vladalx a scris:
Imi pare rau, eu consider discutia incheiata, si nu pentru ca m-am suparat pe dvs, ci pentru ca ( va parafrazez ) "spuneti aberatii".
Perfect, dar dupa aberatiile noastre clientii se "ard" mai putin. Nu ma deranjeaza.
ce chestie, credeam ca investitia se face cand platesti. Sa inteleg ca apartamentul dvs. nu a fost inca platit, ci va fi platit... cand il veti vinde ?
Cine spunea ca noi nu citim? Investitia intr-un apartament nu se consuma in momentul incheierii antecontractului de vanzare cumparare, pentru ca acela nu opereaza niciun transfer de proprietate, iar "pretul" platit atunci e doar un avans din pretul platit la incheierea contractului. Abia aceea e investitia. Greu cu limba romana....
nici un cetatean nu este obligat sa isi aranjeze afacerile in asa fel incat sa datoreze maximul de taxe.
Asa, si? Asta nu inseamna ca daca nu e diligent ca sa nu plateasca maximul de taxe, statul nu i le va lua.
Pe de alta parte, ca o surpriza, am platit ( si primit ) consultanta inainte de a incepe. Am si o factura care demonstreaza asta. Nu mi s-a recomandat sa investesc ca firma. Stiti de ce ? 1. taxe mai mari
Zau? Sunt tare curioasa cum vine asta, avand in vedere ca persoana fizica plateste impozit pe tot venitul, pe cand persoana juridica numai pe profit; persoana fizica nu deduce cheltuielile cu materiale si cu TVA, pe cand persoana juridica da. Foarte interesant!
2. procedura extrem de complicata si costisitoare necesara pentru a trece apartamentele mele pe persoana fizica odata ce se termina constructia.
I-auzi! Da' de dizolvare cu lichidare simultana n-or fi auzit consultantii respectivi? Costa 600 de lei si dureaza 10 zile (5 intr-o luna, 5 in alta).
Sunt dispus sa accept o demonstratie. Demonstrati-mi ca era mai profitabil. "Mai sigur" este ceva fara sens venind din partea cuiva care considera volatilitatea legislatiei ca fiind o normalitate.
Eu n-am de ce sa va demonstrez nimic. Absolut nimic. Mai ales ca alegeti din cuvinte ce vreti.
Din momentul investitiei ( care, desi, in mod stupefiant, d-ra Andreea sustine ca ar fi momentul cand voi semna contractul de v-c, este de fapt momentul cand am inceput sa platesc ) pana in prezent, eu am platit taxe la toate materialele si manopera contractate. Conform legii, trebuie sa am dreptul sa le recuperez.
Numai daca erati inregistrat ca platitor de TVA, altfel nu. Asta conform oricarei forme a codului fiscal.
Cum spunea si Vlad mai sus, ;livrarea de imobile nu a fost scutita de TVA, dupa cum recuperarea TVA nu se face decat daca esti platitor (lucru logic, de fapt) asa incat nu vreau sa ma gandesc la cei care v-au acordat consultanta... Au dat-o in bara rau!