vladalx a scris:
Nu a fost gandita ca o investitie. Si daca ar fi fost, probabil ca tot pe persoana fizica as fi facut totul, din moment ce la data respectiva legislatia nu ma obliga sa fiu societate comerciala pentru asta.
Nici acum nu va obliga nimeni la nimic. Posibilitatile de a costrui sunt multe, insa nu toate la fel de profitabile. Ar fi fost MULT mai indicat sa fi apelat la un consultant care sa va explice implicatiile fiecarei posibilitati INAINTE sa demarati proiectul.
Este suficienta birocratie si asa; nu am nevoie ( si nici timp ) de administrarea unei firme.
Foarte bine, puteati pune pe altcineva administrator si sa fiti doar asociat. V-ati fi implicat tot atat de mult ca "pe persoana fizica".
Pe de alta parte, experienta mea in constructii era zero, asa ca am preferat sa angajez, in calitate de persoana fizica, un antreprenor general care sa se ocupe de tot. In acest fel am reusit si sa imi pastrez serviciul actual.
Nu inteleg legatura. Si daca era persoana juridica tot ati fi avut nevoie de proiectant si de antreprenor general!
Daca as fi facut un srl, apartamentele mele ar fi fost pe firma, ceea ce nu doream.
Asta e o afirmatie pe care zau daca o inteleg! Adica nu vad niciun motiv!
As fi putut obtine un pret mult mai bun pentru apartamentele vandute, sunt de acord, insa in acel caz nu as mai fi avut posibilitatea sa imi aleg cumparatorii - toti familii tinere, cu copii mici.
Poftim???? Pai ce, societatile comerciale sunt obligate sa vanda sau sa faca ceva? Bineinteles ca putea sa aleaga!
Am vandut apartamentele la preturi mai mici decat in blocurile comuniste de vizavi, dar cati se pot lauda cu posibilitatea de a-si alege vecinii ? :)
Orice proprietar care vrea asta! Indiferent daca e persoana fizica sau juridica!
Una peste alta, sunt convins ca vor fi multe solutii de a evita plata acestui tva, atata timp cat este, in cazul meu, o taxa dublata.
Dublata? CUm asa? In plus, cum sa-l eviti daca legea il impune expres? Nu e ca impozitul pe venit, ca sa il eviti prin minimizarea bazei de impunere!
Nu sunt absolut nici un moment de acord cu ideea ca ar trebui sa il impun cumparatorilor; nici ei nu au nici o vina pentru haosul care exista la nivelul ministerului de finante.
Foarte bine, dvs veti suporta consecintele.
Stiti, ceea ce spuneti e putin aberant, pentru un motiv simplu. In cazul constructiilor si vanzarii din timpul constructiei, se face un antecontract care priveste vanzarea in viitor a unui bun, la un anumit pret. E oarecum asemanator contractelor
futures de pe piata de capital. In ambele cazuri stii de la bun inceput ca pretul poate creste sau nu, din diverse motive inclusiv fiscale, pana la "scadenta", dar iti asumi acest risc. Daca stam sa ne gandim ce gauri au aparut in bugetele unor societati mari ca Societe Generale tocmai din cauza acestor riscuri, poate nu veti mai privi la fel situatia. Pai ce, SG are vreo vina ca in SUA e criza imobiliara? Ca au existat societati de credit in care niste oameni s-au gandit ca daca solicitantii de credit nu se califica la 7%, pot plati 10%? Sub nicio forma! Dar asta nu inseamna ca nu suporta consecintele.