Ati reusit sa intrati la magistratura?cum a fost?catati invatat?laudati-va aici ca sa stiu si eu ce am de facut in continuare. Sper ca acest subiect sa ne ajute pe cei ce aspiram la functiile de magistrat sa ne dam seama mai bine ce inseamna acest examen.Va multumesc anticipat celor care scrieti aici. P.S.Puteti scrie aici si toti cei care invatati pt magistratura, cam cat invatati, de cand, etc.
Succes tuturor si abia astept sane confruntam la INM:)
eu cred ca deja mirajul INM-ului este prea mare pentru unii din voi. Nu invatati pentru INM, invatati pentru voi. Crezi ca daca faci 50000 de grile inveti sa intri la institut? Si daca intri crezi ca poti sa te mentii acolo cu acest stil? Nu vreau raspuns, doar sa mai reflectati asupra modului vostru de gandire si perceptie a unui examen.
Eu am avut la SNG de curand mai multi profesori care predau si la INM si cred ca m-as putea mentine acolo. Problema e cum sa intru. Am incercat pana acum de 3 ori cu metoda clasica - coduri si tratate si, desi am invatat din greu nu am reusit sa intru. Asa ca o schimbare de abordare ar fi binevenita. De aceea banuiesc ca invatatul pe grile (metoda pe care nu prea am utilizat-o pana in prezent) ar putea fi solutia salvatoare. Apropo - imediat dupa ce am picat a treia oara la INM am dat admitere la SNG si am luat la cele doua proceduri note cu mult peste 9. Prin urmare nu am picat la INM pentru ca nu am invatat ci pentru ca nu mi-am adaptat metodele de invatare la cele privind admiterea INM. Aici e meciul.:D
Daca esti la SNG sau ai terminat de curand, intereseaza/te daca mai ai posibilitatea sa dai la INM, in decurs de 5 ani de la absolvire. (Asta ca sa nu afli cand e prea tarziu).
In legatura cu invatatul, (parerea mea) e ca secretul nu consta in a face cat mai multe grile ci a intelege ceea ce inveti pentru ca, daca intelegi poti face si corelatii intre notiuni, poti sa aplici si la exemple practice. Eventual, sunt foarte utile grilele din anii precedenti pentru a intelege modul lor de abordare a materiei.
zz-man ce-i aia sa inveti dupa grile?:-/ sa memorezi niste raspunsuri si tu habar sa nu ai de carti si coduri? Asta nu e metoda de a intra la INM.plus ca multe intrebari sunt gresite.
Dintre colegii mei nu am auzit unul sa invete dupa aceasta metoda. e adevarat ca au fost cativa care numai dupa ce au invatat temeinic si-au verificat cunostintele facand teste. doar atat.
e adevarat, de asemenea, ca unora le este necesar sa faca grile pentru a se obisnui cu un anumit stil, dar daca nu stii sa faci corelatii logice intre institutii nu vei intra, oricate grile ai exersat.
Daca nu te dezveti de obiceiul tocitului, imi pare rau sa-ti spun, dar nu numai ca nu o sa intri la inm, dar nici nu ai ce cauta acolo.din punctul asta de vedere ii dau dreptate lui andrei. nu asta e metoda. invatati pentru voi si nu invatati in abstract, ci incercand sa aplicati practic ceea ce cititi.mai curand va ajusa sa incercati sa rezolvati spete decat sa faceti grile.
Inchei prin acelasi spor la invatat si dati frau liber mintii, gandirii logice!
@alinamihai
Se poate trece direct la INM în perioada celor 5 ani întrucât eşti considerat că lucrezi în sistem.
@robby29
Am fost greşit înţeles. Nu m-am referit la faptul că ar fi mai bine să înveţi după grile. E ridicol aşa ceva. Materia se învaţă logic, după coduri, tratate şi alte cărţi. Ceea ce am vrut să spun este că învăţarea teoretică ar trebui dublată şi de efectuarea periodică a unor teste grilă pentru a ne obişnui cu această metodă şi a ne învăţa cu subtilităţile examenului. Până acum nu prea am folosit şi metoda grilelor crezând că învăţarea pur teoretică este suficientă. A fost suficientă pentru examenul la SNG unde s-a dat sinteză şi mi-am etalat din plin cunoştinţele reuşind să iau notă mare. La admiterea INM e un altfel de luptă şi trebuie aplicată o altfel de tactică. În deşert se luptă cu o tactică, iar în pădurile dese se foloseşte o altă tactică . Numai cine se adaptează la condiţiile terenului poate reuşi. Asta este părerea mea.
Sng 2011
renegation
M-am gandit ca mai sunt doar cateva zile din acest an si nu mai este nici o sansa ca SNG-ul sa afiseze vreo data pentru acest examen.
Va atasez mai jos ... (vezi toată discuția)