti sa ma intrebati. o sa incerc, in limita timpului sa va raspund.
Ultima modificare: Marți, 1 Aprilie 2008
robby29, utilizator
@robby29 iti multumim mult pentru sprijinul acordat care este foarte util. Totusi as avea si eu o intrebare: din colegii tai care au reusit nu sunt si uniii care au facut multe grile inainte de admitere? sunt curios daca exista si metoda asta de a intra (concentrandu-te si pe grile).:-/

Alte discuții în legătură

Sng 2011 renegation renegation M-am gandit ca mai sunt doar cateva zile din acest an si nu mai este nici o sansa ca SNG-ul sa afiseze vreo data pentru acest examen. Va atasez mai jos ... (vezi toată discuția)
Inm flaviusnet flaviusnet avem programa pt examenul de admitere la inm pe anul 2005.cica se da si un test de logica...era cazul (vezi toată discuția)
Admitere sng 2015 Patricia_ Patricia_ Am deschis acest topic pentru a discuta probleme legate de admiterea la SNG sesiunea 2015.Spor al învăţat! :justcuz: (vezi toată discuția)