avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... corupere de minori
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

corupere de minori

numele meu este amalia si am nevoie de o lamurire cu privire la cazuri de corupere de minori. un ex: cand este vorba de corupere de minori?daca fata are 17 si un copil iar tatal este major...fata nu vrea sa il denunte si nici sa isi asume raspunderea pt copil...este vorba de corupere de minori?multumesc
dar daca minora e influentata de parinti se poate ajunge la acuze si de viol sau de violare de domiciliu?multumesc frumos pt raspunsul de la intrebarea de ieri
Are 13 ani, ce nevasta? In primul rand, ca in al doilea nu se mai prevede ca impacarea partilor duce la incetarea procesului penal; mai mult, sexul cu un minor se poate urmari la plangerea oricui, nu neaparat a victimei... Iar casatoria de la 197 e abrogata! Asa incat, violul se urmareste la plangere prealabila, dar impacarea partilor sau casatoria lor nu mai produce niciun efect! :( Asta era acum mai bine de jumatate de deceniu.

edu, fata are 13 ani, e abia un copil, cel de 18 nici prezervativ nu si-a pus, ce naiba! Se poate ajunge la chestii urate rau de tot, pana la 10 ani... E cam fara discernamant la varsta asta, nu prea stie cu ce se mananca sexul, el trebuia sa stie... asa incat, cam greu pentru el sa se disculpe cumva, mai ales ca acel consimtanmant al ei nu prea face cat o ceapa degerata la varsta asta...
Nici faptul ca ea e influientabila din partea parintilor nu conteaza! Are 13 ani, e normal si de asteptat sa fie influientabila si mai ales influientata efectiv de parinti.
Si chiar neinfluientata, parintii pot face plangerea pentru ea. Nu vad cum ar conta macar faptul ca ea e influientata ori ba. Nu vad niciun efect.
La 18, nu stiu cat de copt o fi fost el, mie mi se pare insa o varsta la care macar sa-ti pui un prezervativ in buzunar poti... Sa fii cu liceul aproape terminat si sa te culci cu una care nici generala n-o are gata! Asa vor gandi magistratii!
Iar iubire cu diferenta de 10-30 de ani o fi posibila, nu stiu, dar la varsta adolescentei e mare tare aceasta diferenta de 4 ani... mare rau! E o generatie in urma!
Asa incat, ii recomand domnului de 18 ani sa ia in serios problema, sa vorbeasca si el cu parintii, sa mearga la parintii fetei... sa faca tot ce poate ca sa realizeze cam cum sta situatia si ce optiuni are, ca nu-i de joaca!

Despre violare de domiciliu, nu stiu ce sa spun ca nu ne-ai descris nimic despre unde sa fi fost violarea, cine l-a lasat sa intre sau nu etc. Vino cu detalii.
Ultima modificare: Joi, 8 Mai 2008
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat
pai minora la chemat pe tip de mai multe ori la ea in casa el nu a facut nimic insa in umltima seara au intretinut relatii sexuale ....si momentan nu se stie daca e sau nu gravida asteapta sa treaca cele 13-14 zile sa faca un test de sarcina....daca nu e gravida totul se termina cu bine cred.....se poate avorta fara parinti?
edu, minora aia e o copila de 13 ani care nu are discernamant........iar al tau prieten are 18 ani si hormoni multi care ii afecteaza gandirea....
chiar daca nu e insarcinata, tot la art. 198 alin. 1 se incadreaza(asta daca situatia e clasica, fara agravante).....excludem art. 199
Ultima modificare: Joi, 8 Mai 2008
Roxana Zbarnea, Avocat
De acord cu Roxana, sarcina e o belea in plus, nu inseamna ca daca nu e sarcina, nu e riscul celor pana in 10 ani de parnaie... Nu e legatura intre cele doyua lucruri, ele sunt separate...
Un copil de 13 ani nu poate face nimiic fara parinti. Nici avort, nici nimic.
Exista teste de sarcina care se pot face mai devreme... exista si clinici de planning familial unde se fac astfel de examinari gratuit, desi ar trebui sa-i anunte pe parinti in unele cazuri. Despre conditiile in care se pot face astfel de teste aflati de la fiecare clinica in parte. Sunt si clinici care fac teste sub protectia anonimatului, ma indoiesc insa ca la minori nu vad ca e minor... E de vazut, totusi. Caci un test de sarcina are o anume eroare fata de uun test complet medical. Cu atat mai mult cu cat varsta fetei poate face ca organismul sa nu fie complet format, matur, astfel incat sa determine raspunsuri atipice la o eventuala sarcina.

Alte discuții în legătură

Corupere de minori? mihaela_mimi_ro mihaela_mimi_ro Am o verisoara de 15 ani si 6 luni care intretine relatii sexuale cu un barbat de 43 de ani. Parintii doresc sa depuna plangere penala impotriva barbatului, ... (vezi toată discuția)
Corupere de minori? amein amein Stimati avocati,as dori sa imi comunicati parerea dumneavoastra in legatura cu urmatoarea situatie: unu baiat de 19 ani e impreuna cu o fata in varsta de 15 ... (vezi toată discuția)
Act sexual cu un minor Xandra_ymy Xandra_ymy buna...am si eu o intrebare ...as dori sa mi raspunda cineva cu experinta ,as vrea sa stiu ce se poate intampla in cazul actului sexual cu un minor daca fata ... (vezi toată discuția)