avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 979 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Timp liber şi ocupaţii cu care ... Perle, nestemate, bijuterii ... francutii
Discuție deschisă în Timp liber şi ocupaţii cu care îl putem umple

Perle, nestemate, bijuterii ... francutii

Overheard in ... (in locul punctelor de suspensie urmeaza numele unui oras sau al unui loc) apoi urmeaza o lista de enormitati comice debitate de oameni in diferite situatii. Cutuma este ca acestor enormitati sa li se dea un titlu adecvat care sa sporeasca efectul comic. Unul din cele mai bune site-uri in acest domeniu este cel al unor liceeni din Zalau unde am intalnit cateva "frâncuţii" cu totul memorabile.
Pentru ca longum iter est per praecepta sed breve et eficax per exempla sa vedem cateva "frâncuţii"

Doi boschetari, pe messenger
...
Păstaie: ai sa-mi dai 2 milioane pana joi?
Dacian: nu..
Păstaie: cum adica nu?
Dacian: ii ca un fel de da, numa ca invers

Heavy Night
...
La ieşirea din bar..
Dacian: Pe aici se intră afară?

Oglinda, oglinjoara, cine-i mai glumet din tara?

Poliţiţist rutier, prin megafon: CJ-36-XXX, trage pe dreapta, că am impresia că tu te uiţi în oglindă doar când te barbiereşti.

s.a.m.d.
Dupa fiecare francutie urmeaza persoana care a "overheard/overseen" francutia.

Ati prins ideea, nu-i asa? Booon! Acum sa vedem ce gasim prin preajma.

Cum sa ramai casatorit daca intr-un act autentic, notarul scrie "vaduv" ? Ha? :weg:

In contract scrie vaduv si automat trebuia indeplinita deschiderea succesiunii.

Tara, tara, vrem notari ... cat mai multi si cat mai mari!

Contractul de vanzare cumparare are nulitate judiciara, fiind o intelegere amiabila intre parti in raport cu Notarul public.

Sa se fractioneze primesc, dar atunci sa nu se imparta nimic

un bun de speţa teren intravilan fracţionat în 1/1 părţi indivize curţi-construcţii, 1/1 părţi indivize livadă, 1/1 teren arabil

Haideti sa nu lasam sa se piarda astfel de perle!
Ultima modificare: Duminică, 24 Octombrie 2010
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat
Love hurts, love scars,
Love wounds, and marks,
Any heart, not tough,
Or strong, enough
To take a lot of pain,
Take a lot of pain.
Love is like a cloud,
Holds a lot of rain.
Love hurts, ooh, ooh, love hurts.

...ca și răspunsul, mai mult decât adevărat.

Subiect:
Buna ziua. Numele meu este x. Am avut o iubita acum o luna am fost impreuna cu ea 2 ani,am decis impreuna sa ia anticonceptionale,dupa o luna ma intalnesc cu ea si imi spune ca nu a luat pastilele. I-am spus ca nu am cum sa fiu tata la 23 de ani sunt prea tanar si ca nu vreau acel copil ca nu il doresc,ea spune ca este in 4 luni dar nu stiu sigur. Ea nu vrea sa renunte la el. O prietena mi-a zis ca daca fac o declaratie de mana(fara notar) ceva gen ca ea era constienta ca nu le luase si mi-a zis dupa o vreme ca vrea sa il pastreze fara sa tina cont de decizia mea. Eu nu mai sunt impreuna cu ea nu o mai iubesc. Acum am alta viata si asa vreau sa ramana. Nu vreau sa platesc pensie alimentara sau orice altceva ca ea nu vrea sa dea afara copilul si m-a inselat ca ia pastile. Ce pot face?Este legala o foaie de mana? Ce ar trebui sa scriu in acea declaratie semnata de ea?

Răspuns:
Of, ce ti-e si cu fetele acestea ... Pai nu trebuia mai intai sa va ganditi dumneavoastra la o autoprotectie decat sa dati vina pe fata acum ca nu si-a luat pilulele?
Adica faptasul mananca toata smantana din oala iar cand il prinde bucatareasa si il cearta ii spune ca oricum era acra, dar el a mancat-o toata.
Din pacate, legal, trebuie sa va asumati aceasta calitate de tata al unui copil pe care acum nu il doriti, insa mai tarziu poate il veti vrea.

Ultima modificare: Luni, 17 Septembrie 2012
andreigrigoriu, moderator
Din aceeasi categorie, - "Spalata e ca si noua" -

"Salut, am o relatie de cativa ani care se apropia de sfarsit (din motive personale si...) pentru ca voi pleca din tara pentru o perioada de 6 luni. Cu putin timp inainte de "termen" afla ca e insarcinata. Ea spune ca o sa renunte la copil in lipsa mea, are la cine sa apeleze pentru suport dupa avort, dar mi-e teama sa nu se razgandeasca pentru a ma faca sa ma intorc la ea, deoarece despartirea a fost stabilita impotriva vointei ei.
Exista vreo varianta legala de a ma scuti ulterior de obligatiile parentale in conditiile in care ea incalca cele stabilite de comun acord si ia o decizie pe cont propriu?
PS: rog pe cei care doresc sa faca aluzii la contraceptie, asumarea responsabilitatii etc sa se abtina.
Multumesc "

Raspuns : "Domnule ***,
Din fericire nu exista nicio varianta legala care sa va scuteasca de " obligatiile parentale ". Cand ati scrijelit cu cutitul in coaja copacului si v-ati cioplit iubirea fata de prezumtiva mama, v-ati asumat irevocabil obligatiile parentale. Chiar daca spalata la Cismea e ca si noua, tot folosita ramane, uzul nu poate fi anulat ulterior ca si cum n-ar fi fost.
Sa fiti sanatos !
"
Kleinkinder kleine Probleme, große Kinder große Probleme...

pentru o polita CASCO din 2010 s-au achitat 2 rate si alte 2 nu. Polita a mers in continuare, acum societatea vede in evidenta ca exista un debit.
Practic acum s-ar achita niste bani de pe urma carora nu beneficiez de nimic. In afara de faptul ca e debit contractual, nu am de ce sa il platesc.
Pot amana plata? O pot refuza?
Ultima modificare: Miercuri, 19 Septembrie 2012
Herra_, utilizator
Premiul Intrebarea saptamanii merge la...

pot da pe cineva in judecata printr-o scrisoare adresata instantei?
Cine ar putea sa stie daca este falsa sau adevarata, pt ca cel in cauza crede ca ''nu poate fi vorba decat de calomnie si insulta '', atunci este falsa sau adevarata???#-o

''Este evident ca n-a fost anulata fiindca este adevarata, si atunci nu poate fi decat falsa, si, daca ar fi adevarata, ar putea produce consecinte juridice (ceea ce a produs), si dispretul publicului (ceea ce a produs - angajatorul a avut grija sa ma calomnieze cand a fost contactat de alti angajatori). Este limpede, ca afirmand infractiuni comise de mine ce nu s-au intamplat, si mai mult, facand afirmatii insultatoare la adresa mea, nu poate fi vorba decat de calomnie si insulta ''

Alte discuții în legătură

Vine, vine mos craciun! Valeriu TUDOR Valeriu TUDOR Codrii mari de brad rasuna De un cantec vechi, strabun. Ecoul ii canta-n struna: Vine, vine Mos Craciun! (vezi toată discuția)
Cerere urgentare finalizare dosar penal pentru alcool la volan dobrem13 dobrem13 Buna ziua, Acum un an jumate am fost prins conducand in stare de ebrietare, mi s-a intocmit dosar penal si mi s-a retinut permisul.La momentul respectiv am ... (vezi toată discuția)
Accident pe o proprietate privata, dureaza de aproape 4 ani, fara solutionare Danieldz Danieldz buna ziua, acum aproximativ 4 ani am avut un accident cu masina unui prieten, eram amandoi in masina, consumasem cateva beri, eram intr-o parcare a unui ... (vezi toată discuția)