numele meu este amalia si am nevoie de o lamurire cu privire la cazuri de corupere de minori. un ex: cand este vorba de corupere de minori?daca fata are 17 si un copil iar tatal este major...fata nu vrea sa il denunte si nici sa isi asume raspunderea pt copil...este vorba de corupere de minori?multumesc
urgent daca se poate sa ma ajute si pe mine cineva ... am 19 ani .. si prietena mea in varsta de 16 ani jumate a ramas insarcinata :( relatia sexuala s`a intamplat cu acordul ei .. totusi .. ai ei ma pot actiona in instanta chiar daca fata spune ca a fost de acord sa aiba relatii sexuale cu mine ?
Nu veti avea probleme penale pentru intretinerea de relatii sexuale in contextul prezentat de dvs..
Va citez din CODUL PENAL.
Provocarea ilegala a avortului
Art. 185. - Intreruperea cursului sarcinii, prin orice mijloace, savarsita in vreuna dintre urmatoarele imprejurari:
a) in afara institutiilor medicale sau cabinetelor medicale autorizate in acest scop;
b) de catre o persoana care nu are calitatea de medic de specialitate;
c) daca varsta sarcinii a depasit patrusprezece saptamani,
se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani.
Intreruperea cursului sarcinii, savarsita in orice conditii, fara consimtamantul femeii insarcinate, se pedepseste cu inchisoare de la 2 la 7 ani si interzicerea unor drepturi.
Daca prin faptele prevazute in alin. 1 si 2 s-a cauzat femeii insarcinate vreo vatamare corporala grava, pedeapsa este inchisoarea de la 3 la 10 ani si interzicerea unor drepturi, iar daca fapta a avut ca urmare moartea femeii insarcinate, pedeapsa este inchisoarea de la 5 la 15 ani si interzicerea unor drepturi.
In cazul cand fapta prevazuta in alin. 2 si 3 a fost savarsita de medic, pe langa pedeapsa inchisorii, se va aplica si interdictia exercitarii profesiei de medic, potrivit art. 64 lit. c).
Tentativa se pedepseste.
Nu se pedepseste intreruperea cursului sarcinii efectuata de medic:
a) daca intreruperea cursului sarcinii era necesara pentru a salva viata, sanatatea sau integritatea corporala a femeii insarcinate de la un pericol grav si iminent si care nu putea fi inlaturat altfel;
b) in cazul prevazut in alin. 1 lit. c), cand intreruperea cursului sarcinii se impunea din motive terapeutice, potrivit dispozitiilor legale;
c) in cazul prevazut in alin. 2, cand femeia insarcinata s-a aflat in imposibilitate de a-si exprima vointa, iar intreruperea cursului sarcinii se impunea din motive terapeutice, potrivit dispozitiilor legale.
multumesc pentru raspuns .. chiar daca am ramas totusi cu cateva chestii nelamurite .. :) deci .. de prin ce am auzit eu de prin unele parti .. e ilegal ca doctorii sa faca avort la minore fara sa anunte politie , protectia copilului sau cam asa ceva .. si am fost sfatuit sa ma duc la clinici particulare unde in cazul unei spagi se poate rezolva chestia asta :|
pe de alta parte .. nu pot fi acuzat de nimic daca ea si`a dat consimtamantul sa intretinem relatii sexuale si daca nu depune ea personal o plangere (nu prin parinti) ?
Despre intretinerea de relatii sexuale ati inteles bine.
Despre avort vedeti ce scrie in codul penal referitor la termenele din lege.
Chestia cu ,,spaga" constituie infractiune si niciun medic nu cred ca isi va risca dreptul de a profesa.
Sfatul meu este sa nu va implicati deloc in problema avortului pentru ca altfel riscati o condamnare penala.
Corupere de minori?
amein
Stimati avocati,as dori sa imi comunicati parerea dumneavoastra in legatura cu urmatoarea situatie: unu baiat de 19 ani e impreuna cu o fata in varsta de 15 ... (vezi toată discuția)