avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 986 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA pentru tranzactiile imobiliare intre persoane ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA pentru tranzactiile imobiliare intre persoane fizice?

Buna ziua,

Va rog sa ma lamuriti si pe mine, daca puteti in urmatoarea situatie:
Am incheiat un antecontract de vanzare cumparare imobil ce urmeaza a se construi, iar contractul de vanzare cumparare se va semna la sfarsitul anului 2008. Antecontractul e semnat intre persoane fizice pe un pret fix, dar mentionez ca persoana fizica respectiva construieste un intreg ansamblu.
Vanzatorul poate veni la semnarea contractului cu pretentia sa platim si TVA aferent pretului convenit in antecontract, conform noilor "reglementari"? Sau odata semnat antecontractul cu pret fix, nu mai sufera modificari?

Multumesc si astept raspunsul dumneavoastra!
Cel mai recent răspuns: Admin , administrator 17:48, 13 Februarie 2008
..."Acum, nu vreau neaparat sa fiu rea, insa asta se intampla in orice tara in dezvoltare..."pai noi suntem tara in dezvoltare de 20 de ani...si io nu vad nici o dezvoltare...daca aceste impozite se regasesc in ceva de acord...
Asta e alta discutie fara kegatura cu subiectul. Nicio tara nu s-a modernizat in numai 20 de ani. Mai ales cand e o chestiune de mentalitate, dar ma rog... alta Marie e asta!
Cititi link-ul asta si poate e mai clar.
[ link extern ]
In orice caz
>Acum, nu vreau neaparat sa fiu rea, insa asta se intampla in orice tara in dezvoltare... Daca persoanele
>fizice nu ar fi incercat sa faca profit ocolind legea fiscala, atunci legea asta fiscala nu i-ar cauta sa-i
>impoziteze si in gaura de sarpe.

in 2004 cand am inceput investitia, ca si in 2006 cand am inceput constructia efectiva, nu trebuia s ama inscriu ca platitor de tva pentru asta.

>In ceea ce-l priveste pe vladalx, sunt convinsa ca domnul si-a angajat, pe parcurs, un contabil care sa-l
>invete ce si cum, cum sa reduca niste cheltuieli, cum sa mai pastreze niste banisori...

Am platit tva pentru fiecare achizitie / serviciu. Nimic nu a fost facut "la negru". Scopul vanzarii a 3/4 din imobil a fost tocmai acela de a avea bani ca sa il construiesc ( dat fiind ca voi locui si eu acolo ). Per total, valoarea venit minus cheltuieli este MINUS 35,000 euro.

>Referitor la forta majora, spuneti-le acelor avocati ca nu e tocmai imprevizibil ca legile fiscale ale unei
>tari sa se modifice...

Afirmatia asta este la modul sarcastic, nu ? Daca orice contract va lua in calcul faptul ca legislatia pe baza caruia este incheiat nu este stabila, atunci legislatia, ca si contractul, sunt inutile. Ca sa nu mai vorbim de oportunitatea de a investi in ceva in tara respectiva.
AM fost chemati de proprietar in legatura cu TVA-ul. A spus ca nu e nimic sigur si, sa mai asteptam. Ca a vrut sa se treaca drept persoana platitoare de TVA, dar ia-u cerut diploma?Interesant. Si, mai spun, ca nu au stiu nimic? Totusi, legea a fost semnata pe 2007, in decembrie, nu?

Alte discuții în legătură

Tva la cumparare apartament nou ciprianr ciprianr Buna ziua Anul trecut, mai exact in octombrie 2007, am semnat o promisiune de vanzare-cumparare pentru un apartament intr-un complex rezidential nou. ... (vezi toată discuția)
Am cumparat un apartament si vanzatorul nu doreste sa returneze tva (diferenta de 14%) zoe1704 zoe1704 In anul 2008 am contractat un apartament (neconstruit la acea data) prin incheierea unui antecontract de vanzare – cumparare cu scadenta in ianuarie ... (vezi toată discuția)
Modificare preț apartament într-un imobil în construcție. este normal să mi se ceară bani în plus față de prețul din antecontract? stelianmarian stelianmarian Buna. Cu cateva luni in urma am semnat un antecontract pentru un apartament si am platit in avans cu bani cash tot apartamentul. S-a calculat contravaloarea in ... (vezi toată discuția)